The London Girl

Category: Travel

Vakre landet vårt

- beautiful norway -At jeg elsker London er det ingen tvil om, men Norge er faktisk ganske vakkert det også. Det er lett å glemme når man sitter i en storby og elsker bylivet i en verdensmetropol at lille Norge har utrolig mye fin natur å by på. Noe vi nordmenn gjerne tar for gitt! Derfor har jeg satt sammen en kollasj med litt inspirerende bilder av flotte steder i Norge. Er det noe jeg gjerne skulle ha gjort, så er det å sette meg i bilen og reist Norge rundt for å se mange vakre steder. Jeg vil se vakker natur, høye fjell, turkist hav, midnattssol, nordlys og små, sjarmerende tettsteder.

Jeg leker veldig med tanken om å besøke et fint sted i Norge nå før jeg drar tilbake til London, men jeg vet ikke hvor eller om jeg får tid. Har dere noen tips til fine steder? Geiranger ser så vakkert ut, men det er litt langt. Det samme gjelder Stavanger og Prekestolen, som jeg gjerne vil bestige. Om det bare hadde vært noen unike og vakre steder i nærheten av Oslo.. Kanskje det finnes? 

Hvilke steder i Norge syns du er vakre og unike? Hvor må jeg reise og hvilke skjulte perler må jeg oppdage i fine Norge?
Del, jeg vil besøke!
Rhodes

Gjett hva Silje og jeg har gjort i dag, da? Vi har bestilt oss tur til Rhodos! Vi skal til Rhodos by og bo på Alexia Premier City Hotel, som er nyoppusset denne sommeren og ser helt utrolig lekkert ut. Bildene under er kun illustrasjoner, men Silje ringte faktisk til Startour og spurte om det stemmer at det ser slik ut, haha. Så det er lovende! Hotellet ligger 30 meter fra stranden og 500 meter fra sentrum, altså midt i smørøyet! Dessuten er det internett der, halleluja. Jeg har aldri vært på Rhodos før, så dette blir spennende! Jeg elsker jo Hellas etter jeg var på Zakynthos :-) 


- alexia premier city hotel rhodes -

pictures from startour.no


 

Rommene ser så flotte ut, og jeg håper at resten av hotellet er minst like fint! Dessuten ser Rhodos ut som en veldig fin by, og jeg gleder meg til å oppleve et nytt sted :-) Vi ser frem til late dager på stranden, hovedsakelig, og med masse god mat og drikke. Startour har nemlig halv pris på en rekke reiser med avreise i begynnelsen av september, så vi slo til og fikk en skikkelig bra deal altså! Vi reiser 4.september og blir til 12. Det blir 8 dager med deilig strandliv ♥

Har du vært på Rhodos før? Del dine beste tips med meg, jeg elsker å planlegge hva jeg burde se og gjøre på ferie! 
Reisetips: City Mapper

Kollektivtransporten i London (og de fleste andre storbyer) er helt super. Det er mange som velger å ta taxi overalt fordi det er det enkleste, men i dag vil jeg tipse dere om en helt genial app som virkelig kan redde storbyferien din; nemlig City Mapper. Denne appen dekker ikke bare London, men også flere storbyer slik som New York, Berlin, Paris og Barcelona. De jobber med å utvikle City Mapper i flere storbyer verden om, så du kan gjerne "stemme" på den byen du ønsker at denne appen skal fungere på. City Mapper er en app som rett og slett gjør reisen din mye enklere ved at den hjelper deg med å finne veien hjem med det enkleste transportmiddelet. Du kan sette inn din hjemadresse (evt. adressen til hotellet du bor på), og velge "get me home". På den måten finner appen ut hvordan du enklest mulig kan komme deg til ønsket destinasjon fra der du befinner deg. Du kan også velge startstasjon og endestasjon selv, og du vil få opp veibeskrivelse og flere alternative ruter på både undergrunnen og buss, samt pris. Du får også opp et prisanslag på taxi!Dette er jo helt genialt dersom du er i en by du ikke er kjent i! Du får rett og slett lagt opp en rute til deg, og appen forteller deg til punkt og prikke hvordan du kommer deg fra A til Å. Man sparer masse tid også, da man slipper å sette seg inn i undergrunn-og bussystemet i en ny by. Det er ikke alltid bare-bare, og jeg vet at mange syns at undergrunnen i London kan være vanskelig å forstå seg på. Denne appen kommer til å bli mye brukt i London til høsten, og for ikke å snakke om på storbyferie de neste årene :-) 

Håper noen får bruk for denne appen i løpet av sommeren!
Throwback Thursday - Cali 10

Regnet pøser ned ute, og det har både lynt og tordnet de siste par timene her. FOR et sommervær, dere! Uff.. Jeg var på jobb i dag også, kjempeglad for at jeg fikk en ekstravakt, men jammen er jeg trøtt og sliten nå. Bare å holde øynene åpne, for i morgen er det jobb igjen klokken 7! Og så skal jeg faktisk jobbe kveld på Kiwi, så det blir en veeldig lang dag.. Derfor har jeg planlagt seriemaraton i kveld, og så hører jeg rykter om vafler til kveldsmat, nam ♥ 

Så må jeg bare si at jeg misunner alle som er på ferie nå, og herlighet så mange som er i USA denne sommeren, da! Jeg kunne ikke vært mer misunnelig, og derfor tenkte jeg at det passer seg perfekt med en throwback til ferien min i California for fire år siden. Det må være den fineste ferien jeg har vært på, til tross for at jeg har vært på utrolig mange fine ferier opp gjennom årene! 


 

- california 2010 -


SF, LA, Hollywood, Golden Gate, Beverly Hills, Rodeo Drive, Victoria's Secret, Tiffany's, shopping, stranliv og god mat er stikkord for denne turen. Vi var først i San Francisco, før vi kjørte ned til Los Angeles og bodde på Venice Beach. Vi var også innom en vingård i Napa Valley og fikk sett utrolig mye fint på denne turen! Drømmer meg tilbake til California.. Jeg skulle gjerne ligget på stranden i Venice Beach eller Santa Monica nå, for å si det sånn! Sukk..

Hvor skal du på ferie i år? Skal noen til / er i USA kanskje? :-D 

Zakynthos- here we come!

HERREGUD, jeg skal til Zakynthos på tirsdag! Veldig, veldig spontant, men jeg er jo ferdig på skolen og har egentlig bare ferie nå. Jeg har vært litt i tvil om jeg skal være i London den neste uken eller om jeg skal bli her i Norge, men da mamma og pappa begynte å snakke om en tur til varmere strøk var jeg kjapp på å si at jeg gjerne ville være med på det, hehe. Det blir jo ikke noen annen sommerferie på meg i sommer i og med at jeg skal jobbe hele ferien, så da må jeg benytte den sjansen jeg får. Så i går kveld fant jeg (haha, skummelt, håper det er bra der) en fristende reise og bestilte til oss alle tre!Jeg vet at Zakynthos egentlig er kjent for å bra uteliv, men jeg håper at det kan være greit å være der med mamma og pappa også. Alt vi vil er å slappe av på stranden, som er 100 meter fra hotellet vårt, og spise god gresk mat. Det burde vi vel få til i Laganas vel? Vi får bare overse det eventuelt ville utelivet! Hotellet vi skal bo på heter Timos hotell og ser egentlig helt greit ut. Det er et lite leilighetshotell med basseng og balkong på hvert rom, og er som sagt 100m fra stranden og 250m fra sentrum av Laganas. 

Gleder meg utrolig mye til en uke med sol, strand og varme! Det skal bli så godt etter et veldig slitsomt par måneder nå, syns virkelig jeg fortjener det faktisk. Vi kommer hjem neste tirsdag igjen, og da drar jeg til London allerede på onsdagen for å være der over helgen, til søndag 8.juni. Fredagen og lørdagen skal jo Thea og jeg på One Direction konsert, og så får jeg tatt et siste farvel med mitt kjære London for sommeren :-) Så nå er det mye å se frem til fremover, før jobbsommeren min begynner 16.juni. 

Har du vært på Zakynthos / i Laganas før? Fortell meg ALT jeg trenger å vite, jeg har aldri vært i Hellas før!