The London Girl

Category: Paris 2013

Windy & sunny

topshop: bukse og genser, gina tricot: skjorte, zara: sko og smykke, gucci: veske.


God mandag! For en nydelig start på dagen. Solen skinner, og selv om det blåser er det veldig deilig med fint vær. Jeg startet dagen min med å skrive litt på den ene eksamensoppgaven min, før jeg møtte Marthe på Liertoppen og handlet mat blant annet. Så kom Silje til meg, og nå har vi nettopp spist en kjempegod middag. Jeg deler oppskriften med dere på onsdag, men jeg kan si så mye som at det var ovnsbakt kylling og søtpotetfries! Det ble suuupergodt, og ikke minst sunt :-) Nå skal vi ha jentekveld resten av kvelden, og har kjøpt inn litt diverse snacks som vi skal kose oss med. Kjempekoselig å være med jentene igjen! 

Håper alle har en fin mandag og start på påskeuken♥
Hva syns du om dagens antrekk?  

Oppskrift: ostepletter

du trenger: revet mozzarella, revet cheddar, pommes frits krydder. stekes i ovnen på 200 grader til de er gyldne og fine. 


Er du fysen på noe godt? Da MÅ du prøve disse osteplettene! De er skikkelig mektige og supergode, perfekte snacksen. De er gode både alene, med litt rømme og helt sikkert sammen med guacamole. Jeg elsker ost, og spesielt når den er ordnetlig gylden og fin, så jeg liker å steke mine til de er godt stekt og blir crispy. Du kan jo prøve deg frem med andre typer krydder også, jeg syns det er godt med både grillkrydder og pommes frits krydder! 


I går var vi ute en tur igjen, Project, favorittklubben, fylte 2 år, så det er klart vi måtte delta på feiringen. Det var veldig gøy der og Hurts som synger sammen med Alesso og Calvin Harris på Under Control opptrådte (se video på instagtam: @christinaparrington), så det var gøy, men det ble en tidlig kveld på meg. Jeg har nemlig klart å få kink i nakken og det gjør så utrolig vondt, så jeg måtte bare dra hjem og legge meg. Det går litt bedre nå, men jeg kan fortsatt ikke vri hodet ordentlig rundt. Uff! Formen er hvert fall på topp ellers, så om en times tid skal jeg møte Natalie for lunsj på Granger & Co eller The Riding House Cafe. 

Hva er din favorittsnacks når du er fysen på noe? 

Søknadsprosessen

Jeg får ofte spørsmål om søknadsprosessen til skoler i England / London, så nå tenkte jeg at jeg skulle skrive et lite innlegg om det. Selve prosessen er mye mer krevende enn å søke på skoler i Norge, men det er verdt det. Bare du er forberedt på å bruke litt tid på søknaden så er du good to go. Jeg vil bare legge ved at jeg anbefaler alle å studere i utlandet, du får så utrolig mye igjen for det og jeg har aldri angret et sekund på at jeg gjorde det. Ta kontakt med Study Across The Pond
Mitt aller første tips er å ta kontakt med Study Across The Pond. De samarbeider med en rekke universiteter i England og de kan virkelig hjelpe deg med alt. Alt fra hvilket studie du skal velge til hvilket universitet, til personal statement og egentlig alt. Har du noen spørsmål vet de svaret og de er veldig hjelpsomme. Du får tildelt en veileder som du har jevnlig kontakt med.  

Vær tidlig ute
Søknadsprosessen trenger ikke nødvendigvis å være så lang, men for norske studenter i England er det ingen søknadsfrist. Her er det førstemann til mølla og det er rullerende opptak, så du får som regel svar på søknaden din mellom 4 - 8 uker etter at du har søkt. Derfor kan det selvfølgelig lønne seg å være tidlig ute, men du kan allikevel komme inn bare uker før skolestart så sant det er plasser igjen på studiet ditt. Du kan gjerne søke før du har fullført siste året på vgs og ettersende karakterene dine! Jeg søkte vi januar og det var ikke spesielt tidlig. 

Personal Statement
Når man søker på universiteter i England må man skrive et personal statement, eller motivasjonsbrev om du vil. Dette teller vel like mye som karakterene dine, så dette brevet kan avgjøre om du kommer inn på universitetet eller ikke. Study Across The Pond hjelper deg gjerne med dette, men du burde inkludere hvorfor du vil gå på den akutelle skolen, hvorfor du vil studere akkurat det og hvilke ambisjoner du har i forhold til det, hva dine interesser og hoddyer er og om du har gjort noe relevant i forhold til studiet ditt. Ta gjerne med også frivillighetsarbeid eller andre ting du er stolt av å ha gjort, ikke nødvendigvis noe akademisk. 

Referanse fra en lærerer
Du må også få et referansebrev fra en lærer som kan anbefale deg. Her burde du tenke på hvilken lærer du velger; velg en du har god kontakt med og som kan hjelpe deg med å komme inn på studiet. Jeg fikk et kjempebra anbefalingsbrev av veilederen min på vgs, og det hjalp nok også at han var engelsklærer i forhold til språket hans på anbefalingsbrevet.  

UCAS 
Man kan søke på fem skoler i England, og jeg vil anbefale alle å fylle opp søknaden uansett om du vet hvilket universitet du aller helst vil gå på. Du trenger ikke å rangere de, så hvis du kommer inn på alle står du fritt til å velge hvilket du vil gå på. I England søker man gjennom UCAS, som er tilsvarende Samordna Opptak. Det er litt komplisert, så her er det greit å få hjelp av Study Across The Pond igjen. Men som sagt; fyll opp søknaden!  Etter 4 - 8 uker, som regel, får du enten conditional offer eller unconditional offer. Eller avslag, selvfølgelig. Får du unconditional offer så har du kommet inn på universitetet, mens får du conditional offer kommer du inn på noen betingelser. Det kan være at du består vgs med de og de karakterene eller at du tar opp et fag så snittet ditt blir bedre. 

Lånekassen
Så fort du har fått ditt offer letter fra universitetet du har valgt kan du søke til Lånekassen, og det burde du virkelig gjøre med en gang. Dette gjør også at du får pengene fra Lånekasen tidligere, noe som absolutt er en fordel i forhold til å leie leilighet for eksempel. Fra Lånekassen får man som student i utlandet utbetaling to ganger i skoleåret; i august (eller når du har søkt) og så i desember / januar. Du får ca 96 000 kr per halvår, avhengig av hvor mye du betaler i skolepenger. 

Hvis du lurer på noe mer i forhold til å søke på universiteter i England, så still gjerne spørsmål i kommentarfeltet! 

A great start to the day

Goood morgen! Se hva som kom på døren her i går, juicemaskin! Dette var den spennende saken jeg snakket om som jeg ikke visste om jeg hadde klart å bestille, haha, men det hadde jeg altså. Henriette og jeg har hatt lyst på en juicemaskin lenge, og nå fikk vi endelig somlet oss til å bestille en etter å ha lest så mange fristende oppskrifter på nettet i det siste. Yum! Jeg er dessverre altfor dårlig på å få i meg nok frukt og grønt i løpet av en dag, så kanskje dette er løsningen for meg. Jeg elsker jo egentlig frukt, det blir bare ikke til at jeg spiser fem om dagen. Vi handlet inn masse deilige ingredisenser, blant annet epler, bananer, gulrøtter, ingefær, sitroner og lime så vi er klare for å prøve ut noen forsjellige oppskrifter. Foreløpig har vi funnet tre forskjellige som frister, og i går prøvde vi oss på en av disse! Det ble overraskende godt, og tenk at noe som er så sunt kan smake så godt da. Henriette har en bok som er proppet full av fristende oppskrifter, så jeg tror ikke det blir noe problem å finne noen gode. Den vi lagde i går besto av disse ingrediensene over; 2 gulrøtter, 1 eple, 1 liten sitron, 2 cm ingefær og en kvart cantaloupe melon. Den ble så god! Gleder meg til å prøve ut flere, lurer på om jeg ikke skal prøve å hive i meg en ny juice før jeg går til universitetet i dag for å kick starte dagen. Det blir ekstra godt om du topper det hele med isbiter, forresten! Denne oppskriften holdt bare til to sånne små glass, så neste gang dobler vi for å få nok til oss begge. Selv om dette er utrolig mektig, da. 

Hvis dere syns dette er gøy så deler jeg gjerne flere oppskrifter etterhvert som jeg prøver de ut :-D 
Har du en god juiceoppskrift som jeg bare MÅ prøve?  

Q&A: Answers part 2

God lørdag! Her kommer andre delen av spørsmålsrunden. Det kommer en siste del i morgen, for det kom jo flere spørsmål. Det er gøy :) Nå er Stine og jeg en tur på Primrosehill for å utforske nye steder av London. Jeg har ikke vært der før, men det skal visst være såå fint der og i tillegg har de et superskjønt bakeri vi skal innom. Gleder meg til å blogge om noe nytt i London til dere i morgen! I mellomtiden får dere kose dere med svarene mine.Hva er aldersgrensen på utesteder i London?

De fleste stedene har 21 år, men går du med promotør kommer du inn så lenge du er over 18 år. 

Hvordan får du råd til å være student i London? Får du stipend eller har du spart opp? :)

Som norsk student får man støtte fra Lånekassen, både i Norge og i utlandet. Denne støtten er både stipend og lån. Men jeg har også "egne" penger :) 

Det virker kjempe kjekt å studere i London! Begynte akkurat å lese bloggen din og det er kjempe kjekt, jeg har veldig lyst å studere i London selv. Men jeg lurer på, er det andre program på det universitetet der du går? og får du stipend eller har du spart opp så mye penger? Hvor lang tid strekker studiet ditt seg? :)

Universitetet mitt er kjempestort med ca 25 000 studenter på bachelornivå, så det er absolutt flere programmer enn psykologi der! De har vel omtrent alt du kan tenke deg, tipper jeg. Og som skrevet over; jeg får støtte fra Lånekassen men har også sparepenger :) Studiet mitt er en bachelor på 3 år (evt. 4 år hvis jeg bestemmer meg for å ta et praksisår) og deretter skal jeg ta en doktorgrad på 3 år. Om jeg tar en master før den tid, på 1 år i så fall, er jeg ikke helt sikker på ennå. Men for å bli psykolog må man altså da ha 6-7 år med skole :) 

Jeg har fått conditional offer fra Kingston Uni og vil begynne der til høsten. Da lurer jeg på om du vet hvordan man kommer seg fra London til Kingston og hvor lang tid det tar?

Graulerer, så gøy! Det vet jeg dessverre ikke, men jeg tror man må ta tog? UPDATE: Det tar 25 minutter med tog fra Victoria :) 

Vil du si at du kan anbefale studiet ditt? Og skolen? :)

Både ja og nei. Det er ganske mange ting jeg er misfornøyd med i år, spesielt i motsetning til i fjor, men samtidig syns jeg studiet er kjempespennende og vil anbefale det til alle som er interesserte i psykologi. Jeg syns studiet i seg selv er superbra, selv om det er skikkelig vanskelig, så det er vel heller skolen jeg ikke er helt fornøyd med om dagen. Allikevel er det mye jeg er fornøyd med på Middlesex, altså :) Hei! Først og fremst vil jeg si at jeg virkelig ELSKER bloggen din! Etter at jeg begynte å lese den har jeg virkelig lyst til å studere i London selv! Derfor lurte jeg på om det er veeeldig dyrt å studere der og om det er veldig vanskelig å komme inn på skole der? :)

Så gøy at jeg kan inspirere :D Det spørs hva du legger i dyrt. Ja, det er dyrere enn å studere i Norge, det er det absolutt. Jeg betaler 10 500 pund i skolepenger i året, altså ca 100 000 kr. Forskjellige universiteter og forskjellige studier har litt forskjellige priser, men du må regne med å betale noe sånt. Jeg får jo støtte av Lånekassen, så det er absolutt ikke penger jeg har nå, men dette skal jo også betales tilbake en gang. Allikevel ser jeg på dette som en investering og jeg syns det er verdt hver eneste krone. Det er kjempemange universiteter i London, så det varierer veldig om det er vanskelig å komme inn eller ikke. På Middlesex er det ikke så vanskelig å komme inn, men på King's College feks er snittet kjempehøyt da dette er et eliteuniversitet (som også er en del dyrere enn "vanlige" universiteter som Middlesex) :) 

Hvor lenge skal du bo i London, vil du jobbe i Norge?

Jeg skal bo i London i minst 6 år, så tar jeg det derfra. Jeg vil i utgangspunktet jobbe i Norge, men jeg er veldig åpen for at jeg kanskje blir boende og jobbende i London / England også :) Mye kan skje på 6 år, og man vet aldri hva fremtiden bringer. Dessuten syns jeg ikke at det hadde vært det verste i verden om jeg "måtte" bo i London lengre! 

Har du noen tips til å lage den ultimate garderoben?

Gøy med et spørsmål som ikke omhandler London! Jeg syns det er viktig å ha gode basicplagg som du liker godt, og ha en god miks av jeans, bukser og skjørt / kjoler som kan brukes til hverdag. Annet enn det vet jeg ikke hva jeg skal svare akkurat nå, for jeg har så lite inspirasjon på klesfronten at det føles helt merkelig å skulle gi andre tips når jeg ikke har noen tips å komme med til meg selv engang, haha. 

Hvordan studiemetode bruker du når du leser til eksamen? Tenker spesielt på biologi.

Dette har kanskje vært mitt største problem i år; jeg vet ikke hvordan jeg skal lese til en slik eksamen. Biologieksamen var min første eksamen på universitetsnivå, og jeg kan absolutt ikke skryte på meg at den gikk bra, så jeg vet ikke om jeg burde gi eksamenstips. Men jeg kan fortelle hvordan jeg leste, da. Først leste jeg alle kapitlene i boken flere ganger og gulet ut det jeg syns var viktig. Deretter skrev jeg notater av det jeg hadde gulet ut / skrev over dette på macen. Det lærte jeg overraskende mye av, men det tok laaaang tid. Til slutt gulet jeg ut i notatene mine, som var på nesten 100 a4 sider, for å pugge det jeg syns var viktigst av det viktigste. Jeg lagde også noen tegninger av feks hjernen for å plassere ting, og så tok jeg noen prøver på nettsiden til læreboken vår i faget. Tar gjerne imot flere studietips, for jeg har fire eksamner i mai! 

Jeg lurer på, bodde du på campus i starten? Hvis du gjorde det, hvordan synes du det var?

Nei, jeg bodde i leilighet da også :) Så det kan jeg ikke hjelpe deg med å svare på dessverre! Hvordan ble du kjent med de du bor med (eventuelt bodde med i fjor)? :)

Stine, som jeg også bor med i år, ble jeg kjent med fordi jeg trengte noen å bo med i fjor. Vi kom i kontakt via veilederne våre på Study Across The Pond, møttes i Oslo etter at vi bestemte oss for å bo sammen (jeg trengte sårt noen til å ta det andre rommet i leiligheten jeg hadde fått) og så sa det heldigvis klikk.
Thea ble jeg faktisk kjent med via mail og Facebook, vi snakket en del på nettet før vi flyttet og en av de første dagene i London avtalte vi å møtes sammen med Maria på Oxford Street. Da spiste vi lunsj og shoppet litt, og siden har vi vært venner :) Vi går jo i samme klasse, så vi var veldig mye sammen fra starten av!
Henriette møtte jeg for første gang på Study Across The Pond sin pizzakveld på Peppes i Oslo, så sånn ble jeg kjent med henne. Vi var ikke så veldig mye sammen i fjor, men vi hadde de samme venninnene omtrent fra starten av, så selv om vi to ikke var så mye sammen alene var det ofte at vi var på samme fest osv. Så ble vi bedre og bedre kjent utover skoleåret, da! 

Leser du mye på fritiden? I såfall: hva er din absolutte favorittbok? (Jeg er litt av en nerd og samler på bøker, så er veldig interessert i anbefalinger).

Jeg ELSKER å lese bøker, men jeg har absolutt ikke tid ved siden av psykologistudiet. Når jeg først har fritid vil jeg heller gjøre noe annet enn å lese bøker dessverre, men når jeg er hjemme på ferie benytter jeg stadig anledningen. Jeg er veldig glad i The Hunger Games-bøkene, samt Beautiful Creatures serien og The Maze Runner serien. Men jeg liker også Cecilia Samartin sine bøker skikkelig godt, og av de er favoritten drømmehjertet. Ellers er min absolutte favoritt Idas Dans tror jeg, den har jeg lest mange ganger og jeg gråter like mye hver gang. For en utrolig fin, sterk og forferdelig bok!

Kunne du ha fortalt litt om prosessen før du søkte? Hvor startet du liksom :) Og hvor lenge før søkte du, har hørt at man søker til England ca ett år før semesterstart.. :)

Jeg kan godt skrive et eget innlegg om søknadsprossessen osv senere! Jeg har også skrevet en gudie til studenter som du kan lese HER! Man trenger absolutt ikke å søke ett år før skolestart, det gjorde ikke jeg. Jeg søkte i januar og kom inn på alle skolene jeg søkte på, bortsett fra èn. For norske studenter er det ingen søknadsfrist, men det er førstemann til mølla. Så i teorien kan du komme inn en uke før skolestart så lenge det er plasser igjen på studiet :) 

Jeg har et par spørsmål ang. dine fremtidige planer. Hva ønsker du å gjøre når du er ferdig på universitetet i London? Skal du studere noe videre etter det, i så fall hvor da, reiser du hjem? Tenker du å bli igjen en periode i London etter at studiene dine er ferdig, og ser du for deg at du i fremtiden kommer til å flytte fast i London, eller over en lengre periode, eller hvor kunne du ellers tenkt deg å bo da - innad i UK?

Jeg skal definitivt studere videre, kanskje først en master i mental health eller noe annet spennende klinisk relatert, og deretter vil jeg ta en doktorgrad i klinisk psykologi, så sant jeg kommer inn. Kravene er veldig høye og det er få universiteter som tilbyr dette, så vi får se om jeg klarer det! Det blir hvert fall i England, og sånn det ser ut nå vil jeg gjerne gjøre det i London, på King's College eller UCL (University College London). Jeg er som sagt åpen for å bli værende i London, enten over en lengre periode eller fast, men det er vanskelig å si nå. Jeg kunne tenke meg å bo i London, for jeg ELSKER virkelig denne byen, men det finnes mange andre fine steder i Storbritannia også. Men det skal sies at jeg tar utgangspunkt i å flytte hjem igjen til Norge etter doktorgraden om seks - syv år. 

Jeg kom inn via et gammelt innlegg på din gamle blogg der jeg syntes jeg så noe om ME, jeg bare lurer på hvordan det gikk med skole mens du hadde det, og om du fortsatt har det nå? Hadde vært supert om du ville fortelle litt om det og evt tilrettelegging :)

 Jeg har fremdeles ME, men jeg går på medisiner som heter LDN, som har hjulpet meg noe helt utrolig mye. På videregående fikk jeg tilrettelegging; da hadde jeg en slags hjemmeskole hvor jeg fikk innleveringsoppgaver i stede for prøver, og måtte bare møte på eksamen og noen få prøver for å få karakter i fagene. Det funket superbra for meg og jeg er så takknemlig for at skolen min var så samarbeidsvillige :) Nå på universitetet får jeg ikke noe tilrettelegging, hovedsakelig fordi jeg ikke har fortalt de om tilstanden min. Jeg var redd for at jeg ikke kom til å komme inn hvis jeg fortalte at jeg var syk, så jeg droppet det og bestemte meg for å se om jeg hadde behov for tilrettelegging eller ikke. Jeg hadde ikke behov for det, men jeg var dårligere første året mitt på universitetet, så jeg fortalte det til noen av foreleserne mine for å forklare hvorfor jeg ikke var i alle timene. Nå derimot, går det veldig bra. Jeg har få timer i uken, og alle er ikke obligatoriske engang (selv om man absolutt burde gå i alle), så jeg klarer de 11 timene (om ikke det er mindre) jeg har i uken. Du kan jo også lese DETTE innlegget jeg har skrevet om sykdommen :) 


Siste delen kommer i morgen! Lurer du på noe mer, så still gjerne spørsmålet ditt her :-) 

Video: Paris 2013

HUSK Ã… SETTE PÃ… 1080PX!

Her kommer videoen fra Paris! Jeg har helt glemt bort å skrive om hotellet, så jeg tenkte jeg kunne gjøre det i løpet av uken hvis det er interessant. Jeg kunne sikkert filmet mye mer enn jeg har gjort, men dette får gå. Også la jeg merke til nå at jeg ikke er med i et eneste klipp, haha, men sånn er det når det er jeg som har filmet alt. De fine venninnene mine får være bra nok! 

Hva syns du om videoen? Ønsker til en ny videoblogg? :-) 

On top of the world / Tour Eiffel

Noen spurte om jeg kunne skrive en slags Parisguide, men jeg vet helt ærlig ikke om jeg føler meg kjent nok i byen til å gjøre det. Det jeg derimot kan gjøre, er å anbefale noen ting man må få med seg mens man er der! Jeg har vært i Paris to ganger før, som sagt, men allikevel var det ingen tvil om at jeg ville opp i toppen av Eiffeltårnet igjen. Det er så utrolig fint der oppe, og selv om køen varte i en halv evighet og vi brukte så og si hele dagen på å gjøre det, er det verdt det. Jeg har filmet litt også, men jeg har ikke rukket å redigere sammen alle klippene, så det kommer i løpet av neste uke!

Vi valgte å gå helt opp i toppen, selvfølgelig, men man kan også gå opp i første etasje, og i andre etasje. Studenter (eller var det de under 25?) får litt rabatt, så til toppen betalte vi 13 euro, som tilsvarer 105kr. Det syns jeg ikke er så ille, altså! Jeg har litt høydeskrekk, så den siste biten opp fra andre til tredje etasje syns jeg var direkte ubehagelig. Det tok jo så lang tid også.. Men å være på toppen gikk helt fint, det er bare så utrolig fint! Det er veien opp som er ille.

Fine jentene på toppen! 

Da vi var ferdige i Eiffeltårnet, gikk vi opp til den kjente plassen man kan ta flotte bilder ved. På vei opp dit er det også mange fine bildemuligheter, så vi tok en god del. Håper dere er klare for et bildeboom av oss foran Eiffeltårnet, haha! Det er så koselig å ha senere, og bilder kan man aldri få nok av.

Disse bildene ble tatt på vei opp.. Og SÅ fant vi den kjente plassen som du garantert har sett på bilder og filmer før:

Anbefaler alle å ta en tur opp i Eiffeltårnet, til tross for lang kø! 
Har du vært i toppen der før?  

Ladurèe Paris

God morgen! Jeg var helt ødelagt i går etter en vellykket kveld ute på fredag, så da droppet jeg bare blogging. Men nå er jeg tilbake med flere innlegg fra Paris! Har en del å vise frem, så jeg håper dere er klare. Aller først vil jeg vise dere noe jeg fant på Ladurèe, som jeg hadde sett på lenge før vi dro. Og jeg er så glad for at jeg fant den! Jeg elsker virkelig makroner, og Ladurèe sine er favorittene. Så da gikk jeg innom der og kjøpte to makroner, pluss denne fine saken som nå pynter opp nøklene mine.

Stort pluss at man får ting derfra i så fine poser og esker! Jeg er så glad i skjønne innpakninger, det gjør så mye med helhetsinntrykket for min del.

VERDENS skjønneste nøkkelring med Eiffeltårnet, makroner og en slags medalje det står Ladurèe på. Og sløyfe, selvfølgelig. Passer godt at den er rosa, nå som vi er i oktober som er rosa måned, forresten :-) Nøkkelringen finnes i forskjellige farger, blant annet mintgrønn sløyfe og litt andre farger på makronene, men jeg er jo rosa. Det er min farge, så det var ingen tvil! Jeg fant den forresten i en annen butikk også, som solgte masse dill dall, men der var den litt dyrere. Så den burde kjøpes hos Ladurèe! 

Hva syns du om nøkkelringen? 

Last day in Paris: Musee du Louvre

God morgen! I går kveld kom vi tilbake til London etter et kjempefint opphold. Vi har hatt det såå utrolig fint! Jeg har vært i Paris to ganger før og syns egentlig ikke noe spesielt om byen, men nå har jeg fått et helt nytt syn på den franske hovedstaden. Det er så vanvittig fint der; bygningene er så flotte, Eiffeltårnet er noe av det fineste som finnes på denne jord og det samme kan jeg si om Louvre. Byen er så fin og lys, og gjennomført. Det eneste jeg ikke liker er prisene (mat og drikke er dyrt i forhold til i London..) og franskmennene som bor der, hehe. Men byen Paris er jeg glad i! ♥

Siden dagen vår i Paris, altså i går, tok vi bena fatt og gikk bort på Louvre. Vi bodde absolutt ikke langt unna, men mer opp hotellet i et annet innlegg. Køen så veldig lang ut, så jeg ble litt nedstemt da jeg var littttt lei av å stå i kø etter 2 og en halv time i kø dagen før, men det gikk overraskende fort. Jeg har vært på Louvre før, men følte jeg måtte få det med meg denne gangen også. Det er så utrolig fint der, og ikke minst gigantisk! Jeg er ikke spesielt opptatt av kunst, men Louvre er et must om man er i Paris. Vi valgte ut noen ting vi skulle se, så det ble blant annet Mona Lisa, kronjuvelene, leiligheten til Napoleon, Venus, Afrodite og noen flere greske skulpturer. Selvfølgelig litt mer også mens vi gikk igjennom museet, men dette er de tingene jeg husker hva heter, hehe. 

Utrolig flott og majestetisk! 

Dette er noe av det fineste jeg har sett. Det er altså leiligheten til Napoleon. Jeg ELSKER jo lyskroner!

Ikke langt fra leiligheten til Napoleon fant vi kronjuvelene. WOW! Jeg er jo veldig opptatt av kongelige, og da ikke minst kronjuveler. Sjekk de diademene! Det med grønne stener er noe av det finetse jeg har sett. Et slikt vil jeg ha den dagen jeg blir prinsesse (hehe). 

Og til slutt, bak et folkehav av turister, fant vi museets mest populære dame; Mona Lisa. 

Har du vært på Louvre før? 

Snapshots from my second day in Paris

God morgen! I dag er dagen for hjemreise, men først har vi hele dagen foran oss. Vi skal ikke til togstasjonen før halv 8 - kvart på 8! Så i dag går turen først til Louvre, og så til La Fayette og området rundt der for litt shopping / titting. I går fikk vi nemlig ikke tid til stort, fordi Eiffeltårnet tok så og si hele dagen. Vi sto i kø i 2 og en halv time (!!) før vi endelig kom opp. Så brukte vi jo selvfølgelig litt tid tid der oppe, før vi gikk et stykke unna for å ta noen bilder foran det. Stine har skikkelig høydeskrekk, så hun utforsket Paris på egenhånd mens Thea, Henriette og jeg tilbragte dagen med tårnet. Derfor er ikke Stine med på noen bilder, hvis noen skulle lure. Jeg skal skrive et eget innlegg om å gå i toppen av Eiffeltårnet, for det ble så sinnsykt mange bilder jeg vil vise frem, men først blir det da noen snapshots fra gårsdagen!

Startet dagen med en chai tea latte på Starbucks. Kjøpte den av verdens sureste mann, er det bare jeg som syns at franskmenn er både sure, frekke og arrogante? 

Også ble det en kanelbolle på Starbucks- naaaam! Den var skikkelig saftig. 

SE så utrolig fin utsikt fra toppen! Det kommer som sagt mange flere bilder i et eget innlegg, men noen måtte jeg jo ta med nå, hehe.

Oss tre på toppen ♥ Vi fikk en random til å ta noen bilder av oss, så lyset ble litt rart, men men. Thea ble jo helt hvit mens jeg ble helt borte i mørket, haha. Sånn er det!

Samme her; noen randome tok bilde så lyset ble merkelig. Vi er litt gule/oransje/grønne? Haha, koselig å ha uansett!

Etter vi var ferdige her, satt vi oss på trappen med Eiffeltårnet i bakgrunnen og fikk i oss en matbit mens vi ventet på bussen. Så møtte vi Stine og dro tilbake til hotellet for å freshe oss opp til middag og slappe av litt. Vi hadde bestemt oss for å spise middag ved Eiffeltårnet en av kveldene, så vi kunne se at det blinker på kveldstid. Det er jo såå utrolig fint!

Valget falt på denne utrolig koselige kafeen med navn Cafe Le Dome. Vi satt ute og det var faktisk helt grei temperatur! Dessuten hadde vi perfekt utsikt til Eiffeltårnet hele kvelden, maten var kjempegod og vi koste oss kanskje litt for mye med litt for mye vin i glasset. Sånn det skal være på ferie, ikke sant? Restauranten ligger i 108 Boulevard du Montparnasse, 75014 Paris hvis noen skal til Paris og vil spise med utsikt til Eiffeltårnet en kveld.

Fine Henriette og Thea!

Jeg spiste biff med pommes frits og bearnaise. Det var skikkelig godt, nam! Dessuten syns jeg det var mye mat til en så billig penge; retten min kostet bare 15,40 euro. 

Til dessert ble det en sjokoladekake med vaniljesaus og vaniljeis. Denne kaken var på en måte en sjokolademoussekake med nougatt, skikkelig god! Men også veldig mektig.

Thea og jeg. Prøvde meg på rød leppestift for første gang!

Fiiiine, blinkende Eiffeltårnet! Litt vanskelig å ta et godt bilde, men jeg har filmet gjennom hele turen så jeg fikk det med på film. 

Hva syns du om bildene? 

First day in Paris

God morgen fra vakre Paris! Først må jeg beklage at det ikke ble noen oppdateringer i går; jeg hadde skrevet et innlegg men tydeligvis ble det ikke publisert selv om jeg tidsstilte det. Derfor kommer det senere i dag. Men først vil jeg vise dere en haug med bilder fra gårsdagen vår i Paris! Vi hadde jo en veldig lang dag fordi vi sto opp halv 4 for å ta toget halv 6. Da vi kom frem fikk vi rommet vårt og gikk egentlig ut med engang. Vi bestemte oss for å ta en turistbuss rundt i Paris, for å slippe å gå så mye i og med at vi hadde reist og vært våkne i mange timer allerede. Utrolig glad for at vi gjorde det; vi fikk sett kjempemye og hadde en super dag! Vi valgte to dagerspass, fordi en dag kostet 31 euro og to dager kostet 36 euro. Så vi skal bruke denne bussen som transportmiddel i dag også. Det anbefales å ta en slik buss, altså! 

Jeg er her med de fine jentene jeg bor med; Stine (bildet), Thea og Henriette.

Verdens fineste Tiffany's skal åpne her! Sjekk deokorasjonene oppover bygningen! ÅÅÅH. 

Vi tok en sånn buss du sitter på toppen av uten tak, og fikk kongeplassene helt foran. PERFEKT utsikt til det aller meste som var å se på! Heldige med været var vi også; litt grått til tider men deilig temperatur. 

Henriette og Thea.

Fine, vakre Eiffeltårnet! I dag skal vi i toppen av dette, og jeg gleder meg skikkelig. Så mange flere bilder av det kommer senere!

Etter en runde og noen timer på bussen, hoppet vi av på Louvre for å knipse noen bilder og selvfølgelig gå inn på museet. Det vi ikke visste, var at det var stengt på tirsdager! Haha, uff, men men. Så vi tar turen i dag eller i morgen i stede.

Notre Dame.

Siden Louvre var stengt, dro vi heller til Champs Elysees for å shoppe litt. Men med en halvveis sliten gjeng ble det ikke så veldig mye shopping, selv om det ble en del titting. Jeg har kjøpt et par ting bare, viser dere senere! Kanskje det blir litt mer i dag eller i morgen:)

Jeg har MANGE flere bilder, men dette får holde for denne gangen. Det kommer hvert fall mange flere oppdateringer fra Paris, så jeg håper dere liker det selv om de blir hengende en dag etter. I kveld kommer også gårsdagens antrekk, samt innlegget som skulle blitt publisert i går! 

Au revoir! ♥