The London Girl

Category: Life in London

My Real London

I morgen flytter jeg endelig tilbake til London igjen! Åh, jeg gleder meg såå mye, og det håper jeg dere gjør også. Derfor lader jeg opp med et lite Londontips i dag, og i dag vil jeg tipse om noe annet enn jeg pleier. Expedia har nemlig lagd en side som heter My Real London, hvor du kan lese andres beste Londontips innen mange kategorier, og du kan til og med legge inn dine egne tips. Hvor genialt er ikke det? Jeg skal få lagt inn noen av mine tips også når jeg får tid! Og apropos mine egne tips, linken til Londontips siden min skal komme under headeren i løpet av dagen :-)

Ta en titt innom My Real London hos Expedia HER og planlegg din neste Londontur! Eller har du kanskje noen gode tips på lur selv? Del de med andre som planlegger Londontur, da vel! Slike sider er virkelig gull verdt, og her skal jeg ta en titt selv. Kanskje jeg oppdager en skjult perle som jeg ikke hadde oppdaget ellers? 

I dag står pakking på planen, men først lunsj på Sandvika med Maren! 
Ønsker alle en strålende mandag og en fin start på den nye uken. Håper dere er klare for nye Londoneventyr fra i morgen av, iiiih! 

London bucket list year 3

Hvert år har jeg skrevet en bucket list over ting jeg vil gjøre i løpet av det kommende året mitt i London, og tenk, nå er det faktisk det tredje året mitt jeg går inn i! Tingene på listen er både Londonrelaterte og hverdagslige ting som er mål for det kommende skoleåret. I slutten av året kommer jeg til å gå gjennom listen igjen og se hva jeg har gjort og hva jeg ikke har gjort :-) Jeg begynner å gå litt tom for konkrete ting i London å gjøre, fordi jeg har gjort så mye de to siste årene og opplevd så utrolig mye. Men jeg har samlet 10 punkter, og kanskje det blir flere etterhvert! 

01. Dra på Harry Potter Studio Tour.
Dette har stått på listen siden første året, men det blir liksom aldri proiritert.. Nå VIL jeg gjøre det! 

02. Utforske flere deler av London som jeg ikke er så veldig kjent i; spesielt har jeg lyst til å tilbringe mer tid i Chelsea og Kensington / området rundt der.
Jeg er ganske kjent i sentrum og i nord-London, og av og til overrasker jeg meg selv med hvor kjent jeg faktisk er. Men i Chelsea and Kensington er jeg helt blank, det er som om det er en helt annen by! Siden jeg bor i nord har det blitt til at jeg er mest der, men nå skal det bli andre boller.

03. Gjøre det bra på universitetet og gå ut med en veldig god karakter i bachelorgraden min!
I fjor ble det mye festing og jeg hadde det supergøy, men i år vil jeg prioritere litt annerledes, blant annet skole. Jeg hadde nettopp mareritt om at jeg strøk på alle eksamnene mine (haha), og jeg vet hvilken master jeg vil ta, så jeg har et konkret mål å jobbe mot. Det MÅ jeg klare! 

04. Besøke Somerset House.
Kan ikke tro at jeg ikke har vært der?! Skulle aller helst vært på LFW som var nå i september, men kanskje det blir en tur til neste fashion week i byen. Ellers vil jeg bare dra dit, se på bygningen og kanskje sjekke ut hva annet som står på planen der. 

05. Bli flinkere til å dra til steder, områder og restauranter som er skjulte perler i London.
Jeg har en tendens til å alltid ende opp på de samme stedene i sentrum av London. Men det er jo mye morsommere å finne en skjult perle som ingen har hørt om, enn å skrive om kjederestauranter og turistfylte gater? Mye morsommere å oppleve skjulte perler også! Noen har det jo blitt, men det blirt fort til at vi spiser på kjente kafeer og restauranter.

06. Gå flere turer.
Jeg vil ikke være for optimistisk og si at jeg skal begynne å trene, men å gå turer i parken med Natalie var jeg veldig flink til siste halvåret i fjor, og det vet jeg at jeg klarer igjen!

07. Dra på kule eventer, fokusere mer på fashion.
I og med at jeg vil inn i fashionindustrien er det viktig å bygge seg et nettverk, bli lagt merke til og fokusere på de riktige tingene. Dette er også en av tingene jeg heller vil prioritere enn å dra ut fem dager i uken. Mer fashion på bloggen og mer fashion i hverdagen, jeg vil lære mer og sette meg mer inn i industrien. Jeg vil også komme i kontakt med mennesker som kan få meg inn på alle de kule fashioneventsene som finner sted i London, jeg bor jo tross alt i et motemetropol!

08. Ha shoppestopp..
Jeg har handlet så sinnsykt mye i sommer at jeg nesten blir skremt. Luksusfellen neste! Neida. Men jeg må prøve å skjerpe meg, og jeg har planer om å kjøre shoppestopp igjen, akkurat som i fjor. Enten blir det fullstendig shoppestopp frem til jul, ellers setter jeg meg et budsjett på si 20 pund i måneden slik at jeg kan unne meg noe smått på Primark i ny og ned. Det skal ikke mer til enn en tur på Primark om abstinensene melder seg!

09. Ta bedre bilder!
Jeg har kjøpt meg et nytt, superbra kamera, så nå vil jeg ta superfine bilder av den vakre byen jeg bor i. Jeg vil lære meg å bruke kameraet 100% slik at jeg kan vise London fra sin beste side her på bloggen, og jeg ønsker å kunne publisere bilder i upåklagelig kvalitet. Dessuten vil jeg prøve å flette inn litt inspirerende bilder også, kanskje gatemote er noe jeg kan få til?

10. Spise sunt og jevnt.
Jeg har tidenes kanskje mest usunne kosthold, og jeg spiser akkurat når og hva som passer meg akkurat da. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg kan gå 7-8 timer uten mat, og det er jo ikke bra! Jeg vil spise normal, sunn kost, og ha faste tider hvor jeg skal spise denne maten. Selvfølgelig skal jeg ikke gå på diett eller ikke unne meg noe godt, det hadde jeg aldri klart. Jeg lever jo for potetgull og godteri. MEN jeg må få i meg nok næring også, så jeg skal lage middagsliste og bli flink til å handle riktig på butikken. Vi snakker ordentlig middag, ordentlig frokost, frukt og grønnsaker. 

Hva ville du hatt på en London bucket list? Kanskje du har en bucket list for det kommende skoleåret? Del med meg!  

// My London bucket list for this year! Sorry I didn't translate it, it's just too much, haha. Please use Google Translate if you want to read this list! 

Et lite stykke Norge- i London / Sponset video

Vi kjenner alle til den kjente frasen "Et Lite Stykke Norge" og vi vet alle at den tilhører Freia Melkesjokolade. Selv om jeg bor i det store utland, en verdensmetropol vil alltid melkesjokoladen ha en spesiell plass i hjertet mitt, og den vil alltid være min store favoritt. Dere husker kanskje at jeg for et år siden skrev et innlegg om matvarer jeg bare må ha med meg fra Norge når jeg drar til London? Vel, melkesjokolade er alltid med og jeg blir veldig fornøyd med en liten pakke melkehjerter når jeg får besøk fra Norge. 

Akkurat derfor treffer den nye reklamevideoen til Freia meg rett i hjertet og nettopp derfor takket jeg ja til å være med på denne kampanjen. Uansett hvor i verden man er, uansett hvor lykkelig man  er i utlandet og uansett hvor mye suksess man har opplevd som følge av å flytte fra Norge, så er vi alle veldig glad i Freia Melkesjokolade og kan kjenne litt på både savnet og kjærligheten for Norge etter en liten bit med denne sjokoladen. Ingen annen sjokolade, selv ikke i favorittbyen London, kan måle seg med den gode, gamle, norske melkesjokoladen til Freia. Melkesjokolade blir dermed med i kofferten om litt over en uke når destinasjon nok en gang er London, det er det ingen tvil om! 

 

Og en liten fun fact til slutt: jeg har latt flere av mine internasjonale venner smake på Freia Melkesjokolade, og de er alle enige i at det må være den beste melkesjokoladen de har smakt :-) Det må jo telle for noe?!

Hvilken sjokolade er din favoritt? 

sponset innlegg

Personal Planner

Hei og god søndag! Endelig har jeg fått den nye almanakken min fra personligalmanakk.com i posten, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg fikk den på torsdag og har allerede tatt den i bruk :-D Enda mer brukt skal den selvfølgelig bli når skolestart kommer! Jeg fikk min sponset, men jeg har tidligere kjøpt almankker derfra, og flere av venninnene mine bruker disse. Jeg har min fjerde nå, og jeg er altså så fornøyd! Syns de er helt geniale, og det beste er jo at du kan bestemme selv hvordan den skal se ut både utvendig og innvendig. 

Inni har jeg rosa design og dette oppsettet liker jeg best. Jeg valgte også rosa linjal og hvit strikk, samt linjerte sider bak i tillegg til tegnesider (hehe). Gleder meg til å fargelegge, hihi! På førstesiden min har jeg ett av mine favorittquotes fra en One Direction sang, og nederst står mitt fulle navn, telefonnummer og bloggadresse. 

Baksiden ble enkel og rosa/hvit stripete denne gangen. Er så fornøyd, jeg syns den ble så fin! På forsiden valgte jeg ett av de morsomste quotesene jeg vet om, og pappa mener nemlig at det quotet er meg. Haha, love it! Da måtte det jo bare bli det. Tidligere har jeg hatt kollasj med venninnene mine, kollasj med London og bilde av meg selv på forsiden i fjor. Denne gangen ble det enkelt, men allikevel meg og rosa!

Hva syns du om almanakken min? 

// I finally got my new personal planner from personligalmanakk.com in the mail a few days ago! I love it already, it's so nice and I'm so pleased with the result. I got mine sponsored, but I have purchased personal planners from there before, and I will definitely continue doing that when I don't get it sponsored anymore. What I like is that you can design the cover and the back yourself, and you can even design the inside of the planner as well! You should check it out if you haven't already, I can almost guarantee that you will not be dissapointed if you decide to order one. 

I love the quote on the cover, isn't that the best quote ever? My dad thinks that the quote is so me, I just had to have it on the cover this time, haha. 

What do you think of mine? Pretty, right? 

Granger & Co

Nå er det faktisk en evighet siden forrige Londontips, og det er mest fordi jeg har prøvd å spare litt på de siste tipsene jeg har igjen. Men nå er det jo bare en måned til jeg flytter tilbake, så da kan jeg tipse om de siste tingene jeg har igjen fra i fjor! I dag vil jeg tipse om et perfekt sted for nydelig frokost eller lunsj; Granger & Co. Restauranten er oppstartet av den australske kjendiskokken Bill Granger og han har flere Granger & Co restauranter forskjellige steder i verden. Jeg har selvfølgelig vært på den i Notting Hill i London.

Restauranten er utrolig søt og innbydende både utvendig og innvendig. Det ser veldig luksuriøst ut syns jeg, og mange av kundene der så ut som viktige businessdamer, haha. Noen som skjønner hva jeg mener? Et pent sted, men samtidig ikke. Her må du regne med å vente litt på bord, for det er et ekstremt populært sted som ikke tar reservasjoner. Men det er verdt ventetiden, for maten kommer relativt fort og smaker himmelsk! 

Jeg gikk for en grønn juice, Bill's Greens, som smakte noe spesielt, men den gikk ned haha. Sikkert veldig bra for kroppen! Neste gang blir det en iste eller lemonade  ;-) Til mat ble det en full aussie breakfast på både Ingrid og meg, selvfølgelig! Mmmm, skal si det smakte. Eggerøren er litt utenom det vanlige, veldig fluffy! Den ligger under classics på frokostmenyen, men de har også flere retter å velge i, blant annet bakevarer. Natalie gikk derimot for en salat med kylling i kokos, som også var helt himmelsk marinert. Jeg er sikker på at alt du får servert her er godt! 

Where? 175 Westbourne Grove, Notting Hill W11 2SB.
How to get there? Take the underground to Notting Hill Gate.
Prices? £10-15 for breakfast, including drink.

Har du vært her før? 

// If you want good lunch og breakfast in London, this is the place to go! Granger & Co was founded by the well known Australian cook Bill Granger, and is a very busy and popular place to have both breakfast and lunch (and dinner and drinks as well). I love the interior, and it looks really cute and cosy from the outside. I ordered a full aussie breakfast, and let me tell you.. It was sooo yummy! My green juice on the other hand, not exactly my taste, haha. Natalie's salad with coconut chicken was heavenly as well. So I highly recommend Granger & Co in Notting Hill for breakfast or lunch in London, you will not be dissapointed. 

Have any of you been here before? If so, what do you think about it? 

London on my mind

Det er ikke til å legge skjul på at jeg begynner å glede meg mer enn noensinne til å reise tilbake til favorittbyen min. Her en natt drømte jeg om vakre høst-London, så jeg har samlet et knippe bilder til en aldri så liten Flashback Friday. Og i går bestilte jeg faktisk også billett tilbake til London, så 23.september er jeg tilbake! WOHO, herregud, jeg har aldri gledet meg så mye til noe før, tror jeg. Før det skal jeg jo til Rhodos, og så jobbe litt, så tiden kommer til å gå kjempefort selv om det er en hel måned til.

//

It's not exactly news that I'm really looking forward to going back to London. I had a dream about autumn in London the other night, so I thought I'd do a Flashback Friday with some pics from last year and the year before. I really love London in the autumn, look how pretty it is! Yesterday I booked my flight back to the city on the 23rd of September, I can't wait! Before that, I'm going to Rhodes for a week and then working for a couple of weeks, so I'm pretty sure time will fly by even though it's a month until I'm leaving.

Hva syns du om bildene?

Whyte & Brown

Det beste stedet i London for frokost er definitivt Whyte & Brown som du finner i Soho! De har en himmelsk både frokost og lunsjmeny med masse fristende som virkelig er å anbefale. Natalie og jeg dro hit tidlig en morgen for å få med oss frokostmenyen, som de slutter å servere 11 eller 12. Men det var absolutt verdt det, for her får du deilig, engelsk frokost til en god pris! På menyen står det blant annet grillet surdeigsbrød med syltetøy, crossaints, grøt med fruktkompott, eggerøre og laks, og selvfølgelig egg og bacon. 


 

- best breakfast in london -


 

Jeg spiste surdeigsbrød, eggerøre og bacon. Dette står egentlig ikke på menyen, men jeg byttet ut laksen med bacon, og det gikk helt fint. Natalie hadde det samme, bare med laks. Det smakte helt himmelsk! Utrolig god eggerøre, surdeigsbrødet var perfekt grillet og baconet helt riktig stekt. Så hit kommer jeg definitivt til å dra tilbake for frokost / brunch flere ganger :-) Lokalet er veldig kult og fint, og da vi var der tidlig om morgenen var det ingen mennesker der heller. Det syns jeg er deilig! Rundt lunsjtider er det sikker mer busy der, kan jeg tenke meg.


Hvor? Kingley Court, Carnaby Street, Soho.
Hvordan komme seg dit? Nærmeste undergrunnstasjon er Oxford Circus. Gå inn i Carnaby Street, så ligger Kingley Court i en sidegate. 
Pris? Frokostrettene ligger på mellom 2 - 7 pund i forhold til hvor store rettene er. 

Har du noen gode frokost / brunch-steder å anbefale meg i London? 

Regent Street & Piccadilly Circus

Dette er kanskje turistfeller uten like, men av og til elsker jeg å tusle her, så et innlegg om både Regent Street og Piccadilly Circus er et must her på bloggen syns jeg! Regent Street er en shoppinggate, som faktisk eies av Norge. Gaten strekker seg fra Oxford Circus og er en sidegate fra Oxford Street, helt ned til Piccadilly Circus. Her ligger butikkene som perler på snor, og i denne handlegaten finner du også en del dyre butikker. Blant annet kan du handle hos Apple, Burberry, Barbour, Hollister og Hamleys i Regent Street. Jeg pleier ikke nødvendigvis å shoppe så mye her, men jeg syns gaten er så utrolig fin! Jeg elsker bygningene, og hvordan gaten har en liten sving. Jeg syns det er så fint.. 

 


 

 

- regent street -- piccadilly circus -


Piccadilly Circus er som regel overfylt av mennesker, men jeg liker meg godt der også. Følelsen av å være i London får du virkelig her! På Piccadilly Circus er det ikke så mye shopping, men til gjengjeld er det mange spisesteder, barer og utesteder her. Friday's og Jamies Italian ligger blant annet her, samt W Hotel hvor du kan få gode drinks, Whole Foods Market hvor du kan kjøpe deilig, sunn mat og utestedene Dstrkt og Press ligger i nærheten her. Dessuten ligger det også mange andre utesteder her hvor du ikke trenger promotør for å komme inn på, blant annet Zoo Bar og Tiger Tiger. China Town, med massevis av restauranter, ligger også i nærheten her. Og bare et steinkast unna finner du Green Park og The Ritz! 

En tur innom Regent Street og Piccadilly Circus er et must om du er i London! Om så bare for å gå der og titte. Jeg anbefaler å begynne på Oxford Circus og gå nedover mot Piccadilly, eller omvent selvfølgelig :-) 

Hva syns du om bildene?
Carnaby Street

Velkommen til fine Carnaby Street! Noen lurte på om jeg ikke kunne lage et innlegg om Carnaby, og det er klart jeg kan. Disse bildene tok jeg i mars (woopsi), så det er en stund siden jeg planla dette innlegget, hehe.. Det gikk visst litt i glemmeboksen! Men nå er jeg klar. Jeg er veldig glad i Carnaby Street og syns at det er et must å gå innom der når man er i London. Kanskje ikke for den fantastiske shoppingen, for det syns jeg ikke at det er der, men det er så fint! 


 

Det er alltid så fint pyntet her, med diverse!

- carnaby street -


 

I Carnaby Street finner du noen butikker, til tross for at shoppingen ikke er den beste her. Men det er blant annet her du finner Monki og Cheap Monday! Andre spennende butikker som ligger i Carnaby Street er Office, Make Up Store og WESC. I sidegatene til Carnaby Street, som fremdeles tilhører shoppingområdet "Carnaby", kan du også finne mange fine butikker. Dessuten syns jeg det er fint med en handlegate som kun er for fotgjengere, i motsetning til Oxford Street. Det kan være litt folksomt her, men ikke sammenlignet med Londons hovedshoppinggate!


Hvor? Carnaby Street, Soho, London.
Hvordan komme seg dit? Ta undergrunnen til Oxford Circus, gå nedover gaten Argyll Street. Da kommer du til Liberty. Herfra går du litt nedover Great Marlborough St. og tar første inn til høyre ved O'Neills. 
Pris? Varierende. 

Ha en fin tirsdag!  

London on a budget

London har blitt kåret til verdens dyreste storbyferie (les artikkelen HER), og fordi jeg ikke vil si meg helt enig i dette så vil jeg "motbevise" det ved å foreslå ting man kan gjøre og oppleve i London på budsjett! Ikke alt er gratis, selv om mye kan gjøres i denne flotte byen uten å bruke en eneste krone. Men noe må du betale for, og jeg skal nå vise deg hvordan du kan slippe billigst mulig unna, få mest valuta for pengene og allikevel oppleve London på ordentlig vis! Husk forresten at dette er basert på mine erfaring og mine meninger :-) Noen andre ville kanskje skrevet en helt annen guide, i forhold til interesser og hva jeg allerede har opplevd (vil ikke anbefale noe jeg ikke har prøvd selv). Dette er kanskje det lengste innlegget jeg noensinne har skrevet, men jeg håper at det faller i smak og at noen får bruk for det!

OVERNATTING

St. Giles Hotel ligger veldig sentralt i London, på Tottenham Court Road. Dette er nederst i Oxford Street, så mer sentralt får du det omtrent ikke! Om jeg ikke tar feil kan du få rom der for £90 per natt per person inkludert frokost. Jeg syns hotellet ser ganske fint ut, spesielt til den prisen og med den beliggenheten. Så det er mitt hotelltips i London! 

LUNSJ

Til lunsj er det mange løsninger i storbyen, og mitt aller beste tips vil være å gå innom for eksempel Marks & Spencer, Waitrose eller annen matbutikk, eller til og med Pret A Manger, kjøpe med noen sandwicher og litt å drikke, og ta med ut i en park. London har så utrolig mange fine parker å by på slik at du kan spise en god og billig lunsj ute i finværet. Matbutikkene har som oftes en "snack deal" hvor du kan få en pakke med to sandwicher, en liten pose potetgull (eller annen snack) og en brus / flaske vann for £3. Det er veldig billig! 

Ellers er det en del markeder i London som har god og billig mat. På Camden Market bugner det av små boder med mat fra hele verden. Her kan du få et fullverdig måltid, med veldig mye mat, for rundt £5. Borough Market er et annet marked i London med mye god mat å by på; dette er et matmarked med alt fra kaker til ferske råvarer til matretter du kan kjøpe ferdig og ta med deg, evt. spise på markedsområdet. Det er veldig populært blant folk som jobber i nærheten! 

For å anbefale en restaurant som er perfekt til lunsj, vil jeg trekke frem Leon. Dette er fast food på sunt vis, og her får du mange fristende og sunne matretter til en god pris. Prisene her ligger på rundt £5 per rett, og dette er den sunne versonen av McDonalds og Burger King. Ellers kan jeg anbefale en koselig kafee som heter Tapped and Packed. Perfekt for deg som vil ha kaffe til lunsjen! Her serverer de påsmurte baguetter og rundstykker som ser veldig delikate og fristende ut. 

Tortilla er også helt perfekt til lunsjtider. Det er en slags mexican fast food kjede, om jeg kan kalle det det. Her bestiller du enten burrito eller tacos, så lager de den mens du ser på slik at du kan velge hva du vil ha inni. Akkurat som de gjør på Subway, egentlig! Her får du sinnsykt mye mat for pengene, så jeg liker å dele en burrito med noen. Du kan også sitte i restauranten her. 


MIDDAG

Til middag er det åpenbart utrolig mange restauranter å velge i, men her har jeg valgt å fokusere på tre av mine budsjettfavoritter. 

Jamies Italian er min absolutt store favoritt. Disse restaurantene ligger litt rundtom i London, blant annet på Piccadilly Circus og i Covent Garden. Jamie knows his stuff, og jeg elsker maten hans! Dessuten er han flink til å fokusere på bra mat til en billig penge, og det er nettopp derfor denne restauranten får være med i dette innlegget. Maten virker god og eksklusiv, men så er den faktisk veldig billig. Her kan du få forrett, hovedrett, dessert og et glass vin for £30!! Så her får du veldig god mat til en billig penge. 

Neste tips er Nandos. Enda en av mine favoritter! De har spesialisert seg på peri peri kylling, så her får du kylling i alle former og fasonger. Dessuten kan du velge om du vil ha tilbehør eller ikke! Du får kylling i wrap, pitabrød, som filet, hel kylling, halv kylling.. You name it. Ved siden av kan du bestille tilbehør som potetmos, fries, ris, grønnsaker og hvitløksbrød. Som sagt er ikke dette noe som kommer med retten, så da kan du styre hvor stort måltid du vil ha og hvor dyrt du vil at det skal bli. Prisene her begynner som regel på rundt £8 per rett (med tilbehør).

Siste restauranten jeg vil trekke frem er Vapiano. Noen er kanskje kjent med restauranten fra Oslo? Dette er italiensk, og her får du både pizza og pasta. Mye og god mat, til en overkommelig pris! Dette er et sted jeg kan spise uten å bli blakk. Hovedrettene her ligger på mellom £7 - £10 pund, og min favoritt her er en pizza med salamipølse. 

TING Å GJØRE 

Tro det eller ei, det finnes utrolig mange ting du kan gjøre i London nesten gratis, om ikke helt konstnadsfritt! Å gjøre storbyferien billig er absolutt ingen sak. I London er det mange museer som har gratis inngang, med masse spennende og fint å se på. Jeg har kun vært på Victoria and Albert Museum, men jeg vet at det finnes mange andre med fri inngang også. V&A er riktignok kjempefint, og akkurat i sommer har de en utstilling med kjente brudekjoler som jeg gjerne skulle sett. Noen av utstillingene koster penger, men det er jo selvfølgelig valgfritt å gå inn på akkurat de. Inngang på selve museet er gratis. 

Om du er i London vil jeg absolutt anbefale deg og utforske alle de fine bydelene. Både i Notting Hill, Camden Town, Hampstead og Primrose Hill er det mye fint å se på. Bare å gå rundt i disse bydelene er utrolig fint i seg selv, og koster ingenting! 

Dersom du besøker byen rundt juletider, er det mye fint og gratis som du kan gjøre. Julelystenningen i Regent Street og i Oxford Street er utrolig fint, og noe jeg har vært med på to år på rad nå. Det er definitivt noe jeg skal gjøre hvert år! Det er også en tenning av et norsk juletre på Trafalgar Square hvert år, som er fint å få med seg. Winter Wonderland er sinnsykt fint og gir definitivt julestemning. Å ta karuseller der koster litt, men jeg pleier ikke å gjøre det; jeg pleier bare å gå rundt der og titte. Det er fint nok i seg selv for meg, og inngang er helt gratis! 

Dersom du vil gjøre litt turistting har jeg to fine alternativer til deg. En kveldstur langs River Thames er veldig fint og behagelig. Jeg vil anbefale å gå fra London Eye / Big Ben, og følge veien langs elven hele veien bort til Tower Bridge. Da får du virkelig sett det meste! For ikke å snakke om hvor ekstra fint alt er på kvelden. Mitt andre tips er en ordentlig turistrunde til fots. Du kan da begynne ferden på Trafalgar Square, gå ned til Big Ben, Westminster Abbey, House of Parlament og London eye, før du går opp igjen til Buckingham Palace og gjennom St. James Park. Da har du fått med deg det meste, bortsett fra Tower Bridge. Uansett en kjempefin gåtur om sommeren, bare husk gode sko! 

Du kan også leie en sykkel! Dette syns jeg er helt genialt. Flere steder i London er det stasjoner hvor du kan leie en Barclays sykkel for kun £2 i 24 timer. På den måten kan du komme deg rundt i byen, sykle forbi fine parker, gjennom Oxford Street og mange andre fine steder. Dette er en genial måte å få sett byen på dersom du ikke liker å gå. Og det geniale med dette? Fordi det ligger flere stasjoner i byen kan du sette fra deg sykkelen akkurat der du vil, ikke nødvendigvis på den stasjonen du hentet den på. 

PARKER 

Sist, men ikke minst, London har de vakreste parkene. Jeg kunne brukt en hel ferie på å bare gå turer i diverse parker, hatt piknik, drukket vin og kost meg i solen! Hyde Park er vel den mest kjente, uten tvil, og her kan du både spise lunsj, ta med deg vin og jordbær, eller hive på deg bikinien og sole deg. Du kan til og med bade her! Andre fine parker er Hampstead Heath, Holland Park, Battersea Park og Regents Park. I sistnevnte park, den delen som ligger i Primrose Hill, kan du gå til toppen og få utsikt over hele London! Herfra kan du blant annet se London Eye, noe som er veldig fint. Dessuten ligger det en liten japansk hage midt inni Holland Park, Kyoto Garden, som er verdt et besøk. Der er det veldig vakkert. Og best av alt? Alle disse parkene er gratis å besøke! 

TRANSPORT

Så vil jeg bare si et par ord om transport. Undergrunnen i London er virkelig helt genial. Kjøp deg et Oyster Card (les innlegget mitt om det HER!) eller evt. ukeskort eller 3-dagers pass. Da kommer du deg rundt på en veldig enkel og effektiv måte! Undergrunnen er mye kjappere enn taxi. Men dersom du allikevel ønsker å ta taxi i London, kan jeg anbefale appen Minicabster. Ikke ta black cab (de svarte taxiene du ser overalt), da disse er mye dyrere og kjører på takstometer. Det er virkelig alltid trafikk i London, så selv om strekningen du skal ikke er så lang, vil det mest sannsynlig bli ganske dyrt. På appen Minicabster sammenlignes prisene til forskjellige taxifirmaer, slik at du kan velge den billigste. Her får du også opp prisen på forhånd, så de kjører ikke på takstometer. Da har det ikke noe å si om det er mye trafikk eller ikke! 

Hvis du lurer på noe kan du gjerne stille spørsmål i kommentarfeltet.
Jeg håper denne guiden kommer godt med for noen av dere! Og forhåpentligvis fikk jeg vist at en tur til London absolutt ikke trenger å bli en dyr ferie.  
NB: Titt innom
Londontipsene mine for å finne mer info om alle stedene og restaurantene som er tipset om i dette innlegget.  

Boost Juice Bars

Mmmm, i dag vil jeg tipse om den beste smoothien du får tak i i London! Boost ligger rett ved siden av Primark på Tottenham Court Road, og er relativt ny. Her får du alt fra juicer, til smoothier, til skinny smoothies (sunnere smoothier), super smoothies og low-fat smoothies. Yum, så mye godt å velge i! Jeg var litt småsulten, så jeg gikk for en smoothie denne gangen, og valget falt på en low-fat smoothie heter Strawberry Squeeze. Den består av jordbær, banan, eplejuice, fettfri melk, TD4 jordbær yoghurt og isbiter. Herlighet, superyummy! Dette er uten tvil den beste smoothien jeg noensinne har smakt, for en utrolig god smak. Passe mettende var den også! Veldig frisk og god, og det smakte egentlig som at det var tilsatt frozen yoghurt i den. Dere vet den man får kjøpt på 7Eleven med jordbærsmak? Nam, den ja!

Prisene her er helt ufattelig høye spør du meg, men det er verdt det en gang i blant. Jeg kommer til å gå tilbake hit, men ikke så veldig ofte, hehe. Det er så mye fristende på menyen som jeg gjerne vil teste! Du kan forresten se hele menyen deres HER hvis du vil. Boost kan kanskje sammenlignes litt med Smoothie Exchange i Norge, for de som er kjent med den. Men mye bedre spør du meg, hihi. Definitivt min favoritt juicebar i London foreløpig!


 

- mind body boost -


 

Hvor? 12 Oxford Street (Tottenham Court Road).
Hvordan komme seg dit? Ta undergrunnen til Tottenham Court Road, så ligger Boost på andre siden av veien!
Andre alternativer? High Street Kensington, White City og Stratford blant annet.
Pris? Fra ca 5 pund for den minste størrelsen (tror jeg betalte £5.69 for en liten smoothie).

Dyrt- men verdt det! Har du vært på Boost før? Hvis ikke vet du hva du skal gjøre neste gang du er i London! 

London Forever

- my second year in london -Wow, jeg blir helt sentimental av å se tilbake på disse bildene.. Jeg har hatt et helt amazing år i London, og jeg tør til og med å påstå at det har vært mitt beste år noensinne. Det har gått over all forventning! Jeg har opplevd så mye gøy, jeg har blitt kjent med kjemmpemange herlige mennesker, jeg har fått venner for livet (det er jeg helt sikker på!), jeg har lært masse på skolen og jeg har fått kjenne på følelsen av lykke. Denne byen har en helt spesiell plass i hjertet mitt, og det vil den alltid ha, uansett hva. Ord kan faktisk ikke beskrive hvor utrolig bra jeg har det i London, men jeg håper at det gjenspeiles i bildene over og at de kan si mer enn tusen ord! 

Tusen takk til alle de fantastiske menneskene som har gjort skoleåret 2013 / 2014 til et uforglemmelig år. Jeg gleder meg til hva de neste årene har å by på, og jeg gleder meg til å lage flere minner med dere i London i årene fremover! Og ikke minst er jeg takknemlig for alt det morsomme jeg får være med på, alt jeg får oppleve og alle mulighetene jeg har her. Det er ingen tvil om at London er byen som har hjertet mitt♥

LOTS OF LOVE
Er det noen av dere som skal flytte til London til høsten forresten? Fortell hva og hvor du skal studere :-D 

London Bucket List Year Two - Update

Siden jeg begynte å studere i London har jeg skrevet bucket lists over hva jeg ville gjøre i løpet av året, så her kommer en oppdatering på min bucket list year two! Jeg har hatt et helt amazing år, og selv om ikke alt på listen har blitt gjort, har jeg fått gjort masse annet jeg har villet men som jeg ikke tenkte på da denne listen ble skrevet i august / september i fjor ♥ Snart kommer det forresten et langt oppsummeringsinnlegg fra året med masse bilder også, så stay tuned!

 


 

- london bucket ilst 2013 / 2014 -


01. Ta tog fra London til Paris-  dette skal vi jo gjøre 1.oktober, gleder meg MASSE :-D CHECK!
Som det står, dette gjorde vi første uken i oktober. Kan virkelig anbefales! Sjekk kategorien Paris 2013 for mer info :-) 

02. Dra på Harry Potter Studio Tour.
Dette punktet tar jeg med videre til neste år. Har veldig lyst til å gjøre det, men det blir liksom aldri prioritert..

03. Lage masse god mat hjemme i huset og arrangere middager med alle menneskene vi liker.
Dette kan jeg absolutt bli flinkere til!  

04. Sykle i Hyde Park, etterfulgt av piknik i parken. DELVIS CHECK.
Kan jeg si delvis check? Det ble ikke sykling i Hyde Park, men heller i Regents Park etterfulgt av piknik der :-)

05. Dra på utestedene Rose Club, The Box, Boujis, Project, Funky Buddha og mange andre. CHECK.
Rose Club og Funky Buddha har jeg ikke fått sjekket ut, men herlighet så mange nye klubber jeg har vært på i løpet av året! Sjekk ut kategorien uteliv under Londontips for å lese mer om alle klubbene jeg har vært på.


06. Spise i China Town.
Tar med denne videre til neste år også..

07. Dra på markedene Borough Market og Brick Lane Market. CHECK!
Jeg elsker markeder, og disse var intet unntak!

08. Besøke Holland Park og den kinesiske parken Kyoto Garden.  CHECK!
Dette gjorde jeg med Thea og Malin ganske tidlig i skoleåret :-) Men enda en tur til Holland Park må jeg få til, vi fikk nemlig ikke gått så veldig mye rundt i parken da det regnet ganske mye..

09. Teste ut nye restauranter, som El Pirata de Tapas i Notting Hill og kanskje Hakkasan?
Jeg har ikke testet så veldig mange nye restauranter i år, men det er egentlig greit. Å spise ute er jo pengesluk, selv i London!

10. Gjøre det bra på skolen og få karakterer som jeg kan være stolt av! CHECK!
Jeg er superfornøyd med karakterene jeg har fått hittil, spesielt siden jeg gruet meg masse til andre året da det skulle være veldig hardt. Det var det også, så jeg har jobbet hardt for å få disse karakterene.


11. Sette opp budsjett og holde meg til det! I fjor brukte jeg penger i hytt og pine, og tenkte egentlig ikke på hva noe kostet. Det må det bli slutt på nå; jeg må shoppe litt mindre, spise mindre ute (følge punkt 3) og generelt sett bruke mindre penger. DELVIS CHECK!
Jeg sier delvis check fordi jeg har blitt mye flinkere med penger og shoppet mye mindre (jeg hadde shoppestopp fra oktober til januar i 2013), men allikevel kan jeg bli enda flinkere :-) Så det er målet for neste år! 

12. Bli kjent med enda flere fantastiske mennesker! CHECK!
Åh, det har jeg absolutt blitt!! Jeg har så mange fine, fantastiske venner i London som jeg gruet meg veldig til å dra fra for sommeren. 

13. Blogge like bra om London som jeg gjorde i fjor. 
Kan alltids blogge enda bedre.. :-) Men jeg håper jo at dere syns at bloggen min har vært grei dette året!

14. Sy masse og lage fine ting til både meg selv og huset ( i fjor var jeg altfor dårlig på å drive med DIY mens jeg var i London). 
Det samme gjelder i år; det blir for lite av dette i London.. Men jeg har fått sydd meg noen fine ting som jeg er fornøyd med da!

15. Nyte hvert eneste minutt i den fantastiske byen som jeg har blitt så utrolig glad i!!  CHECK!
At jeg nyter hvert eneste øyeblikk i London er det ingen tvil om.. Jeg er så heldig og takknemlig for at jeg får oppleve alt dette som en del av studietiden min! Åh, studentlivet i London er fantastisk dere. Nå er det bare å sette seg ned med den nye bucket listen som jeg skal ha klar om et par - tre måneder, i forkant av mitt siste år på bachelorgraden (men ikke siste år i London altså!). Jeg vil forresten oppfordre alle til å sette opp en slik liste for det kommende skoleåret, uansett hvor i verden du skal studere eller hva enn du skal gjøre! Det er så morsomt å se tilbake på, så jeg er kjempeglad i denne lille tradisjonen jeg har laget meg. Hvis du lager en slik liste og publiserer på bloggen din, så legg igjen link til innlegget da vel :-) Jeg vil gjerne se, elsker slike innlegg! 
Hva ville du hatt på din London bucket list? 

Battersea Park

NÅ er det på tide med noen London-innlegg igjen, er dere ikke enige? Åh, som jeg har savnet å dele bilder fra storbyen med dere. Jeg har så mange innlegg på lur, jeg må bare prøve å få fordelt de jevnt utover fremover :-) Har bevisst spart på noen innlegg som har med London å gjøre slik at det ikke bare skal bli kjedelige ting om livet i Norge mens jeg er hjemme. Ikke at jeg tror de innleggene jeg har varer i over tre måneder, hehe, men men. I dag vil jeg tipse dere om vakre Battersea Park!

At jeg elsker parklivet er ikke noe å legge skjul på. Heldigvis for meg bugner London av vakre parker, og de tar virkelig ikke slutt! Jeg er sikker på at jeg kommer til å oppdage nye parker i lang til fremover. Den nyeste parken jeg har oppdaget, er fine Battersea Park i Battersea, tvers over Chelsea (Chelsea ligger på andre siden av River Thames). Jeg elsker området i og rundt Chelsea, og denne parken var virkelig intet unntak. Jeg fikk absolutt ikke gått i hele parken, men det jeg fikk sett av den var nydelig. Hit kommer jeg definitivt til å dra tilbake for en liten gåtur, for eksempel! Det er forresten også her vi trente tai chi, om noen husker det. 


 

Parken ligger faktisk rett ved Thamsen, som du så vidt ser til høyre her. Med andre ord kan man gå langs Thamsen og samtidig være inne i parken! Utrolig flott. På ett punkt her kan du også skimte London Eye i det fjerne. 

- battersea park -


 

Hvor? Battersea, SW11 4NJ.
Hvordan komme seg dit? Sloane Square undergrunn stasjon. Det er et lite stykke å gå herfra; gå mot Chelsea Bridge og kryss broen. Inngangen til parken ligger rett ved enden av broen på Battersea siden. 
Pris? Inngang i parken er gratis.

Hva syns du om bildene? 

Where We Are Tour Wembley

God mandag og fridag! Jeg begynner den nye uken med å dele noen bilder fra helgens store begivenhet, One Direction på Wembley, med dere :-) Thea og jeg var på konsert både på fredag da vi hadde ståplasser og lørdag med sitteplasser. Vi hadde ståplasser i grønt felt, så ikke nærmest scenen, men allikevel sto vi ganske nærme den scenen som går ut blant publikum. Supergøy, da de var der ute så vi de skikkelig godt!! Skulle veldig gjerne hatt ståplass helt foran scenen, men det fikk vi ikke tak i.. Når det er sagt, så syns jeg ikke ståplasser er det mest ideelle. Jeg er kjempeglad for at vi hadde det en av dagene så vi fikk opplevd det også, men etter å ha stått rett opp og ned i seks og en halv time var føttene og leggene mine helt ødelagte. Så jeg var superglad for sitteplass dag to! Dessuten er jeg så lav at jeg så ikke så veldig mye med mindre de var på scenen som gikk ut blant publikumet. Neste gang bruker vi enten masse penger på ståplasser nærme scenen, eller så blir det sitteplass igjen :-) Jeg syns ikke det er noe poeng i å ha ståplass med mindre du får i feltet som er foran! 

Jeg fikk tatt kjempemange bilder og mange av de ble ganske bra, men jeg har prøvd å plukke ut kun et fåtall her, hehe. Håper allikevel dere er klare for et skikkelig bilde boom! Jeg filmet litt også, kanskje jeg skal sette sammen en film? Hm, vi får se.. 


 

- one direction where we are tour at wembley -Wembley er virkelig gigantisk!! Utrolig gøy å ha vært der på konsert. Opplegget var også veldig bra; køene gikk kjapt overalt selv om det var mye mennesker og det er jeg veldig imponert over. Lite dytting blant publikum på ståplassene også, tommel opp! 

Når det kommer til konserten, så syns jeg den var helt amazing. Set listen var perfekt spør du meg, alle favorittsangene mine var med både fra det nyeste albumet og fra de to tidligere. Jeg var jo på konserten deres i fjor i april også, og det er så morsomt å se hvor mye de har utviklet seg siden det. De har ikke bare blitt mer scenevante, men også flinkere til å danse! Det ser ut som de har det såå gøy på scenen, og det syns jeg er skikkelig viktig. Ikke noe av det virker falskt eller tilgjort heller, det virker så ekte og lite planlagt alt de sier. Som om de tar det litt på sparket! 

Jeg er superglad for at vi var på to av tre konserter i London, selv om jeg gjerne skulle vært der i går også, hehe. Gleder meg allerede til neste konsert, og jeg kan love dere alle som skal på denne touren i løpet av året at dere kommer til å ha det supergøy! Flinke guttene :-) Forresten så var Olly Murs blant publikum på fredagen, og det var jo litt morsomt, hehe. 

Er det mange av dere som er One Direction fans, egentlig? :-) 

Goodbye, my love

- see you in september, london! -Mitt andre år i denne fantastiske byen er nå over, og jeg setter kursen mot Norge for sommerferie i det som føles som en evighet. Jeg har hatt et helt amazing år, blitt kjent med så mange fantastiske mennesker og opplevd så mye gøy at ord kan ikke beskrive hvor lykkelig jeg er. Jeg gleder meg til mange nye år og flere minner i denne byen som jeg elsker, men først står jobbing og sommer i Norge på planen. Det kan vel bli fint det også, men jeg må innrømme at jeg gjerne skulle vært i London i sommer. Ingenting slår sommer i London, det er så utrolig fint her da! 

Nå sitter jeg på flyplassen og venter på flyet sammen med Thea. Jeg har planer om å skrive et oppsummeringsinnlegg fra året mitt i London, akkurat som jeg gjorde i fjor, så det kommer om ikke så lang tid. Kanskje i løpet av uken, hvis jeg klarer å gå gjennom alle bildene asap! Vi skrives fra Norge, men fortvil ikke; jeg har en del Londoninnlegg på lur som jeg har spart :-) 

Vi ses igjen i september, kjære byen min! 
Er det noe du vil jeg at jeg skal skrive om i forbindelse med London, livet her, studier osv.? Tar gjerne imot tips! Jeg har også oppdatert Londontips med noen nye innslag.  

WWA

Wembley og One Direction konsert- her kommer viiii!! I dag har vi ståplasser på grønt felt, dessverre ikke helt foran scenen, men det blir sinnsykt bra allikevel. Gleder meg såå mye :-D Vi har til og med vært på Primark og kjøpt 1D t-skjorte, haha. Så nå om en liten halvtime setter vi kursen mot Wembley for å sikre oss gode plasser! Det blir en lang dag siden guttene ikke kommer på scenen før 8, men det gjør ikke noe. Etter konserten skal vi på Libertine og krysser fingrene for at guttene dukker opp der (haha I wish). 


 

Ellers i dag har jeg satt på nye vippeextensions en siste gang før sommerferie i Norge. I går fikk Thea og jeg for oss at vi skulle klippe gresset i hagen og hekkene rundt huset, haha, så med en skikkelig sløv og rusten hekkesaks gjorde vi det. Jeg sendte stolt melding til pappa om at vi hadde klipt hekkene, og da fikk jeg svar tilbake at vi har en elektrisk hekkesaks i et skap på kjøkkenet. Hehe... Det skulle vi gjerne visst før vi tok i bruk den sløve saken! Uff, haha, jaja. På kvelden var vi på Press, en ny klubb her i London, så det var gøy at jeg rakk å sjekke ut den før jeg drar til Norge. Mer om den klubben senere!

Skal noen av dere på One Direction konsert i løpet av helgen?

Ginger & White

Er du på jakt etter en liten, søt kafè å spise lunsj på eller for å ta en kaffe, så er Ginger & White perfekt. Denne kafeen ligger i vakre Hampstead i en liten, sjarmerende gate med søte bygninger og vakre blomster. Jeg hadde gått forbi her før, så da jeg skulle spise lunsj i Hampstead med Silje for en stund tilbake sa jeg til henne at vi bare måtte gå hit, for det så så koselig ut. Det var det også, og ikke minst god mat! Plassen der er veldig liten, så vi satt ute. Det var ikke noe problem; de har både varmelamper og tepper å by på.

Vi bestilte begge det som var dagens suppe; en nydelig tomatsuppe med chili og kokosmelk. En veldig annerledes tomatsuppe, men veldig god på smak, og ikke minst mektig. Til suppen fikk vi også servert et grovt surdeigsbrød med smør, som var veldig godt :-) Jeg hadde også en himmelsk kakao med marshmellows, mens Silje tok en kaffe. Jeg kan absolutt anbefale Ginger & White, og hit kommer jeg definitivt til å dra tilbake! Dessuten er Hampstead et nydelig sted å ta lunsj hvis du ikke har vært der før. 


- ginger & white, hamsptead -


Hvor? 4a-5a Perrins Ct, Hampstead. 
Hvordan komme seg dit? Ta undergrunnen til Hampstead (northern line) og gå nedover hovedgaten. Kafeen ligger i en av sidegatene.
Ander alternativer? Belsize Park.
Pris? 6-10 pund per rett. 

Har du en favorittkafè i Hampstead? Tar gjerne imot tips :-D

Tai chi in the park

God morgen! På fredag var jeg med Natalie og en kompis på tai chi trening i Battersea Park, og herlighet så gøy det var! Ord kan ikke beskrive hvor avslappende det var, skikkelig deilig. Vi sto utenfor bygningen dere ser på bildene under her (hva heter det??) på en slags scene som er ment til å brukes til tai chi mens solen skinte og temperaturen var nydelig. Jeg hadde ingen forventninger og visste ingenting om tai chi, men det er rett og slett en indre kampsport som brukes av helsemessige årsaker, for å lindre stress og for å øke livslengde og livsglede.


- workout: tai chi - 


De to på bildet var superflinke og det er skikkelig grasiøst å se på. Absolutt noe for meg som har drevet med dans før, det blir jo litt av det samme da bevegelsene er veldig rolige og sammenhengende. Dere burde prøve å google det! Dessuten ble jeg veldig fornøyd da instruktøren sa at jeg var naturtalent i sporten, hehe. Alle årene med dans har vel gitt meg god koordinasjon og at jeg tar koreografier lett, I guess. Dette var utrolig gøy og slitsomt på en måte som jeg og ME-en min faktisk taklet. Bortsett fra oppvarmingen, den besto av mye kondisjon, spark og boksing, det ble litt slitsomt. Men selve tai chi-en.. Absolutt noe jeg kunne tenke meg å drive mer med, så vi får se til høsten! 

Har noen av dere prøvd tai chi før? 

Constitution day

God mandag! Har dere det fint? Jeg rakk ikke å oppdatere på 17.mai, og i går bare orket jeg ikke.. Men jeg har hatt en superfin helg! Natalie, Ingrid, Catharina, Karen og jeg startet 17.maifeiringen med champagnefrokost hos meg halv 10, og derfra gikk det egentlig bare i ett. Vi koste oss med mat og bobler i glasset i et par timer før vi hoppet inn i en taxi som skulle ta oss til Southwark Park og resten av nordmennene i London. Dessverre gikk det ikke helt som planlagt da taxituren tok 2 timer (..) på grunn av trafikk, så da dro vi rett på The Box for brunch party. Der fikk vi først litt småretter å spise på før festen begynte og holdt på til klokken var 8. Videre dro vi på pre-drinks i South Kensington mens vi ladet opp til en kveld på Project, hvor forresten Mr. Probz var og opptrådde! Gøy gøy..


- happy constitution day from london to norway -


I går var jeg supersliten men tuslet ned til Natalie fordi det var hennes siste dag i London. Solen strålte som aldri før og vi satt ute på balkongen hennes med vannmelon og gossip, før vi dro på BBQ med en gjeng brasilianere. Og herlighet, de kan virkelig dette med bbq's altså! Maten var helt himmelsk som alltid, ingen ting slår brasiliansk kjøtt. Yuuuum.. I dag er det muligheter for at det står paintball på planen (haha hjelp!), og hvis ikke blir det bare avslapping og noen ærender jeg må gjøre. 

Hvordan feiret dere nasjonaldagen? :-) 
Antrekket mitt kommer senere i dag ♥ 

Bacanal

God torsdag! Dette er en utrolig bra dag, dere.. Mens jeg sitter og har eksamen ville jeg komme med en liten oppdatering til dere så det ikke blir så stille her :-) Så snakkes vi selvfølgelig litt senere i dag, kanskje jeg til og med stiller med antrekksbilder. Vi får se hva jeg får tid til! Etter eksamen er planen å ta en drink sammen med noen fra klassen for å feire at andre året på psykologistudiet endelig er ferdig! Tenk at jeg nesten har en bachelor! Herregud, tiden går så altfor fort.. Uansett, over til hva dette innlegget egentlig skulle handle om; Bacanal.


- ibizia in london! -


Bacanal er en nyåpnet brunch party club, som de kaller det. Festen holder på fra 3 - 8, altså midt på dagen, hver lørdag. Det er invitation only, og konseptet er vel egentlig at det skal ligne så mye på Ibiza som mulig. Og om de klarer det, da! Det er palmer og god stemning. Nå har jeg aldri vært på Ibiza, men det føles virkelig sånn etter en lørdag her, hehe. Underholdningen her kan minne litt om både Cirque du Soir og The Box; vi har transer, lettkledde damer, strippeshow, turnere, dansere.. Ja, you name it! Transer er tydeligvis stort her ;-) Bare sjekk han du så vidt ser i gullkjolen der oppe.. Hjelpes!

Bacanal har fort blitt en av mine favorittsteder her i London, og det er ikke feil å bruke lørdagen her kan jeg si deg. Jeg elsker det! Det er alltid god stemning her, god musikk, godt å drikke og (dessverre) veldig varmt, hehe. Masse mennesker er det også alltid her, så det virker som det går veldig bra for denne nyåpnede klubben! Morsomt at noe helt annet slår an i London også, for brunch parties har visstnok vært populært i for eksempel New York lenge nå, så det var på tide at London fikk noe lignende syns jeg. 


Hvor? Millenium Gloucester Hotel, Chelsea.
Hvordan komme seg dit? Undergrunnen til Gloucester Road.
Pris? £10 inngang for jenter. 

Så det ikke kult ut? Elsker noe litt annerledes :-D 

Two down, one to go!

1. pannekaker med bringebær og maple sirup passet perfekt etter eksamen i dag / 2. om jeg fikk sove natt til tirsdag, første eksamensdag? nop. / 3. study snacks er viktig, så her om dagen lagde thea og jeg jordbær dyppet i sjokolade / 4. såååå glad var jeg for å få to eksamner overstått! / 5. eksamenslesing i parken med ali og thea / 6. eksamenslesing i solen er ikke så verst- spesielt ikke med eplebiter og kanel som snacks / 7. nye ray bans! viser dere bedre bilder senere / 8. akkurat hvordan jeg følte det i forkant av denne uken.. / 9. den deilige juicen jeg la ut oppskrift på for litt siden.

husk å følge meg på instagram: @christinaparrington


Hei hei! Jeg ville bare titte innom med en liten oppdatering her. I dag hadde jeg min andre av tre eksamner, og jeg skal love dere at det var deilig å gå ut av eksamensrommet da klokken ble 11! Herlighet, den siste uken har vært intens. Jeg har lest og lest og lest og lest, og jeg er så sliten psykisk at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Min første eksamen hadde jeg på tirsdag, og da den var overstått var det bare å dra hjem for å lese på dagens eksamen. Hjelpes! Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg tror at hodet mitt er fullt. Nå har jeg neste eksamen om nøyaktig en uke, og det skal bli så ubeskrivelig fantastisk å bli ferdig med hele skoleåret. 

Jeg tar det litt med ro i forhold til lesingen i dag, men jeg har fått gjort litt på min siste eksamen. I tillegg har jeg fikset vippene mine igjen, og gått altfor lenge i øs pøs regnvær. At jeg aldri lærer! Nå står det søtpotetfries med parmesan og kyllingfilet på menyen i kveld, og så skal jeg få gjort litt mer skolearbeid før jeg hopper til køys med One Tree Hill litt tidligere enn vanlig, med god samvittighet. Jeg tror vi sier det sånn at jeg er tilbake med bloggingen for full neste torsdag! Jeg har mange innlegg på lur og såå mye jeg vil vise dere, men jeg har bare ikke tid akkurat nå. Det regner jeg med at alle skjønner, dere har vel eksamner selv :-) 

Lykke til, alle som har eksamen nå! 

Hyde Park

- beautiful hyde park in the heart of london -


Nåå er jeg snart (les: tirsdag) klar for å dra tilbake til London, så i den anledningen byr jeg på noen bilder av vakreste Hyde Park i dag. Hyde Park er vel kanskje verdens nest mest kjente park etter Central Park i New York, og det med god grunn. Det er utrolig fint der, bare se! Jeg kunne gått rundt i Hyde Park i evigheter, og spesielt nå om våren kunne jeg ønske at jeg bodde bare litt nærmere denne flotte parken. Det er satt ut solstoler, det finnes en kafè / restaurant med både mat og drikke her og det er herlig natur midt i hjertet av London. For ja, Hyde Park ligger jo faktisk bare et steinkast fra travle Oxford Street, Green Park og Piccadilly Circus. Er ikke det merkelig, men utrolig bra å tenke på? At man kan finne en så stor og flott park midt i sentrum av en av verdens største byer? I love it!

London har mange parker å by på, og jeg har allerede skrevet om Hampstead Heath, Holland Park, Kyoto Gardens og Regents Park / Primrose Hill. Den ene parken flottere enn den andre, virkelig! Er det noe de kan i denne byen, så er det parkliv. Åh, det har aldri fristet mer og ta med piknikkurven full av god mat og drikke og slikke sol i en park i dag. Dersom du skal til London i løpet av sommeren må du virkelig sette av tid til det i en eller annen park!


Hvor? Hyde Park / toppen av Oxford Street.
Hvordan komme seg dit? Du kan ta undergrunnen til enten Hyde Park Corner, Marble Arch eller Green Park.
Pris? Det er gratis å gå i parken.

Har du en favorittpark i London kanskje?  

Leon

- naturally fast food -


Selv om jeg er i Norge betyr det ikke at jeg ikke kan komme med Londontips.. Så her er dagens tips; sunn fast food hos Leon! Kort forklart kan man vel si at Leon er den sunne versjonen av McDonalds og Bruger King. Alt de serverer er sunt, samtidig som det går under kategorien fast food. Du kan enten velge å spise der, eller du kan ta med deg maten hjem slik som vi gjorde. Restauranten ser, som dere ser på bildene, litt ut som McDonalds for eksempel, så konseptet er veldig likt. Sånn bortsett fra sunnhetsgraden på maten, selvfølgelig..

De har mye fristende på menyen; alt fra hamburgere til wraps til salater. Du kan også kjøpe sunnere desserter her, som brownies og smoothies. Så mye fristende! Natalie valgte en kyllingsalat med chorizo, mens jeg spiste søtpotetfalafel med en slags grov ris og salat. Utrolig godt, begge rettene! Jeg kommer definitivt til å dra tilbake på Leon neste gang jeg vil ha fast food. SÅ mye fristende på menyen jeg vil prøve!


Hvor? Brent Cross Shopping Centre
Hvordan komme seg dit? Undergrunnen til Brent Cross, følg skiltene derfra. 
Andre alternativer? Leon finnes utrolig mange steder i London, blant annet i Carnaby Street,  Regent Street og på The Strand. 
Pris? Ca. 5 pund per rett. 

Anbefales neste gang du er i London!  

When in London..

- LONDON by celine irgens aagard -


Å kunne samle alle Londontipsene mine i en bok hadde vært en drøm. Tenk så mye jeg opplever nesten hver eneste dag, og så mye jeg kommer til å oppleve iløpet av de kommende årene i den fantastiske byen, da! Jeg har jo allerede begynt smått her på bloggen; siden min med Londontips blir mer innholdsrik for hver dag som går, men å kunne samle alt i en bok hadde vært noe for seg selv. Å dele alle bildene og erfaringene jeg har fra denne byen i en bok.. Tenk så morsom! Nå har denne drømmen gått i oppfyllelse for noen andre enn meg, nemlig flinke Celine fra HippieHippieMilkshake. Hun har skrevet en Londonguide i bokform som jeg bare må tipse dere om. Jeg har ikke kjøpt denne boken selv, men tante hadde den med hit i går så jeg fikk tatt meg en titt, og den er virkelig å anbefale altså!

Boken begynner med et kart over de forskjellige områdene i London, noe som kan være veldig greit å ha. Det er ikke alltid like lett å skille mellom Soho, Mayfair og de andre områdene. Videre får du blant annet tips om spisesteder, steder å ta en drink (samt litt uteliv), shopping, velvære, aktiviteter i byen og turistting du må gjøre. Det morsomme, syns jeg, er at mange av stedene hun tipser om har jeg allerde skrevet om her på bloggen. Hun har skrevet denne boken for deg som vil oppleve noe annet enn bare de vanlige turisttingene som å se Big Ben og shoppe på Oxford Street, så det betyr jo at jeg ikke er helt ute og kjører, hehe! I boken er det blant annet tipset om Wahaca, Brighton, Hampstead Heath, Primrose Hill, V&A Museum, The Box, Cirque du Soir, Sketch, Mahiki, Radio Rooftop, Dover Street Market, Camden Stables Market, Portobello Market og mange, mange andre spennende steder. Boken inneholder faktisk 105 tips om London! 

Jeg får overhode ingenting for å skrive om det her, men det er bare et lite tips fra meg til dere. Jeg vet jo at dere setter pris på Londontips, så hvis dere vil kjøpe en Londonguide i bokform som er litt utenom det vanlige, kan jeg virkelig anbefale denne :-) 

Noen som allerede har kjøpt denne boken og liker den like godt som meg?