The London Girl

Category: Food and drinks

Monday brekkie

ryvita gresskarfrø med naturell philadelphia, avocado og grillkrydder. 


GOD MORGEN! ♥ Mmmm, sjekk den deilige frokosten min! Jeg er altfor dårlig på å spise frokost, men på mandager er dette dødsviktig for meg da jeg har forelesning fra 9 - 11 og er stuptrøtt i utgangspunktet. Frokost er jo egentlig kjempeviktig uansett, så jeg prøver å bli flinkere til å spise det hver dag. Dette knekkebrødet er supergodt og litt salt, og det ble ekstra godt med dette pålegget på. Ellers er det også veldig godt med gulost (savner graddost såå fælt nå..). 

I dag er det mandag igjen og det betyr forelesninger på universitetet. I går fikk jeg jobbet litt med en oppgave som har deadline om tre uker, det virker så lenge til nå, men plutselig sitter jeg dagen før og lurer på hvorfor i alle dager jeg ikke begynte før. Neida, jeg prøver å unngå det! Mellom timene i dag blir det nok en power nap (sånn ca nå, hehe), så får jeg kanskje prøve å skrive litt mer. I kveld skal vi på middag på Tonteria, jeg har så cravings på den nydelige meksikanske maten der, og så fortsetter festen der. Det blir gøy, det er allerede noen uker siden vi var der sist! Og i dag er vi en gjeng på 8 stk eller noe, så da blir det ekstra gøy. Det blir en veldig fin start på en ny uke! 

Håper alle får en suuuper mandag! 
Har du forresten noen gode frokosttips til meg? Tas imot med stor takk!  

Avocadoshake 

til to porsjoner: 4 grønne epler, 1 cm ingefær, en halv sitron, en banan og en avocado.
lag juice av eplene, ingefæren og sitronen. kjør avocado og banan i blenderen sammen med juicen. 


God fredag! Jeg hadde en veldig dårlig dag i går, så da ble det ikke noen flere oppdateringer enn den ene dessverre. Det var ikke planen, men ting kan ikke alltid gå som man vil, så sånn ble det denne gangen.. Nå i dag har jeg en super dag med Stine foran meg; vi skal først til Knightsbridge for å gå på Victoria & Albert Museum og så har vi reservert afternoon tea på The Millenium Hotel i Mayfair. Gleder meg skikkelig, jeg har aldri vært på afternoon tea før, og det er jo egentlig et must i dette landet. Yum, det skal bli så godt! 

Veldig gøy at så mange ville ha juiceoppskrifter da jeg sa vi hadde kjøpt juicemaskin, så i dag har jeg denne å by på. Jeg vet ikke om jeg skal kalle det en juice, men det er en god blanding av juice og smoothie egentlig. Jeg hadde denne til frokost her om dagen og var mett overraskende lenge! Konsistensen på denne er veldig myk og fin, og den smaker stort sett bare banan. Ikke noe skumle greier, med andre ord! Som sagt drikker jeg juice fordi jeg syns det er godt, så jeg er ikke interessert i noe sunne, grønne greier bare fordi det er sunt. Det er selvfølgelig bra at det er sunt, og det er en fin måte å få i seg frukt og grønt på, men det må smake godt også. Denne er faktisk veldig god og den kommer jeg til å lage igjen! 

Ha en strålende fredag og god helg♥

Oppskrift: Brennende KjærlighetDu trenger (til ca 2 personer):  ♥ ca 5 poteter  ♥ 1 hønsebuljong, utblandet  ♥ 2 ss smør  ♥ 2 ss fløte (evt. melk)  ♥ 50 g revet ost  ♥ 100 g bacon  ♥ krydder: salt, pepper og grillkrydder.

Slik gjør du: skrell potetene, ha oppi vann og buljongen, og la dette koke. Når potetene er møre heller du av vannet og moser potetene. Tilsett deretter smør, fløte og krydder i blandingen og lar den koke opp. Avslutt med å blande inn revet ost i potetmosen. Skjær bacon i strimler og stek. Topp potetmosen med bacon, og gjerne litt frisk gressløk. 


Er ikke navnet på denne retten søt? Hehe! Som student er jeg opptatt av at maten jeg lager skal være enkel, rask og selvfølgelig billig, og da er denne retten perfekt i og med at jeg i tillegg elsker potetmos. Jeg kan gjerne spise potetmos med sprøstekt løk på, men for å gjøre dette til en ordentlig rett er det kanskje greit å inkludere noe mer enn bare poteter. Jeg syns hvert fall dette var supergodt, så jeg håper det faller i smak hos noen andre også! Jeg har lagd min egen vri på retten, men du kan også følge den "klassiske" oppskriften og toppe med sopp sammen med baconet, eller ha pølsebiter på i stede. 

Så vil jeg bare si tusen takk for alle oppskrifter og inspirasjon til middagsretter jeg fikk her om dagen! Masse godt dere hadde å tipse om, og allerede i dag skal Henriette og jeg prøve ut en ny oppskrift som forhåpentligvis blir veldig god. Kom gjerne med flere oppskrifter, for matinspirasjon trenger jeg alltids. Prøver å bli flinkere til å lage minst ett ordentlig måltid hver dag, og da vil jeg gjerne at det skal være middag :-) 

Flere som er glad i potetmos? Prøv denne oppskriften, da vel! 

Milkshakes

God onsdag! Det er lillelørdag og dags for å kose seg litt, så i dag vil jeg dele oppskriften på to nydelige milkshakes med dere! Jeg elsker milkshake og det trenger så absolutt ikke å være vanskelig å lage, sånn som disse to er superenkle. Du trenger ikke mye tid til overs og du trenger ikke mange ingredienser i hus. Dessuten kan du jo variere smakene ved å tilsette andre ting eller flere ting i blandingen. Har dere prøvd å dyppe pommes frits i milkshake forresten? Nam, det er SÅ godt! 

 

Bringebærmilkshake: ♥ vaniljeis  ♥ frosne bringebær  ♥ melk. 

Sjokolademilkshake: ♥ vaniljeis  ♥ sjokolademelkpulver (feks o'boy)  ♥ sjokolade i biter  ♥ melk. 

Jeg vet ikke helt hvor mye som ble brukt av hver, men du har alt i en blender og tilsetter mer og mer melk eller is til du har ønsket konsistens. Utrolig enkelt og utrolig god dessert! Andre milkshakes som er gode er med oreo, jordbær, snickers.. Prøv deg frem med dine favoritter! 

Enjoy!
Har du en favorittmilkshake? Gi meg oppskriften!  

Oppskrift: Hjemmelaget kakao med melkesjokolade

God morgen♥ Åh, hva smaker bedre om morgenen når man er forkjølet enn noe varmt å drikke? Derfor bestemte jeg meg for å lage en kjapp, hjemmelaget kakao denne morgenen med melkesjokolade og melk. Det er det enkleste i verden å lage, og det blir jo såå godt! Ekstra deilig å drikke noe varmt når det regner utenfor, blåser og er skikkelig surt, som det ofte er i London.

Til 1 kopp trenger du: ♥ 3 dl melk   ♥ ca 100 gram melkesjokolade. 
Alt du gjør er å koke opp melken og ha oppi sjokoladen bit for bit til du syns smaken er grei. Jeg brukte litt mer enn en halv stor melkesjokoladeplate, så ca 100 gram.

Til slutt kan du toppe med mashmellows, krem eller melkeskum, eller rett og slett bare litt revet sjokolade som jeg hadde på. Jeg hadde ikke noe annet, og melkeskummet jeg prøvde å piske forsvant før jeg rakk å ta bilder, haha. Jeg skulle vel enten pisket det litt lengre eller bare hatt en streamer for best resultat. Smaken på kakaoen ble hvert fall veldig fyldig og god, og ikke minst mye bedre enn kakao laget av vann og pulver!

Gi meg gjerne oppskriften på din favorittkakao! 
Og ha en super dag♥ 

Primrose Bakery

God morgen! Nå skal jeg tipse dere om verdens skjønneste bakeri her i London, nemlig Primrose Bakery i Primrose Hill. Jeg har en liten drøm om å åpne et bakeri hvor folk kan spise ferske cupcakes og lese blader og bøker, og hittil er dette det nærmeste jeg har kommet et sånt sted i virkeligheten. Det var så koselig atmosfære der at jeg nesten har lyst på deltidsjobb der, haha! 

Søteste vindusdekorasjonene, og siden selve butikken er gul utvendig skiller den seg veldig ut i denne gaten.

Drikkemenyen! 

De hadde mye fristende, men både Stine og jeg gikk for storfavoritten red velvet cupcake, i tillegg til litt te. Det skal sies at ingenting slår Hummingbird Bakery sine cupcakes, men denne var god den også! Sjokoladekaken her skal visst være helt himmelsk, så den blir det neste gang, men jeg føler at jeg må prøve favoritten min på alle nye bakerier jeg går på, haha.

De selger også en del søte Primrose Bakery ting her, som kjøkkenhåndkler, forkle, bakebøker, notatbøker, t-shirts, gensere og dette iPhonedekselet jeg ikke klarte å motstå. Mye annet søtt også, men de vet å tjene penger på det, for det var ikke akkurat billig ;-)

Bakeriet er veldig lite, så utvalget er kanskje ikke så stort, men alt så fristende ut! Det var dessuten veldig populært der med masse mennesker.

Veldig fint lokale med pastellfarger og god stemning. Kunne ønske jeg bodde litt nærmere, da hadde jeg dratt hit OFTE, hihi! Men det er virkelig verdt et besøk om du er i London og har tid til å dra litt utenfor sentrum. Og pssst, de har visst også et bakeri i Covent Garden!

Hvor? 69 Glouchester Avenue, Primrose Hill. 
Hvordan komme seg dit? Ikke langt å gå fra Chalk Farm.
Pris? Ca 5 pund for en cupcake og te.

Så det ikke koselig ut? hihi! 

Oppskrift: EnchiladasNå er fredagens middag i boks, dere! Jeg har nemlig lagd enchiladas i kveld og skal dele oppskriften med dere nå. Dette er verdens enkleste middag og sinnsykt god er den også. Jeg elsker meksikansk mat, og dette kitet fra Old El Paso er helt genialt. Du kan selvfølgelig også lage enchiladas uten dette kitet, med bare tacolomper og salsa, men det jeg syns er så godt i dette kitet er tomatsausen og krydderet som følger med. Nam! Og så utrolig enkelt.I tillegg til kitet trenger du ca 500 gram kylling og revet ost. 

Slik gjør du: Stek kyllingen til den er gylden og fin. Blant tomatsausene og krydderet sammen med 150 ml kokende vann og hell halvparten av dette over pannen med kylling. Bland godt. I mellomtiden varmer du lefsene i mikroen i 30 sekunder, og til slutt fyller du lompene med kyllingblandingen, ruller de sammen og legger de ved siden av hverandre i en form. Ha siste halvpart av sausblandingen over enchiladasene og strø revet ost over. Stekes i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. Jeg serverte sammen med nachochips, en enkel guacamole (avocado, fersk koriander, saften av en lime og litt chilipulver) og rømme. Enkelt, godt og billig (hvert fall i England), da dette er nok mat til hvert fall fire stk. Anbefales altså, og dette er jo perfekt helgemat for dere som ikke vet hva dere skal ha til middag i morgen!

Flere som er glad i meksikansk mat? Yuuum, del gjerne din beste oppskrift med meg! 

Oppskrift: Kalkun med fløtesaus og waldorfsalat

God morgen! Nå skal jeg dele med dere min aller første ordentlige middagsoppskrift, som også er noe av det beste jeg vet. Jeg ELSKER kalkun og til nyttårsaften lagde jeg dette for tredje gang på egenhånd, så nå føler jeg at jeg har fått litt dreisen på det hele. For første gang lagde jeg også saus fra bunnen av, og den ble helt himmelsk. Tenk at dette skal være så enkelt! Selv om dette er en middag som tar litt tid å lage fordi kalkunen skal stå så lenge i ovnen, er det utrolig enkelt, så jeg oppfordrer alle til å prøve dette en dag. Kanskje en søndag? Det er den perfekte søndagsmiddagen, hvert fall!Kalkun til ca 4 personer: ♥ 640 gram ferdigkrydret kalkunbryst.

Sett kalkunbrystene i ovnen i ca 2 timer. På de jeg kjøpte sto det 70 minutter på 190 grader, men jeg lot de stå i ca 2 timer i stede, og det var helt perfekt.

Waldorfsalat: ♥ 150 ml kremfløte  ♥ 3 Epler  ♥ Druer  ♥ Majones.

Pisk kremfløten til krem. Ta skallet av eplene og del de i små terninger. Del gjerne druene i to. Tilsett majones etter smaksløkene; her vet jeg faktisk ikke hvor mye jeg bruker. Blant alt godt sammen. Du kan også ha valnøtter oppi dersom det er ønskelig, eller eventuelt bare på toppen.

Fløtesaus: ♥ 0.4 dl sjy eller hønsebuljong (jeg brukte litt av begge deler)  ♥ 2 ss hvetemel  ♥ 1.2 dl fløte  ♥ Salt og pepper.

Kok opp sjyen / buljongen og ha oppi hvetemelen. La dette småkoke i ca 5 minutter mens du rører godt. Ta kjelen av platen, tilsett fløten og smak deg til med salt og pepper. 

 

Serveres sammen med poteter og gjerne kokte grønnsaker, eventuelt annet ønskelig tilbehør. Yum, dette er en helt himmelsk middag som er overraskende enkel :-D Som dere ser bruker jeg kalkunbryst i stede for en hel kalkun, og det gjør jo jobben mye enklere. Dessuten syns jeg brystet er den beste delen på kalkunen, så hvorfor kjøpe en hel kalkun og få med den ekstra jobben med å skjære den opp når du kan kjøpe kalkunbryst i stede? Dagens tips! Jeg håper at noen prøver seg på denne oppskriften og koser seg! ♥

Oppskrift: mammas hvite kakemenn

God torsdag! Som lovet kommer det en oppskrift i dag, og valget falt på en julekake; nemlig mammas hvite kakemenn. Middagsretten får jeg spare til julen er over :-) Er det ett slag julekake som alltid blir laget her i hus, så er det hvite kakemenn. Mamma er ekspert på disse og det blir rett og slett ikke jul uten! Mmm, lite er bedre enn nystekte hvite kakemenn i julen♥Du trenger: ♥ 2,5 dl melk  ♥ 250g sukker  ♥ 125g smør  ♥ 0,5 kg hvetemel  ♥ 1,5 ts hornsalt. Smelt smøret, og blant sammen alle ingrediensene. Deigen kan gjerne stå kjølig litt med plast over, men den kan også bakes ut med en gang. Kjevle deigen til den er ca en halv cm tykk og trykk ut figurer med pepperkakeformer. Disse skal stekes på 175 grader i 5-10 minutter, men her gjelder det å følge med. De skal være hvite på toppen og litt gyldne under, så snu gjerne på kakene for å se underveis! Oppbevares i en kakeboks. 

Andre julekaker jeg er glad i er fløtekarameller, Sarah Bernard og havreflarn med sjokolade! Jeg håper på å få bakt noen av disse slagene i løpet av de nærmeste dagene. 

Hva er dine favoritt julekaker? Nam, tips og oppskrifter tas i mot med STOR takk :-D 

 

Oppskrift: Ovnsgratinert kylling og bacon gryte

I forrige uke lagde Stine en veldig god og mettende middag til oss som jeg bare må dele oppskrift med dere på! Det er en slags kylling og bacon gryte som gratineres i ovnen i en form og serveres sammen med ris. Supergodt og det virker ikke så altfor vanskelig heller! Perfekt å lage om man er litt flere enn bare èn, og kylling og bacon er jo en kombinasjon som de aller fleste liker. Til 4-5 personer trenger du: ♥ 4 kyllingfileter  ♥ 1 pakke smårettbacon  ♥ 1 boks creme fraiche  ♥ 1 boks mager baconost  ♥ ost  ♥ hvitløk.Del opp kyllingen og stek i en panne sammen med litt hvitløk og en pakke smårettbacon. Når dette er ferdig stekt tilsetter du creme fraiche og baconost, rører godt sammen og har alt over i en ildfast form. Strø over ønsket mengde ost og stek i ovnen på 225 grader i 30 minutter. I mellomtiden kan du koke ris og lage en enkel salat. Jeg personlig er veldig glad i ruccola og gikk for bare det; men du kan også lage noe litt mer avansert med tomat, mozzarella og agurk for eksempel. 

YUM, dere må prøve denne oppskriften! Noen som pleier å lage noe lignende? 

Oppskrift: flytende sjokoladekake

Dette er verdens beste dessert, dere. Rebecha lagde denne til oss hele tiden da hun bodde her i fjor, så da hun var på besøk her i forrige uke måtte hun bare lage den igjen! Det er søsteren hennes, Henriette, sin oppskrift, så takk til henne for at jeg får dele den med dere nå. Dere har kanskje hørt om mislykket sjokoladekake? Altså en sjokoladekake som ikke skal stekes helt, den skal være helt rennende i midten med et lokk som er stekt. NAM!

 

Du trenger: ♥ 4 egg  ♥ 2 dl sukker  ♥ 200g kokesjokolade  ♥ 200g smør  ♥ 2,5 dl hvetemel  ♥ 1 ts bakepulver.

Sett ovnen på 180 grader.Smelt smør i en kjele. Når alt smøret er flytende tar du kjelen av platen og heller sjokoladen oppi. Rør rundt til sjokoladen er smeltet. Obs! Det er viktig med lav varme/ta kjelen av platen når sjokoladen has oppi så den ikke brennes. Når sjokoladen har smeltet sørg for at sjokoladeblandingen er av platen og la den avkjøles i romtemp. Pisk egg og sukker til en luftig og lys eggedosis.

NÃ¥r sjokoladeblandingen er kald helles den oppi eggedosisen, og vend den forsiktig inn med en slikkepott.

Mål opp mel og bland inn bakepulveret før alt siktes oppi sjokolade-/eggedosisblandingen. Vend forsiktig inn med en slikkepott til alt er en fin og jevn røre. Tips! Husk å ta godt i bunn da sjokoladen har en tendens til å synke ned.

Smør så en passe høy ildfast form og sett kaken midt i ovnen. Stekes i ca 15 min, men dette varierer fra ovn til ovn. Du ser at kaken er ferdig når toppen har hevet seg og det er en god kant på sidene. Stekes den for mye blir den bare brent på toppen, så følg nøye med.

Det ser kanskje ikke så veldig delikat ut, men herregud så godt det er! Det er vel egentlig som en sjokoladefondant, for å sammenligne med noe, bare at dette lages som en hel kake. Den er utrolig mektig, men åh så god! Server denne kaken sammen med vaniljeis, ellers kommer du ikke til å klare å spise mer enn èn bit, jeg lover deg. Vaniljeisen nøytraliserer på en måte litt, den gjør det hvert fall ikke så kvalmende og mektig.

Noen som ble fristet nå eller?
Hihi, håper noen prøver ut oppskriften! NYT i så fall, og si gjerne ifra :-D

Oppskrift: Kremet blomkålsuppe

ENDELIG klart for oppskrift her på bloggen igjen! Jeg har vært så dårlig på å lage noe nytt i det siste, enten middagsretter eller kaker, men i går bestemte Henriette og jeg oss for å lage blomkålsuppe, som virkelig er en av mine store favoritter. I dette høstværet som plutselig har kommet til London passer suppe perfekt, for nå er det jammen kaldt ute! Brrr. Denne suppen er så utrolig enkel å lage at man trenger ikke engang å ha noen særlige ferdigheter på kjøkkenet. Suppen er skikkelig mektig fordi den er kremet, og dessuten er dette perfekt studentmat da det er superbillig å lage. Til ca 3 personer trenger du: ♥ 2 blomkålhoder  ♥ 1 terning hønsebuljong  ♥ ca 6 dl vann (nok til å dekke blomkålen, så bruk gjerne mer)  ♥ 3 dl / 300 ml fløte  ♥ bacon  ♥ salt, pepper og annet valgfritt krydder.Del opp blomkålhodene i bukketter. Kok ca halve blomkålhodet (så mye du vil ha, jeg er ikke så glad i biter i suppen) i 6 dl vann som er lettsaltet. Dette skal du spare til slutten og ha på toppen av suppen, i biter. La dette koke i rundt ett minutt, ta de ut av vannet og over i en egen kjele. 

Ha resten av blomkålen oppi kjelen med vann sammen med buljongen. Her kan du gjerne tilsette mer vann for å dekke all blomkålen. Dette skal koke i ca 20 minutter, eller til blomkålen er helt myk og mør. Deretter skal dette moses med stavmikser før du tilsetter kremfløten og blomkålbitene, og lar dette koke opp. Viktig at det ikke faktisk koker, da fløten kan skille seg! Det skal bare varmes godt opp. Smak til med salt, pepper og annet valgfritt krydder; jeg valgte grillkrydder. Topp med bacon, server med brød og nyt! Henriette og jeg lagde denne megden til oss to, men det var virkelig altfor mye mat, så jeg tipper at det er til hvert fall 3 personer. Jeg spiste ikke opp min porsjon engang, hehe. Supermektig og supergodt! Skal definitivt lage dette flere ganger, og da har jeg planer om å fryse det slik at det er lett tilgjengelig. Håper virkelig at noen prøver seg på denne oppskriften, altså! 

Del din favoritt suppeoppskrift med meg! 

PSSST! I morgen trekker jeg vinner av konkurransen, så sørg for å melde deg på HER! 

Speltlompepizza med salami og ruccola

Jeg vet at dette mest sannsynlig ikke er noe nyskapende for de fleste av dere, men jeg må allikevel dele "oppskriften" på det som har blitt min favorittmiddag siden jeg kom tilbake til London. Jeg har spist dette minst en gang i uken, og jeg blir aldri lei! Åh, det er den perfekte studentmaten; billig, enkelt, kjapt og supergodt. Det er ikke noe særlig hokkus pokkus, men jeg legger ut oppskrift og noen bilder til inspirasjon allikevel. Du trenger: ♥ speltlomper  ♥ revet mozzarella  ♥ chiliketchup ♥ salamipølse  ♥ ruccola.Du kan selvfølgelig ha det du vil på, men dette er min favoritt! Jeg anbefaler alle å prøve chiliketchup i stede for vanlig pizzasaus, for det er SÅ mye bedre! Mamma lager alltid pizza med chiliketchup, og selv om alle syns jeg er rar når jeg sier det, elsker de det når de får smakt. Så det er verdt et forsøk! Jeg syns pizzasaus og tomatpurrè smaker for lite, det blir liksom så kjedelig.

Smør lompene med chiliketchup, ha på revet ost og salami og stek i ovnen på 200 grader til osten er gylden. Topp pizzaene med ruccola, nam! Overse gjerne det faktum at denne ble litt godt stekt, hehe. Den trenger ikke å stekes såå lenge! Når den skal spises kan du gjerne brette pizzaen i to, som en calzone, da blir den litt lettere å skjære i. 

Flere som har hektet på speltlompepizza? Kom gjerne med andre forslag til gode og enkle middagsretter :-D

Nachos og chuncky guacamole

God morgen! Endelig lillelørdag, og etter en time sent i kveld har jeg helg! I den anledningen vil jeg gi dere oppskriften på en helt nydelig og enkel meksikansk middag, nemlig noe så lite avansert som nachos med guacamole. Jeg elsker meksikansk, både taco, fajitas og selvfølgelig nachos, men ingen av de rettene blir det samme uten hjemmelaget guacamole som jeg nå skal gi dere oppskriften på. Jeg lagde den for første gang i bursdagen min i fjor, og den er SÅ godt! Jeg aner faktisk ikke hvor jeg fant oppskriften, men dere får den her. (Mye) guacamole til 3-4 personer: ♥ 2 avocadoer  ♥ en halv lime  ♥ en tomat  ♥ en kvart rødløk  ♥ litt frisk koriander. 

Mos avokadoen, del tomaten og løken i biter før du blander godt og til slutt smaker til med lime og frisk koriander. Hvis du ikke ønsker klumper, kan du bruke en stavmikser for å få en jevn masse, men det smaker helt nydelig når den er litt chuncky. Nam!

Serveres sammen med nachos, salat, rømme og gjerne litt salsa (jeg hadde ikke). Den kan med fordel også serveres som en tapasrett som dip! 

Har du en god oppskrift på salsa å dele med meg til neste meksikanske middag kanskje? :-) 

Fotballfrues ostebriks ala ChristinaÅ wow, disse MÅ dere prøve folkens! Jeg elsker ostebriks, jeg elsker rundstykker og jeg elsker ting med ost på, så da Fotballfrue la ut oppskrift på miniostebriks ble jeg superfristet til å prøve de selv. Men fordi jeg ikke spiser lavkarbo, og har dårlig erfaring med mat som er det (syns det smaker så annerledes og spesielt), gjorde jeg min egen vri på oppskriften. Det var faktisk veldig enkelt, og det ble så utrolig godt at jeg har ingredienser til enda en runde klare i kjøleskapet! Nå vet jeg jo ikke hvordan de egentlig skal smake, men denne oppskriften kan jeg hvert fall anbefale. 

Til ca 16 ostebrikser trenger du: ♥ 6 dl hvetemel (sikkert godt med grovt mel også!)  ♥ 2 ts bakepulver  ♥ en klype salt  ♥ 200 gram ost (jeg blandet 50/50 revet mozzarella og revet cheddar)  ♥ 2 dl gresk yoghurt  ♥ 4 egg  ♥ 0.5 dl smeltet smør. Bland det tørre i en bolle, inkludert osten, men la det være igjen litt som du kan strø på toppen. Smelt smør og tilsett sammen med yoghurten og eggene før du rører godt sammen med det tørre. Dette kan du fint gjøre for hånd, men det er alltid en fordel med kjøkkenmaskin. Røren skal være veldig klissete, så ikke tilsett mer mel! Den skal ikke være som en vanlig gjærbakstdeig; den skal være mer som en røre, altså veldig klissete. Ha bakepapir på en stekeplate og lag små rundstykker ved hjelp av en skje (altfor klissete til å ta i). Strø til slutt over litt ost på toppen. Stekes på 200 grader i ca 20 minutter, men følg med, for det kan variere fra ovn til ovn! Supergode mens de er varme, for da er osten inni smeltet. Men de er veldig gode kalde også. Jeg spiser de uten pålegg på, men kan se for meg at de er yummy med salami på, naaaam. Gleder meg allerede til å bake de på nytt, for de ble så utrolig gode! Aldri smakt noe lignende før, og jeg tror det er yoghurten som gjør de så saftige og spesielle i smaken. En veldig god, spesiell smak, da! 

Har du prøvd noe lignende før? Håper noen prøver seg på denne oppskriften og NYTER ♥

Homemade müsli

God morgen♥ Onsdag og lillelørdag, noe som betyr oppskrift på bloggen! Jeg syns det passer perfekt med oppskrift på onsdager, så jeg håper at dere liker det. Denne gangen passer det ekstra bra siden jeg har flyttet hjemmefra på nytt (haha) og endelig har tatt opp igjen matlaging for fullt. Jeg har faktisk flere oppskrifter på lur til flere onsdager fremover også, men akkurat nå skal jeg ta for meg det vanskeligste og viktigste måltidet om dagen; nemlig frokost. Jeg hater å spise frokost, jeg er virkelig ikke sulten så tidlig om morgenen, men jeg må ha noe for å fungere. Derfor har jeg lagd hjemmelaget müsli for å ha noe fristende i skapet! Oppskriften fant jeg hos fine Karoline, men jeg har gjort min egen vri på den. Du trenger: ♥ 250 gram havregryn  ♥ 100 gram hasselnøtter  ♥ 50 gram mandler  ♥ 1,5 dl solsikkefrø  ♥ 1 dl sesamfrø  ♥ 1 dl kokosmasse  ♥ 6 ss honning  ♥ 3 ss olje.

Hakk opp nøtter, eller eventuelt se om du finner ferdigdelte i butikken (jeg fant hasselnøtter i biter). Deretter blander du alt det tørre i en bolle. Honningen og oljen skal varmes på svak varme til alt er smeltet, før du heller dette over den tørre blandingen din. Bland godt før du har alt utover to stekebrett. Stekes i ovnen på 140 grader i 35 minutter. Halvveis i steketiden kan du røre litt på blandingen mens den står i ovnen. Oppbevares i lufttette bokser.Dette er så utrolig godt! Jeg liker det spesielt godt med vaniljeyoghurt og en kladd med peanøtsmør på toppen. Åh NAM, jeg har fått så hektet på det! Dere må prøve ut dette som frokost; det er så godt og mektig, samtidig som at jeg faktisk har lyst på det. Kan tenke meg at det er godt med både gresk og tyrkisk yoghurt, kesam og kanskje cottage cheese også. Anbefales!Hva spiser du til frokost?  

I kofferten: norske matvarer

I går ble jeg nesten ferdig med å pakke! Snakk om å være effektiv. Jeg har enda ikke veid kofferten, den er sikkert mer enn 20 kg, og jeg har heller ikke hatt oppi de norske matvarene jeg har kjøpt. Men den tid, den sorg, haha! Etter ett år i England har jeg skjønt at det er visse ting man ikke får tak i der som jeg så gjerne skulle hatt, derfor er det alltid med noen norske matvarer i kofferten min når jeg reiser. Så nå skal jeg vise dere hva jeg har med, og med en liten begrunnelse på hvorfor jeg har akkurat de tingene!Speltlomper- i England finnes det ikke andre lomper enn tortillalefser, og det blir ikke helt det samme. Disse skal jeg bruke som pizzabunn, og kanskje lage wraps av!
Tacokrydder- ja, det finnes selvfølgelig det i England, men det smaker ikke likt som i Norge. Derfor foretrekker jeg (vi) å ta med hjemmefra!
Melkesjokolade/boble karamell- ingen sjokolade slår Freia Melkesjokolade, så det har jeg liggende i skapet mitt i London fra før av. Men den nye favoritten er boble karamell, så den er med i år!
Dent- jeg har hektet på salt lakris, og det finner jeg ikke i England. Noen som har tips til hvor jeg kan finne det?
Bearnaisesaus- tro det eller ei, men de ser ut som spørsmålstegn når jeg spør etter bearnaise i matbutikken der.. Noen få restauranter serverer det!Tomatsuppe på pose- også umulig å få tak i, og sær som jeg er, er jeg veldig glad i posetomatsuppe, haha. 
Brunost- trenger jeg å si noe? ELSKER brunost!
Gulost- vanligvis tar jeg med Greddost, men nå ville jeg prøve denne. Gulosten i England går bare ikke an å ha på brødskiven med mindre den er smeltet, så da må jeg ty til norsk ost. 
Kryddersmør- enda en vare man ikke finner i England, men som er perfekt på alt mulig kjøtt når man ikke gidder å lage saus. 
Grillkrydder- jeg ELSKER grillkrydder, bruker det på omtrent alt! I England er det nærmeste jeg kommer aromat, og det er jo noe helt annet. Det er faktisk krise om jeg ikke har med grillkrydder, da kan jeg blant annet ikke spise bakt potet, som er livretten min. Så ja, alt dette er med i kofferten! Er spent på om jeg får med alt, men jeg håper jo selvfølgelig det. Og ja, jeg tar det i bagasjen som sendes, men mye av det kan man også ha i håndbagasjen:) I London finnes det også en butikk med skandinavsike matvarer, Scandi Kitchen, om man får helt abstinenser, men der er det jo selvfølgelig kjempedyrt, så jeg tar bare med fra Norge. Både enklere og billigere! Også gjelder det å benytte sjansen når man får besøk ;-) Til jul vil jeg gjerne ha julemarsipan og til påske ønsker jeg lilla påskeegg..

Hva ville du tatt med fra Norge til utlandet? Gøy å høre! 

 

Grunnoppskrift på verdens beste sjokoladecupcakes!

Endelig er lillelørdag her, og det betyr en ny oppskrift på bloggen! Denne gangen vil jeg dele oppskrift på verdens beste sjokoladecupcakes med dere. Jeg bakte disse på søndag da Fredrik feiret familiebursdagen sin, og jeg syns de ble såå gode. Jeg har aldri lagd sjokoladecupcakes før, så jeg bare prøvde meg litt frem på kjøkkenet, og resultatet ble superbra om jeg kan si det selv. Disse smelter på tungen og smaken er bare så utrolig god! De ble uten frosting denne gangen, så dette er bare oppskrift på selve cupcaken. Til ca 12 cupcakes trenger du: ♥ 100 gram romtemperert meierismør  ♥ 1,5 dl sukker  ♥ 2,5 dl hvetemel  ♥ 2 romtempererte egg  ♥ 1,5 dl kremfløte  ♥ 1 ts bakepulver  ♥ 1-2 ss Freia sjokoladesaus  ♥ 4 ss Freia bakekakao.

Kjør smør og sukker i kjøkkenmaskin til du får en fin og jevn masse. Tilsett ett og ett egg, og rør i ca ett minutt mellom hver. Bland hvetemel og bakepulver i en egen bolle, og sikt det minst to ganger. Dette er for å få luftige cupcakes. Deretter tilsetter du melblandingen i resten av røren, og heller over kremfløte. Til slutt har du oppi sjokoladesaus og kakao. Jeg husker ikke helt hvor mye jeg brukte av alt, fordi jeg bare hadde oppi litt og litt, så det er mulig dere må smake dere frem til litt mer av begge deler. 

Stekes på 200 grader i ca 20 minutter. Som krem ville jeg valgt smørkrem med sjokolade; NAM! Disse må forresten ikke oppbevares kjølig; cupcakes som inneholder smør vil bli tørre da. Oppvares tørt i romtemperatur, gjerne under et håndkle eller i en plastpose/boks. 

Håper det smaker! 

Fårikål og eplepai

God morgen♥ Jeg pleier jo som regel å dele oppskrifter med dere ca en gang i uken, så nå tenkte jeg at onsdag kan bli en fast dag til det? Onsdag er jo i tillegg lillelørdag, så da kan man kose seg litt ekstra, hihi! Også tenkte jeg at søndager kan være videobloggdag, selv om det kanskje ikke blir hver uke. Er ikke det gøy med litt faste innlegg? Det syns jeg, da blir det litt som et magasin her inne! Uansett, på søndag hadde vi tante, fettere og morfar her på middag, og da ble det servert fårikål og eplepai. Skikkelig høstmiddag!

Det jeg skal dele oppskriften på er selvfølgelig ikke fårikål, men eplepai! Det må man lage minst en gang hver høst, og denne oppskriften er veldig god. 

Du trenger: 

· 125 gram smør
· 1 dl / 100 gram sukker
· 2 eggeplommer
· 2-3 ss melk
· 4 dl hvetemel
· en halv ts bakepulver

Fyllet:
· epler
· sukker
· kanel 

Rør sukker og smør til en lys krem. Rør inn eggeplommene og melken og tilsett hvetemel og bakepulver. Deigen må ikke røres for mye, da blir den vanskelig å kjevle ut. Ca 2/3 av deigen trykkes ned i en smurt paiform; la gjerne deigen gå litt oppover i kantene. Del eplene i båter og ha sukker og kanel over. Legg disse som et fyll over hele paibunnen. Du kan også tilsette litt vaniljekrem. Resten av deigen kjevles ca en halv cm tykk. Skjær den i 1,5 cm brede strimler og legg dem over fyllet. Legg til slutt en strimmel rundt kanten, og smør med egg før steking. 

Yum! Serveres gjerne med vaniljeis eller vaniljesaus. 

Flere som er glad i epledesserter? :-D 

Good food, good life

God morgen! Nå er det snart tid for å reise tilbake til London, og med det kommer også matlaging på egenhånd. Her hjemme blir jeg bortskjemt med mammas middag på bordet hver dag, men i London blir det andre boller. Mange av dere har kanskje flyttet hjemmefra og må lage middag alene for første gang? Jeg personlig syns det er koselig å spise middag sammen med noen, så jeg håper at de andre jentene jeg skal bo med også blir med på det. Stine og jeg spiste for det meste sammen, selv om vi ikke alltid spiste det samme. Så i dag vil jeg komme med to tips til dere i forbindelse med matlaging! 

Mitt første tips er denne middagsplanleggeren jeg har lagd i Photoshop og printet ut. Her er planen å skrive opp middagene for en uke frem i tid, så kan de andre jentene velge om de vil bli med på det eller eventuelt lage noe annet men med samme tilbehør (feks kylling og ris / fisk og ris). Det er mye mer økonomisk å lage mat til flere mennesker på en gang også, så dette er et supert tips for studenter! Denne kommer jeg til å henge opp på en oppslagstavle som jeg skal lage, så den henger tydelig så alle kan sjekke den hver dag, hihi. 

Dersom du ikke er like tålmodig som meg (kan si at dette tok litt tid, haha), kan du fint slenge sammen en kjapp oversikt som du kan henge opp. Du kan også lage en for hånd. Det viktigste er å ha en oversikt som alle i hjemmet kan sjekke utover i uken dersom de lurer på hva middagsplanene er :-) 

Tips nummer to fikk jeg av Silje som forresten flytter til London og begynner på skolen min nå! Dette tipset er rett og slett å sette opp en liste over alle middagsrettene du liker. Når du da er matlei (noe jeg ofte er hvert fall), kan du ta en titt på denne listen for å sjekke om du har lyst på noe av dette til middag. Lag gjerne en egen liste for frokost og lunsj også! Matinspirasjon trenger man alltids, og for oss studenter blir kostholdet fort litt ensformig. Jeg har satt opp en liste som jeg definitivt skal ha med til London for å ta en titt på i ny og ned! Lagre gjerne dette bildet med tipsene, print det ut og heng et sted du ser det :-D Kanskje dette skal henges på oppslagstavlen min også! Dette er i hvert fall mange av favorittrettene mine som det er sannsynlig at jeg klarer å lage selv i London (hehe), selv om jeg sikkert har glemt noe. 

Hva syns du om tipsene mine? Kom gjerne med middagstips også! 

Drinkrecipe: blueberry mojito

I dag kommer det tips til alle mine lesere over 20 år (evt. 18 år), nemlig en drinkoppskrift! Det har jeg aldri publisert her på bloggen før, men jeg må bare dele denne med dere, for den ble så utrolig god! Nå er det jo helg i tillegg, og noen av dere skal kanskje ut? Vel, i så fall må dere prøve ut denne drinken! Jeg har for så vidt noen flere oppskrifter på lur dersom denne faller i smak. Du kan selvfølgelig bruke denne oppskriften med en annen smak enn blåbær, eller sløyfe bærene og bruke vodka uten smak! Da får du en vanlig mojito. Til ett glass blåbær mojito trenger du: ♥ 4 cl / 0,4 dl blåbær vodka (jeg brukte Smirnoff blueberry vodka)  ♥ saften av 1 lime  ♥ 1 ts sukker (lag sukkerlake med bittelitt vann)  ♥ mynte  ♥ blåbær  ♥ sprite / 7up / club soda. 

Lag sukkerlake av sukker og litt vann, la denne avkjøles før du mikser drinken. Knus sammen saften av en lime, mynteblader (valgfritt hvor mange) og sukkerlaken i en kopp. Ha isbiter i glasset, og hell vodkaen i et highballglass, samt ha over lime, -mynte og -sukkerblandingen før fyller resten av glasset med sprite. Til slutt kan du pynte det hele med litt blåbær. En supergod, og ikke minst enkel drink å lage! Jeg pleier å følge denne oppskriften, men gange den opp så jeg har med meg masse når jeg drar på vors så jeg slipper å sitte der med alle ingrediensene. Da har jeg den ferdigblandet på forhånd, mye enklere! Men følg oppskriften med målene, slik at drinken ikke blir for sterk. Jeg er så utrolig lei av vodka blandet med cranberryjuice og appelsinjuice at det halve kunne ha vært nok. Selv om det tar litt ekstra tid å mikse en litt bedre drink, er det absolutt verdt det!

Har du noen gode drinkoppskrifter til meg? :-D
NYT og god lørdag!  

Oppskrift: Applecrumble

God morgen♥ Nå som høsten endelig er her, er det på høy tid å lage desserter av epler! Jeg elsker alle mulige epledesserter; eplecupcakes, eplekake, eplepai, tilslørte bondepiker.. Og selvfølgelig applecrumble, som jeg skal dele oppskriften på med dere i dag. Dette lagde jeg på søndag, og det er både enkelt og går supertfort å lage. Her trengs det nesten ingen planlegging, engang! Og hva er vel bedre enn det? Tidligere har jeg lagt ut oppskrift på eplecupcakes, som du kan finne på den gamle bloggen min HER. Til fem porsjoner applecrumble trenger du: ♥ 4 epler (jeg brukte 2, og det ble litt lite) ♥ 100 gram meierismør ♥ 100 gram hvetemel ♥ 100 gram sukker ♥ Vaniljekrem ♥ Smør til steking ♥ Kanel til steking ♥ Sukker til steking ♥ Vaniljekrem.Først lager du en enkel smuldrepaideig; bland sammen mel og sukker før du knar inn smøret. Det skal være en ganske fast deig, så hvis du syns den blir for bløt kan du tilsette litt mer mel. Sett gjerne deigen kald mens du gjør istand eplene. 

Eplene stekes i smør i panna i ca to minutter. Strø over sukker slik at de karameliseres, og ha også på litt kanel. Stekes i ytterligere to minutter. Ha eplene over i porsjonsformer (du kan selvfølgelig også lage èn stor pai, men da vet jeg ikke om denne oppskriften holder) sammen med èn skje vaniljekrem. Dette kan godt blandes sammen oppi formen. Til slutt strør du over paideig. Stekes på 200 grader i ca 15 minutter. Kan serveres sammen med vaniljeis, eller spises som den er. Hell den gjerne ut av formen og over på en liten tallerken, da blir den lettere å spise og avkjøles fortere. Det ser ikke like delikat ut (bilde under), men utrolig godt var det! 

Flere som er glad i epledesserter? :-D Del gjerne en oppskrift med meg! 

Matpakketips

God morgen!

Etter en helg med dårlig blogging er jeg nå tilbake, og har flere innlegg på lur i dag. Aller først vil jeg komme med et matpakketips til alle dere der ute som enten går på skole eller jobber et sted hvor matpakke er nødvendig å ha med seg! Jeg har aldri vært spesielt glad i matpakke, fordi jeg ikke er noe glad i brød, og jeg er veldig kresen på pålegg også. Men når jeg begynner på skolen igjen, er jeg fast bestemt på å ha med meg denne matboksen fra Bama i vesken hver dag, fylt opp med masse godt. Matpakke trenger ikke bare være brødskriver med svett ost! Og dessuten er det mye mer økonomisk å ta med seg matpakke hjemmefra, enn å kjøpe noe overpriset på skolen / jobben. 

Aller først vil jeg tipse om denne matboksen fra Bama som jeg kjøpte på jobb her om dagen. Den er helt genial da den er delt i to; en del til frukt og grønt, og en del til matpakken (for eksempel). Dessuten følger det med en skje / gaffel i plast, som dere ser under lokket. Størrelsen på den er også ganske god, så her har du plass til en kjempefin matpakke. Mitt andre tips er at du stikker innom din nærmeste KIWI og får tak i denne brosjyren med massevis av gode og enkle matpakketips. Her var det så utrolig mye godt, og veldig inspirerende for meg som i utgangspunktet forbinder matpakke med noe kjedelig! I min matboks denne uken på jobb har det vært druer og moreller til snacks, og knekkebrød fra Sigdal med smak av havsalt og urter. Utrolig godt knekkebrød forresten, og fult av fiber så det metter skikkelig! Som pålegg har jeg naturell Philadelphiaost (jeg er som sagt litt kresen i påleggsveien). 

Andre gode ting du kan ha på matpakken er: ♥ sandwich med dine favorittpålegg  ♥ fruktsalat med vaniljekesam / evt. yoghurt  ♥ havregrøt med bær  ♥ knekkebrød med masse godt pålegg  ♥ middagsrester  ♥ pannekaker  ♥ wraps laget av lompe med laks eller spekeskinke  ♥ wraps laget av tortillalompe med kjøttdeig  ♥ bruschetta  ♥ pitabrød med pålegg  ♥ polarbrød med pålegg ♥ og masse masse mer! Husk å fylle den lille delen av matboksen med masse deilig frukt, jeg har fått helt hektet på røde/lilla druer. NAM! 

Mine beste påleggstips: ♥ most avocado (evt. med litt krydder på)  ♥ kjøpttpålegg  ♥ spekemat  ♥ kokt egg  ♥ eggerøre  ♥ kremost  ♥ gulost  ♥ brunost  ♥ påleggslaks / røkelaks  ♥ syltetøy. Husk å pynte brødskiven / knekkebrødet med grønnsaker som agurk, paprika og reddiker! 

Hva er dine beste matpakketips? Del gjerne i kommentarfeltet! 

Oppskrift: Eton mess

God morgen!

Siden det er lillelørdag i dag, vil jeg komme med en god og veldig enkel oppskrift til dere! Eton mess er en britisk tradisjonell dessert, som blir servert på Eton College's årlige cricket kamp mot Harrow School, derav navnet. "Mess" kommer av at det ser ut som, ja.. Et mess (rot), så veldig delikat vil jeg ikke påstå at det ser ut, hehe. Men det er supergodt! Stine lagde denne til oss da hun var her på søndag, og jeg må bare dele denne enkle og gode oppskriften videre.Du trenger: 

♥ Kremfløte  ♥ Vaniljekrem  ♥ Marengs / pikekyss  ♥ Jordbær (evt. andre bær).

Pisk kremfløten til krem og tilsett valgfri mendge vaniljekrem. Blant sammen med marengsen, denne kan også knuses dersom du syns bitene blir litt store. Til slutt har du i bær. Tradisjonelt sett serveres den med jordbær, men alle bær kan brukes, for eksempel blåbær og bringebær sammen med jordbærene. Vi hadde bare jordbær oppi, og det er selvfølgelig veldig godt det også!En enkel, kjapp og søt sommerdessert! Yum, dette skal jeg lage flere ganger. Smaker litt som Pavlova når du får alt i munnen, fordi den i bunn og grunn består av det samme. Fordelen er at her slipper du å lage marengsbunnen som er på Pavlovakaken, så dette går utrolig mye kjappere å lage! Noen som har smart / hørt om denne desserten før? :-D

American cinnamon rolls

God morgen!

Endelig søndag- den perfekte bakedagen. Er du ikke enig? Derfor foreslår jeg at du setter kursen mot nærmeste søndagsåpne butikk så fort som mulig, for nå skal jeg nemlig komme med en veldig fristende oppskrift som vil smake ekstra godt denne søndagen. Her om dagen bakte jeg amerikanske kanelsnurrer, også kalt cinnamon rolls, fra Manuela sin blogg! Mmmm, de ble supergode, selv om de ikke ble så pene å se på, haha. Enjoy!


Til ca. 20 stk trenger du: 

♥ 2 og en halv dl kremfløte  ♥ 6 ss smeltet meierismør  ♥ 1 pose vaniljesauspulver  ♥ 2 egg  ♥ 1 ss sukker  ♥ 1 ts salt  ♥ 500g hvetemel  ♥ 4 ss varmt vann  ♥ 1 pakke fersk gjær.

Varm opp kremfløten og ha oppi smøret slik at det smelter. Bland gjær sammen med 4 ss varmt vann. Blant vaniljesauspulver, egg, hvetemel, salt og sukker i en bolle. Deretter tilsetter du fløten og smøret, samt gjærblandingen. Elt deigen til den slipper i kantene, helst i maskin da dette er veldig tungt. La deigen heve med et håndkle over til den blir dobbel størrelse, ca 1 time. 

Fyll: 

♥ Smeltet smør  ♥ Sukker  ♥ Kanel. 

Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til en stor runding. Del gjerne deigen i to først, da blir den litt mindre og lettere å jobbe med. Pensle med smeltet smør og dryss over sukker og kanel (eventuelt annet fyll du måtte ønske). Rull sammen til en lang pølse og del opp i biter. La disse heve til dobbel størrelse med et håndkle over. Dryss gjerne litt perlesukker over før de stekes på 200 grader i 15 minutter. Yum!

Før servering kan du også ha på litt melis, men jeg foretrekker uten. 

Er det flere som bare elsker kanelboller her? Yuuuum, kom deg på butikken og sett i gang med bakingen!