The London Girl

Category: Food and drinks

Magical Saturday

God morgen, fantastiske lørdag! Følelsen av å ikke skulle jobbe mer i år (før jul, riktignok), er helt magisk. Endelig føles skuldrene 10 kg lettere og jeg ligger i sengen med serier, blogg og frokost med bedre samvittighet enn noen gang. Herlig! Formen er ganske så skral, halsen er hes, nesa er tett og kroppen vil bare slappe av- så det skal den få lov til i noen timer til. Jeg våknet allerede halv 9 og har siden da ligget i sengen og jobbet med et blogginnlegg til i morgen, og som jeg koser meg! I kveld står bursdagsfeiring og innflytningsfest hos Kine på planen, men jeg må nok innse at det kun blir vors på meg og så hjem i sengen. Bedre enn ikke noe, sant? Litt sosial vil jeg jo være. 

Tenkte jeg skulle komme med et frokosttips i samme slengen! Jeg er alltid på jakt etter noe godt og mettende å spise til frokost, og for øyeblikket er dette favoritten; Biola, Vita Hjertego müsli, en hel banan og noen bringebær på toppen. Mmmm, utrolig godt og det metter greit i magen! Du kan jo variere med annen topping enn banan og bringebær, men bananen gjør hele retten for min del. Så godt! Ha gjerne yoghurt i stede for biola, men jeg liker at den ikke er så tykk. 

Ønsker alle en super lørdag! Hva står på planen din i dag?

// Happy Saturday! Woah, what a great day. I've had a really slow and relaxing morning with tv-shows, blogs and breakfast in bed, and it feels amazing. My cold is still really bad, so I definitively need to stay in bed for a few more hours before going to Kine's birthday party tonight. This is my favourite breakfast at the moment by the way; biola (liquid yogurt), Vita Hjertego müsli, banana and raspberries. Such a yummy and fulling combination! 

Wishing everyone a nice Saturday, enjoooy! 

Ice Art Gelateria

Tenkte jeg skulle komme med et ordentlig Rhodos-tips! Her om dagen gikk vi forbi verdens søteste isbar, og både i går og dagen før måtte vi slå oss ned her og ta en godbit. Ice Art serverer italiensk is, eller gelato om du vil, samt belgiske vafler og crepes. Utrolig mye fristende, og skikkelig fint og gjennomført interiør. Det var tydelig at dette er et populært sted! Jeg lar bildene tale for seg selv :-) 

Både gelato, pistasj og sitron for min del, og belgisk vaffel med Nutella har vi kost oss med herfra. Begge deler falt veldig i smak! Vaffelen burde du dele med noen forresten, for den var gigantisk! Vi spiste ikke opp hele selv om vi delte engang. Men veldig god var den, da!

Hva syns du? Så det ikke fint ut? 

// We have found the cutest ice bar on the island, that I'm sure of! Ice Art Gelateria has italian ice cream, or gelato if you like. So many yummy flavours to choose from, and the interior is just the cutest ever. Such a nice and charming place which I highly recommend if you're ever going to Rhodes Town. 

Looks nice, right? 

Marshmallow popcorn balls

God morgen! Åh, jeg merker jeg er veldig stresset over at jeg reiser i morgen, jeg har ikke engang tatt frem kofferten og jeg har tusen ting jeg vil / må gjøre før jeg drar. Wææh, dere kjenner til den uroen, sant? Nesten så jeg er litt kvalm, men jeg gleder meg selvfølgelig veldig til å reise! Jeg skal hive meg rundt og sy en bukse, pakke kofferten og i kveld setter jeg kursen mot Oslo for å dra på H&M sitt preshopping event av Studio Collection som kommer i butikk i morgen. Gleder meg SÅ mye til å se kolleksjonen, den ser amazing ut! Mer om det senere.


 

I dag vil jeg tipse om en liten, god snack :-) Nemlig marshmallow popcorn balls. Det høres rart ut, ikke sant? Men det er veldig enkelt, og en god blanding av søtt og salt! 

Du trenger: 

4 ss ekte meierismør
ca en halv pose marshmallows
1 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts salt
ca en halv pose popcorn
Evt. pynt etter ønske

Smelt smør i en kjele på medium varme. Rør inn marshmallowsene, vanilje og salt. Rør godt helt til marshmallowsene er helt smeltet og røren er jevn og fin. 
Ha popcornet i en stor bolle og hell over marshmallowsblandingen. Rør forsiktig sammen, og la det kjøle seg litt før du former de til små baller med fingrene. Jeg brukte cupcakesformer til å ha de oppi, plasserte et sugerør i hver bolle og strødde på tutti frutti som pynt. Ikke vær redd for å salte, for de blir veeeldig søte hvis ikke! 

Flere som har prøvd denne oppskriften? Hihi! 
Og skal noen av leserne mine på H&M sitt event i kveld? 

// Good morning! I'm a bit stressed out today, as I'm leaving tomorrow and have a thousand things on my to-do-list. I haven't started packing yet, I'm going to sew a pair of trousers and tonight I'm going to H&M's preshopping event for the Studio Collection in Oslo. Can't wait for that! The collection looks absolutely amazing. 

Anyways, here you have a fun and yummy recipe. It's the perfect combination of salt and sweet, so you should definitively try this out! 

Have a great day, lovlies! 

Sunday Snack

sunday snack: frozen banana with dark chocolate and coconut. 

Søndag er dagen for å kose seg litt ekstra og lage noe godt, er du ikke enig? Derfor vil jeg tipse dere om noe kjempeenkelt og godt; frossen banan med mørk sjokolade og kokos! Lager du den med minst 70% mørk sjokolade kan dette dessuten bli en god og sunn snack som du kan nyte med god samvittighet. Del en banan i to, stikk en pinne i hver av delene og legg i fryseren til bananen er helt fryst. Deretter smelter du sjokolade og dypper bananen i sjokoladen før du dekker den i kokos. Legges i fryseren igjen til sjokoladen er frossen, så er den klar til å nytes! Dette er utrolig mektig, så jeg syns det holdt i massevis med en halv banan i første omgang. Forresten er dette perfekt å bruke overmodne banener til, når de har begynt å bli brune. 

Har du smakt dette før? 

 

// Sundays are for relaxing and enjoying good food, don't you agree? I have a great and easy tip for you for todays snack; frozen banana covered in dark chocolate and desiccated coconut! If you use chocolate that is at least 70% dark, this is actually quite a healthy recipe that you can enjoy without feeling guilty. It's really easy: cut the banana in two pieces and leave in the freezer until the banana is completely frozen. Then you melt your chocolate and cover the bananas with it, before you dip it in desiccated coconut and leave in the freezer again until the chocolate is frozen. Then it's ready for you to enjoy! Sooo yummy. 

Have you tried this before? 

Moussaka with sweet potatoI går lagde mamma en kjempegod og litt annerledes middag som jeg har hatt lyst til å prøve en stund; moussaka med søtpotet! Jeg spiste moussaka for første gang da jeg var på Zakynthos i mai, og det var jo såå godt! Enda bedre blir det med søtpotet tenkte jeg, for jeg eeelsker jo søtpotet. Serveres enkelt og greit med en deilig, gresk salat bestående av agurk, tomat, rødløk, fetaost og oliven, og gjerne noe godt brød. Yum! Noen har fått hektet på gresk mat og gleder seg til å komme tilbake til Hellas om bare to uker ;-) 

Oppskriften finner du her hos Linda Stuhaug. PSST: ha en liten klype kanel oppi kjøttdeigblandingen♥


 

 I dag har jeg fri fra jobb og har mye gøy på planen sammen med mamma som også har tatt seg fri for å være med meg! Vi skal hvert fall sy litt, så kanskje jeg blir ferdig med en av de tusen DIY-prosjektene jeg har på gang. Har allerede et nytt å vise dere, men det kommer i morgen. 

//

Yesterday, my mum made the most delicious greek dinner; moussaka with sweet potato! I love moussaka, and I love sweet potato, so it had to be a winner. Now I can't wait to go back to Greece in two weeks and eat more delicious greek food. This dish is served with a greek salad and some bread. Yum! Today I have the day off from work, and I have plans with my mum who also have the day off. I'm planning to finish some of my many DIY-projects, finally! 

Anbefaler denne oppskriften på det varmeste♥
Ha en fin dag! 

Avo on toast

I dag har jeg vært på farten i hele dag! Først dro jeg med meg pappa til et litt fint sted for å ta noen bilder, og deretter dro jeg avgårde med Kristiane. Vi har vært overalt i dag føler jeg; både i Drammen, på Liertoppen og på Stoff & Stil. Så nå har jeg handlet inn til to nye syprosjekter, gøy!! 


 

- the perfect breakfast or lunch -
du trenger: 1 avocado, rød chili, rød løk, salt og pepper. mos avocadoen, smør på skiven og strø over litt rød chili, rød løk og smak til med salt og pepper. himmelsk! 


 

Men over til det innlegget egentlig skulle handle om; et lite frokost eller lunsj tips fra meg! Jeg leste i en avis her om dagen at avocado på toast er veldig populært i Australia, så da måtte jeg prøve meg på det i dag. Og YUM, dette er ny favoritt! Veldig mettende også :-) Dette kommer jeg til å spise mye før skolen i London, der er jeg alltid på jakt etter mat som metter godt i magen. Dessuten eeelsker jeg guacamole over alt, og dette kan minne litt om det. Du kan jo også lage guacamole og smøre på skiven. 

Har du smakt avocado toast? 


Falafel med couscous og hummus

God onsdag! I dag byr jeg på en ordentlig god og hjemmelaget middagsrett som kanskje ikke er så veldig vanlig i de norske hjem enda. Men du verden så godt det er! Både falafel og hummus er veldig vanlig i England, men det er egentlig fra Midt-Østen begge deler. Utrolig gode smaker, tenker du sikkert da. Og det har du helt rett i! Retten krever litt å lage, men du kan fint lage en stor porsjon og fryse ned falafel så du har liggende til neste gang du vil ha det på menyen :-) 

 


 

 

- dette trenger du: falafel -

· to bokser kikerter 
· en halv kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)
· en sjalottløk
· litt fersk persille
· litt fersk koriander
· en halv rød chili
· en teskje salt
· en teskje spisskummen 
· en teskje bakepulver
· litt hvetemel 
· olje til steking


Hell vannet av kikertene og skyll godt i kaldt vann før du tørker de på et kjøkkenhåndkle. Del opp alle ingrediensene og ha i en bolle. Jeg brukte stavmikser for å lage deigen. Til slutt har du oppi hvetemel til du har ønsket konsistens: deigen skal klebe litt. Jeg trengte kun èn spiseskje hvetemel, men du får prøve deg frem. Stekes i en panne med masse olje! Lag deigen til små boller som du trykker litt ned med en gaffel i pannen. Dersom deigen detter fra hverandre under steking kan du tilsette et egg neste gang, slik at deigen holder seg bedre. 


 

- dette trenger du: hummus -

· en boks kikerter
· 1-2 teskjeer natron
· 50 gram tahini (fåes på innvandrerbutikker, et must å ha i!)
· litt sitronsaft
· litt hvitløk
· litt salt
· paprikakrydder til pynt

Her brukte jeg igjen stavmikser. Hell vannet av kikertene og skyll godt i kaldt vann før du tørker de på et kjøkkenhåndkle. Ha alle ingrediensene oppi en bolle. Smak til med både hvitløk, salt og sitronsaft. Jeg syns den ble supergod, akkurat som jeg er vant til å spise den! Pynt med litt paprikakrydder og en god olivenolje på toppen. 


 Hele retten serveres med couscous, pitabrød og valgfri salat. Mmm, utrolig godt :-) Du kan enten ha alt inni et pitabrød eller bare på tallerknen som vist over på bildene. Det er også vanlig å lage både falafelsalat og falafelwrap, så her er mulighetene mange! En utrolig god rett som er litt utenom det vanlige. 

Har du smakt falafel og hummus før? 
Husk konkurransen min her!  
Homemade popsicles

God solskinnsdag! I denne varmen er det ingen tvil om at is er et must, så i dag vil jeg tipse om hjemmelaget saftis. Jeg lager min av ZerOh sin saft med smak av granateple og blåbær, som er min største favoritt. Den er såå god, og ikke minst er dette en sunn saftis som du kan spise mange av med god samvittighet! Ingenting er bedre enn det i denne varmen ♥


 

 - zerOh homemade popsicles -
lag saft i en mugge og smak til før du heller over i isformene. tips! lag saften sterkere enn du vanligvis liker, da blir smaken på isen bedre. ha noen friske bær oppi isformene (jeg brukte bringebær), og hell deretter over saften. la stå i fryseren gjerne over natten, slik at de stivner helt. nyt! 


 

Formen er litt bedre og jeg ser frem til å dra på jobb i dag. Når det er sagt, så er ryggen min fryktelig vond etter å ha vært sengeliggende i to dager, så i natt sov jeg veldig dårlig og trodde jeg skulle kaste opp av smerter. Uff, det høres veldig dramatisk ut, men det er veldig vondt. Håper det løsner opp litt på jobb i dag! De to siste dagene har jeg ikke gjort mye fornuftig, jeg har ligget i sengen og sovet, og sett på Scandal stort sett hele dagen. Ikke en eneste solstråle har fått treffe kroppen min heller, men jeg orker ikke sollys når jeg har vondt i hodet. Heldigvis føler jeg meg litt bedre nå, så kanskje jeg våger meg ut en time eller to før jobb! 

Har du noen tips til god, hjemmelaget saftis? :-) 
Amerikanske pannekaker med rørte bær

Hei solskinn og onsdag! Amerikanske pannekaker er kanskje ikke så nyskapende og ikke akkurat noe jeg nødvendigvis trenger å gi dere oppskrift på, men mammas rørte bær derimot.. Herlighet, så godt! Og noe så enkelt at det nesten er latterlig. Dette spiser jeg gjerne til frokost, lunsj, kvelds eller hvis jeg vil kose meg litt ekstra med noe. De rørte bærene er også perfekte å ha på vafler eller rett på brødskiven, gjerne sammen med brunost. 


 

- Hva du trenger til amerikanske pannekaker med rørte bær -Hvetemel
Havregryn
Bakepulver
Melk
Egg (ett egg per person pleier jeg å bruke)
Smak til med litt sukker

Jordbær
Sukker, evt. annen søtning

Lag pannekakerøren ved å piske egg og deretter ha alle ingrediensene i en bolle. Stek pannekakene med litt smør i pannen. Rørte bær lager du ved å mose jordbærene med en stavmikser og tilsette bittelitt sukker eller annen søtning. Du trenger nesten ikke noe dersom du bruker de gode norske bærene vi er så heldige å ha! De rørte bærene kan oppbevares i kjøleskapet, men må spises innen et par dager.


 

I dag har jeg fri, og jeg har fått ganske mye ut av dagen. Jeg var i et møte i Oslo i morges, som var veldig spennende. Gleder meg til å dele med dere hva det gjaldt! Kan hinte om at det kanskje blir noen forandringer her fremover :-) Deretter dro jeg rett på harrytur til Sverige med mamma og pappa, som vi nettopp kom hjem fra. Jeg er litt usikker på hva jeg skal resten av kvelden, men akkurat nå skal jeg nyte noen solstråler og et par kapitler av The Fault in Our Stars! 
Rocky Road Brownies

På søndag hadde Silje og jeg en liten bakedate, som sagt, og valget falt på en deilig rocky road brownies! Jeg har aldri fått helt teken på brownies, og rocky road har jeg ikke prøvd meg på før, men denne ble helt himmelsk om jeg kan si det selv. Det er noen få justeringer jeg vil gjøre neste gang jeg lager den for å få den enda bedre, så jeg deler den oppskriften med dere i stede for nøyaktig den jeg brukte. Men smaken skal bli så og si den samme, bare hakket bedre! Oppskriften på selve browniesen er hentet hos flinke Manuela hos Passion4Baking, med noen små justeringer.


 

Du trenger: 
160 gram hvetemel
350 gram mørk sjokolade
5 spisesjeer bakekakao
230 gram meierismør
175 gram vanlig sukker
175 gram brunt sukker
4 store egg
2 eggeplommer
1 t-skje vaniljeekstrakt / vaniljesukker

Topping:
Mashmellows
Cashewnøtter / peanøtter
Sjokoladepletter / mørk sjokolade i biter Smelt smør og sjokolade over vannbad. Skru av varmen men la bollen stå over vannbadet mens du blander inn sukker og brunt sukker forsiktig. Nå kan du fjerne bollen fra varmen før du blander inn egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt. Trikset på denne oppskriften er å ikke røre for mye, så bland alt forsiktig inn! Bland inn hvetemel og kakaopulver til alt er en jevn røre. Kaken stekes i ovnen på 180 grader i 30 minutter. De siste fem minuttene kan du ta ut kaken, ha over marshmellows, nøtter og sjokolade før du setter inn kaken igjen.

La kaken avkjøles godt før du setter den i fryseren i 30-45 minutter. Jeg erfarte at det er best å oppbevare den i fryseren også, ellers blir den litt for bløt. 


 

Smaken på denne kaken er amazing! Du trenger selvfølgelig ikke å ha på toppingen, men det er den som gjør kaken til rocky road brownies. Uten vil det bare være vanlig brownies, som forsåvidt også er veldig godt ;-) Dette er Manuela sin favoritt browniesoppskrift, og jeg tror sannelig det er min nye favoritt også. Denne skal lages flere ganger! Ikke er den ufattelig komplisert heller. Sett bort ifra at den må oppbevares litt i fryseren før servering, tar det ikke lange tiden å lage denne gode kaken. Anbefales!

Hva er din beste browniesoppskrift? Tar imot med stor takk så jeg kan prøve meg på noen flere gode kaker :-D
Hjemmelaget frozen yoghurt

Det beste jeg vet om sommeren må være frozen yoghurt. Det er min største svakhet i London; Pinkberry frozen yoghurt med jordbærsmak toppet med sjokoladecrisp, kokosflak og friske bær. Mmmm.. Jeg fikk skikkelig cravings på det her om dagen, men i stede for å sette meg i bilen og kjøre til 7Eleven hadde mamma allerede tatt saken i egne hender og laget en slags hjemmelaget frozen yoghurt! Det er kanskje det enkleste i hele verden, og er relativt sunt. Håper dere liker disse sommersnacks oppskriftene jeg har delt i det siste :-) Det er jo så mye godt og friskt man kan lage om sommeren! 


 Du trenger: 
Gresk yoghurt
Frosne bær (blåbær, bringebær eller jordbær feks)
Evt. søtning
Bland gresk yoghurt og frosne bær (i dette tilfellet blåbær) godt sammen. Du kan gjerne kjøre det i blenderen også, for en glattere konsistens. Tilsett søtning dersom du ønsker det, men det er ikke brukt i denne oppskriften og det smakte helt fint uten. Oppbevares i plastbeger i fryseren, og spises når den er god og kald. Kan også spises med en gang, men pass på- den smelter fort!  


Utrolig god oppskrift! Jeg skal definitivt prøve med frosne jordbær, i og med at det er favoritten min. Også skal jeg prøve å kjøre blandingen i blenderen slik at den bilr fin og smooth. Jeg spiste den bare som den er, men dersom du ønsker å gjøre litt mer ut av det, kan du gjerne servere den som enten kuler i kjeks, eller som softis sprøytet ut av en pose med tipp! Eller du kan selvfølgelig spise den som vanlig frozen yoghurt med valgfri topping som frisk frukt, kokos, sjokolade, nøtter eller annet godteri. Yuuuuum! 

Har du prøvd deg på hjemmelaget frozen yoghurt før? 
Del gjerne din oppskrift med meg :-D 

Frisk sommerfristelse

Hei hei, og god lillelørdag! Åh, solen skinner og jeg skulle så gjerne ligget ute på en solseng, men jeg har senvakt på jobb i dag og begynner allerede klokken 2. Så jeg har bare tatt igjen litt etterlengtet søvn, jobbet litt med bloggen og nå skal jeg se den nyeste episoden av PLL før jeg skal spise en veldig tidlig middag før jobb. På varme dager som dette er det kanskje lite mat som frister, og derfor vil jeg tipse om en kjempegod og enkel appelsinsmoothie som Natalie har lagt til meg et par ganger. Den er helt perfekt i sommervarmen!


 

Du trenger: appelsiner, kokosvann, isbiter
Skrell appelsinene og ha oppi en liten skvett kokosvann. Kjør alt i en blender. Hvis du ikke vil ha fruktkjøttet fra appelsinen, så kan du ha det i en juicemaskin i stedet, men da vil du trenge flere appelsiner :-) Server sammen med isbiter slik at den blir iskald og god! 


 

En veldig spennende vri på appelsinsmoothie / appelsinjuice spør du meg! Jeg liker egentlig ikke kokosvann, syns det smaker helt grusomt, men oppi her gjorde det virkelig hele drikken altså. Det satt en litt søtlig smak på smoothien, noe som var utrolig godt. Yum! Anbefales virkelig nå i sommervarmen, eller ellers for en liten energiboost eller som erstatning for noe søtt :-) 

I går etter jobb gjorde jeg alt for å ikke sovne (haha), så det ble en tur på Stoff & Stil og Liertoppen. Noe nytt ble med meg hjem, du kan sjekke meg ut på instagram @christinaparrington for å se hva det var! Også fikk jeg vært litt kreativ, både med syprosjektene mine og med noen veldig enkle, men kule, DIY-prosjekter som jeg gleder meg til å dele med dere. Det er altfor lenge siden jeg har hatt sånne innlegg her på bloggen nå, så det er på høy tid! Titt innom i morgen for å se hva jeg har drevet med :-) 

Ønsker alle en kjempefin onsdag i solskinnet♥

Sommerfrisk jordbærmilkshake

God onsdag fra Norge! Jeg fikk bare drøye 24 timer hjemme denne gangen, for klokken 5 i dag går flyet mitt til London for helgen. Men jeg klager ikke! Jeg har rukket å gjøre masse fint på de timene. Da jeg kom hjem i går koste jeg ihjel vofsen min og pakket litt ut av kofferten før jeg dro med meg Kristiane og Dennis på en halvannen times lang skogtur. Det var så deilig å komme hjem til sol, så da hadde jeg ikke samvittighet til å sette meg rett inn på rommet. Da ville jeg heller ut i skogen! Så ble det grillmat til kvelds etter skogturen, og det smakte litt ekstra godt i går. I dag derimot, har jeg da litt pakking å gjøre før jeg må sette kursen mot flyplassen i halv 2 - 2 tiden. Men i mellomtiden vil jeg gi dere oppskriften på en av mine favoritt milkshaker nå om sommeren!


 

du trenger: jordbær, mager vaniljekesam, melk, evt. isbiter. enkelt og greit: miks alt i en blender og prøv deg frem med mengder til du har ønsket konsistens. 


 

Lover dere at denne milkshaken er himmelsk! Også er den jo ikke så altfor usunn heller, hvert fall ikke i forhold til om du hadde brukt vaniljeis.. Mmm, denne kommer jeg nok til å kose meg med opptil flere ganger i sommer! Jeg syns faktisk at dere alle skal kose dere med denne i dag, for det er jo tross alt lillelørdag :-) 

Hva er oppskriften på din beste milkshake / smoothie? Del den med meg, så kan jeg prøve den ut! 

Oppskrift: bakt søtpotet

God morgen fra Zakynthos! Selv om jeg er her vil jeg dele en aldri så liten middagsoppskrift med dere, nemlig bakt søtpotet som er gratinert i ovnen med ost. Dette er noe av det enkleste jeg lager, men også noe av det beste! Dessuten er jo søtpotet veldig sunt, så om du ikke har så mye usunt som tilbehør blir dette et godt og sunt måltid :-) 
Du trenger: 1-2 søtpoteter per pers (kommer an på hvor store de er; 1 stor eller 2 små per pers), ost, rømme, mais, krydder, evt. bacon.

Prikk hull i potetene med en gaffel og sett i mikrobølgeovnen i 4 minutter. Da skal de være ferdig bakte. Deretter deler du de i to, strør ost på og setter de i ovnen på 200 grader til osten er gylden og fin. Her kan du også strø på litt bacon, men jeg hadde ikke så da sto jeg over. Kan riktignok tenke meg at det er supergodt! Spis og nyt sammen med for eksempel rømme, mais og grillkrydder. Det er hvert fall mine favoritter på bakt søtpotet :-) 


Jeg skal prøve å komme med en oppdatering herfra i kveld, men husk at du kan følge meg på instagram: @christinaparrington! Der legger jeg ut litt oftere, internettet her er nemlig raskere på iPhonen så det er lettere å oppdatere derfra :-) Dessuten er det gratis wifi på stranden, så da kan jeg få lagt ut noen bilder i løpet av dagen så dere kan følge med. 

Har du lagd bakt søtpotet før? 
Hvis ikke, så måå du prøve dette! Utrolig godt og ikke minst mektig :-D

Speltlompewrap med kylling

Hei og hopp! Det er onsdag og jeg har en oppskrift på lur til dere. Som student er jeg veldig for mat som er enkel å lage, så denne retten lagde jeg spontant av ting jeg hadde liggende i kjøleksapet, rett og slett. Sånne retter elsker jeg! Du trenger ikke å dra på butikken for å kjøpe mange fancy ingredienser, og ikke er det en spesielt dyr rett heller. Og ikke minst er det supergodt! Å bruke speltlomper i stede for tortillalomper var genialt, og det er mye sunnere.  


du trenger: speltlomper, kyllingfilet, krydder til kyllingen (feks tacokrydder eller fajitaskrydder), rømme, grønnsaker. 

stek kyllingen i valgfritt krydder eller marinade. smør rømme på speltlompen, legg over kylling og valgfrie grønnsaker. her tar du det du har! dette kan også være godt med salsa, guacamole eller tzatsiki, for eksempel. rull sammen og nyt! 


Jeg har nemlig fått hektet på speltlomper, det er jo sååå godt! Jeg har forsåvidt alltid elsket lomper, men etter jeg flyttet hit begynte jeg å ta med speltlomper i stede for å spise vanlige potetlomper. Det er jo mye sunnere, og kan brukes til så mangt! Favoritten, bortsett fra dette, er speltlompepizza og speltlompe med sukker (evt. sukrin eller stevia), kanel og smør. Nå har jeg alltid speltlomper liggende i skapet eller i fryseren, det er helt genialt og så lettvint om du ikke vet hva du vil ha til middag! Så det var dagens lille tips fra meg :-) 

 

Hva er din favoritt å bruke speltlompe til? 

Scrambled

Nå klarte jeg ikke å holde fingrene fra tastaturet lengre! Jeg har kriblet etter å begynne å oppdatere dere igjen, men jeg har klart å holde prioriteringene riktig (les: på eksamen), men nå, dagen før, klarer jeg ikke mer. Jeg kan ikke si jeg føler meg ferdig lest, absolutt ikke, men motivasjonen er ikke helt på topp, så kanskje det hjelper å oppdatere dere litt :-) Siden sist har jeg stort sett bare lest til eksamen, men jeg har også vært på en supergøy ny day party club her i London som jeg skal skrive litt om senere. I tillegg har jeg fått vaktlistene mine for sommerferien, så nå ser jeg den nærme seg med stormskritt. Jeg har jo faktisk ferie klokken 3 i morgen, og det skal bli så ubeskrivelig godt! Jeg har liste opp og liste ned med ting jeg heller vil gjøre enn å lese til eksamen, så klokken 3 i morgen tar jeg fatt på den listen over morsomme ting. Can't wait!


- gordon ramsay's scrambled eggs -


Slenger med noen bilder av dagens frokost! Jeg fikk sikkelig cravings på eggerøre, og da jeg kom over Gordon Raymsay's oppskrift måtte jeg bare prøve den. Og det er seriøst den beste eggerøren jeg har smakt i hele mitt liv! Den ble skikkelig luftig og saftig, og på ristet surdeigsbrød smakte det helt perfekt. Hvis du vil ha oppskriften og se hvordan Gordon gjør det, kan du sjekke ut denne YouTube videoen HER! Anbefaler at dere prøver denne alle sammen, spesielt hvis du er glad i eggerøre i utgangspunktet :-) 

Lykke til med siste innspurt! YOU CAN DO IT!
Noen som har prøvd seg på denne eggerøren før kanskje?  

Strawberry juice

du trenger: en hel ananas, to små kurver jordbær, en lime. 


God morgen♥ Nå sitter jeg i sengen og er klar for å ta fatt på dagens gjøremål; årets siste oppgave har deadline i natt og eksamen er skremmende 8 dager unna, så her er det mye å holde hendene i samtidig. Det blir intentiv lesing i dag med ingenting annet på planen, men noen ganger må man bare det også. Men aller først skal jeg løpe en tur på posten for å hente en pakke og lage meg en god frokost.

Her om dagen fikk jeg endelig lagd meg en juice igjen! Det begynner å bli en stund siden sist jeg bruke juicemaskinen vår, men nå som sommeren er på vei frister det mer enn noen gang. Denne ble supergod, spør du meg! Men med et grønt eple oppi hadde den kanskje blitt enda bedre.. Det skal jeg prøve meg på neste gang. Fruktkjøttet tok jeg faktisk vare på og la i fryseren, slik at jeg enten kan bruke det i en smoothie, i en drink eller som syltetøy på brødskiven kanskje? Man kan også lage en slags sorbet av det dersom man blander det med kesam feks. Syns det var for dumt å kaste fruktkjøttet når det luktet og smakte såå godt :-) 

Har du noen gode juiceoppskrifter på lur til meg? 

My favourite snacks

banan med peanøttsmør. obs! velg et naturlig peanøttsmør uten sukker, laget av kun peanøtter og salt.gulrøtter med hummus.


stangselleri og kremost med urter. 


Er det virkelig onsdag allerede? Herlighet, tiden flyr altfor fort! Jeg er tilbake i London og er veldig fornøyd med at jeg fikk med meg finværet hitover :-) Yey! Dessverre for min del får jeg ikke så mye glede av det, hvert fall ikke akkurat i dag, for nå skal jeg til å skrive essay. Jeg har en study date med Natalie i dag, så forhåpentligvis klarer vi å være effektive begge to. Og apropos study date, hver gang vi har det har vi alltid litt snacks. Det er vel ikke bare jeg som liker å ha noe godt å spise på mens jeg leser? Derfor tenkte jeg å tipse dere om mine favoritter for øyeblikket!

Vanligvis ville jeg kjøpt en potetgullpose og en sjokolade, men nå har jeg fått øynene opp for noe litt sunnere. Alle disse tre variantene er supergode og passer perfekt som snacks. Hvis du ikke har prøvd hummus før, så måå du prøve det! Åh, det er så godt. Jeg vet ikke hvor vanlig det er i Norge, så jeg vet faktisk ikke hvor man kan få tak i det? Men jeg tror ikke det skal være så vanskelig å lage det selv heller. Det er også veldig godt å dyppe pitabrød i hummus :-) 

Hva er din favorittsnacks? 

Ovnsbakt kylling med søtpotetfriesdu trenger (til 2-3 personer): 2stk kyllingfilet, en boks matfløte, 2 store søtpoteter, finrevet parmesan, 2 eggehvitter, diverse urter (jeg har brukt timian), salt og pepper, valgfri salat.

slik gjør du (ovnsbakt kylling): brun kyllingfiletene kjapt i en panne med høy varme slik at de blir gylne på begge sider. ikke gjennomstekte! deretter legger du de i en ildfast form, heller over all matfløten og krydrer med salt og pepper. ha over litt finrevet parmesan og fersk timian, eventuelt andre urter. stekes midt i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter. bruk fløten som saus over kyllingen ved servering.


slik gjør du (søtpotetfries): skrell søtpotetene og del de opp i strimler. dypp de først i eggehvitter og deretter i finrevet parmesan. eggehvittene gjør at de blir crispy, og parmesanen gir en spennende og god vri på de vanlige søtpotetfriesene. stekes på 180 grader midt i ovnen i ca 30 - 45 minutter. til de er gyldne og osten har smeltet og blitt litt gylden!

retten serveres med valfri salat.


God onsdag og lillelørdag! Hvorfor ikke lage noe ekstra godt til middag i dag? Herlighet, denne retten må være min nye favoritt. Ikke bare er den utrolig smakfull, men den er også veldig enkel å lage, noe jeg setter stor pris på. Dessuten er det et stort pluss at den er ganske så sunn :-) Jeg elsker disse søtpotetfriesene, og de ble helt perfekte etter en runde i parmesanskålen. Det må dere prøve! Vanlige søtpotetfries er også veldig godt altså, men med parmesan på.. Yum yum yum! Kyllingen ble også utrolig god og saftig, og det fine her er at du kan variere og prøve deg frem med diverse krydder og urter hvis du vil. Neste gang lager jeg den kanskje litt annerledes!

Det blir mye kylling og søtpoteter på meg om dagen, men det er så enkelt og godt. Jeg tar gjerne imot tips til andre smakfulle middagsretter, da! Gjerne som inneholder søtpotet, hehe, kanskje med en annen vri? Eller noe annet gøy man kan gjøre med kylling? Eller annet kjøtt, selvfølgelig! Alle tips tas imot med stor takk, men sjømat er jeg ikke spesielt glad i dessverre..

Håper noen prøver seg på denne retten!
Og del din favoritt middagsrett med meg i kommentarfeltet, da vel :-D 

Marinert kylling med søtpotetmos

du trenger: kyllingfilet, 3-4 søtpoteter, smør, salt og pepper, fløte / melk. 
slik gjør du, søtpotetmos: kok opp søtpotetene til de er helt møre. hell av vannet og mos de, før du tilsetter fløte, smør og krydder. la koke opp.


 God lillelørdag! Se den deilige middagen jeg lagde her om dagen :-) Jeg kan love dere at det smakte helt himmelsk! Jeg har blitt hektet på søtpotet, det er såå godt, og for ikke å snakke om sunt! Det lages på samme måte som vanlig potetmos og anbefales virkelig altså. Til hadde jeg kyllingfilet som var marinert i et italian herbs krydder jeg fant på butikken, og en enkel salat med spinat, ruccola og watercress (vet ikke hva det er på norsk?). Det er hvert fall dagens lille middagstips fra meg! Supergodt og enkelt :-) 

Gi meg gjerne tips til andre ting å lage av søtpotet! 

Oppskrift: sunnere brød


du trenger: 5 små egg, 1 kopp linfrø (evt andre frø også), 3 ts vann, en halv kopp mandelmel, en halv kopp bokhvetemel, 1 ts bakepulver, en halv ts salt. 

bland egg og vann i en bolle og rør. bland deretter alt det tørre i en egen bolle og bland sammen med fingrene. deretter tilsetter du det våte oppi det tørre, blander godt sammen og har i en brødform. stekes i 20.25 minutter på 200 grader i ovnen


God morgen! Siden det ikke ble noen oppskrift i går, så byr jeg på en oppskrift i dag i stede. I går var jeg hos Natalie på frokost ute i solen, for hun hadde nemlig laget rykende fersk brød. For en luksus! Det var utrolig deilig å sitte ute på verandaen i solen med en deilig frokost, og brødet var kjempegodt. Jeg er ikke såå glad i brød, spesielt ikke grovt brød, så jeg hadde egentlig ikke troen på at dette kom til å falle i smak. Men det gjorde det! Det er egentlig et lavkarbo brød etter Rosie (thelondoner.me) sin oppskrift, men Natalie tilsatte litt bokhvetemel som gjør at det ikke er helt lavkarbo lengre, noe som heller ikke var poenget.

Brødet smakte helt nydelig med smør og graddost på, men også med salami, og peanøttsmør og banan. Den kombinasjonen er uslåelig, dere må prøve det! Kan også tenke meg at det er godt med avocado eller eggerøre for eksempel. Skivene ble veldig små, men tre små av disse og jeg var stappmett i flere timer etterpå. Lurer på om jeg ikke må ønske meg en brødform så jeg kan lage dette brødet selv! Det kan helt sikkert fint fryses også, Natalie slang restene i fryseren da vi var ferdige å spise. 

Noen som har prøvd seg på den samme oppskriften kanskje? Anbefales altså! 

Amerikanske pannekaker med bacon

til to pannekaker trenger du: 1 egg, mel, sukker, bakepulver og vann. 

visp egget i en bolle før du tilsetter ca 1 ts bakepulver, litt mel og ca 1 ss sukker. jeg bruker ingen konkrete mål, tilsetter mel og vann til jeg har ønsket konsistens. ønsker du å lage flere pannekaker kan du tilsette flere egg og mer bakepulver og sukker. du kan også bruke melk i stede for vann. stekes med litt smør i pannen. severes med bacon, litt melis og masse maple sirup på toppen. 


Er det lillelørdag, så er det lillelørdag! Har noen av dere vært på The Breakfast Club før? Der serverer de verdens beste pannekaker med bacon og sirup på, så her om dagen ville jeg prøve meg på denne varianten selv. Det er den perfekte kombinasjonen av søtt og salt, noe jeg absolutt er en sucker for. Det ble sinnsykt godt og veldig mettenede, så dette var en bra frokost / lunsj! Lov meg at dere prøver dette i nærmeste fremtid hvis dere ikke har prøvd det før :-) Yuuuuum.. 

Flere som er glad i pannekaker med bacon? 

Indisk suppe med kylling

til 2-3 personer: 400 gram kylling, 1 ts salt, 1/2 ts pepper, 2 ss olje, 2-3 gulrøtter i skiver, 1 løk i biter, 1 boks hermetiske tomater, 4 dl kokosmelk, 7,5 dl hønsebuljong (utblandet), 2-4 ss rød karripasta (smak til).

Stek løk og gulrot i en kjele med olje til løken er gylden. Ha over karripastaen og fres i 2 minutter. Bland godt! Tilsett deretter kokosmelken. Dette brenner seg fort, så følg med. Ha i de hermetiske tomatene og kok i 15 minutter. Brun kyllingen i en panne, og krydre gjerne med salt og pepper. Kjør suppen jevn med stavmikser og ha over kyllingent til slutt. Serveres med brød eller rundstykker! 


I dag byr jeg på en suppe med litt futt i! Jeg lagde denne for en liten stund siden til Henriette og meg, og den ble veldig god med mye smak av kokos og karripasta. Henriette mente det manglet noe, og da kan du jo selvfølgelig tilsette mer grønnsaker for eksempel, hvis du vil. Jeg er mest glad i en jevn suppe uten klumper, så jeg syns den var god. Veldig mektig pga kokosmelken, da! Kjempegodt med et rundstykke med smør til, mmm. 

Del din beste suppeoppskrift med meg! 

fresh

grønn juice: 3 grønne epler, 2 appelsiner, 1 cm ingefær.


Hei hei! Endelig søndag, og i dag byr jeg på en ny juiceoppskrift etter tips fra en av dere lesere. Denne juicen ble en ny favoritt hos meg, den var skikkelig frisk og god! Det er jo heller ikke noen skumle ingredienser eller noe hokkus pokkus, så denne tror jeg vil falle i smak hos de aller fleste. Det enkle er ofte det beste, sant? Jeg trenger fortsatt tips til flere juicer, det er alltid gøy å prøve noe nytt! Må bare si at jeg syns juicemaskinen var et kjempebra kjøp, for selv om jeg ikke bruker den hver dag, så er det faktisk mye fortere gjort enn jeg trodde i forhold til rengjøring osv. Anbefales, altså!

Har du noen flere juiceoppskrifter til meg? 

Tapas

mine tapasfavoritter: brie, kjeks, druer, søtpotetfries med ost, foccacia og alioli, kylling marinert i pommes frits krydder, tomat og mozzarellasalat, spekeskinke og diverse salami / pølser.

slik gjør du foccacia: sikt 1 kg hvetemel og en pakke tørrgjør. bland inn 1-2 ss sukker, 1-2 ss salt og 2 ss honning, og deretter over ca 9 dl lunkent vann. la den heve i en time under plastfole og et kjøkkenhåndkle før du kler en langpanne med bakepapir og heller over deigen. la den hvile i 15 minutter før du har over toppingen; en god olivenolje, maldonsalt og timian brukte jeg. stekes i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. 

 slik gjør du alioli: bland 1 pakke romtemperert meierismør med 1 ss creme fraiche, ca 1-2 ss majones, 1 hvitløksfedd og litt fersk persille. smak deg gjerne frem med mer majones! 

slik gjør du søtpotetfries: skrell søtpoteter og del de opp i strimler. dypp de i eggehvitte for å få de sprø og strø over cheddar eller parmesan. stekes i ovnen på 200 grader i 20 minutter. 


At jeg elsker tapas er ingen hemmelighet. Det er jo så utrolig mye godt man kan lage! Selvfølgelig får man seg noen favoritter, og disse ble laget da Silje og jeg skulle kose oss på lørdagen som var, så nå tenkte jeg å dele mine tapasfavoritter med dere. Tapas trenger ikke nødvendigvis å være så vanskelig å lage heller, selv om det tar litt tid når man skal planlegge og lage så mange forskjellige retter. Uansett, dette var tapas for to og jeg må bare legge ved at det var altfor mye mat selv om vi satt ved bordet i hvert fall to timer. 

Er dere flere til bords kan dere selvfølgelig utvide litt; ha flere typer ost og flere typer spekemat, for eksempel. Andre gode tapasretter er kjøttboller, diverse fruktspyd, melon sammen med spekeskinken, kyllingspyd marinert med tandori, kyllingvinger, kjøtt av noe slag, potetsalat, pastasalat, gresk salat eller en vanlig grønn salat. Mulighetene er så mange, og det er det som er gøy! Her er det jo egentlig bare fantasien som setter grenser :-) 

I går tok jeg meg en liten pause for jeg var så sliten etter mandagen. Det var kjempegøy på Tonteria og maten var god som alltid, selv om vi ikke fikk så mye denne gangen. Jaja, vi fikk verdens beste drink, "slush", som smakte litt som strawberry daquiri. YUM! Musikken var også supergøy der på mandag, så vi var der helt til de skrudde på lyset og måtte be oss om å gå, haha. Det resulterte i en veldig redusert Chrisina på tirsdag, så etter jeg hadde vært på universitetet dro jeg hjem og sov stort sett hele dagen. Nå er jeg derimot opplagt og er klar for en liten shoppingrunde enten på Brent Cross eller på Oxford Street! Får høre med de andre hva de er up for først. 

Hva er dine tapasfavoritter?