The London Girl

Category: Do it yourself

Dorthegenseren

- diy dorthe genseren by my mum -

I år, som mange andre år, har mamma strikket genser til meg. De to siste årene har det gått i Skappelgenser og Skappeljakke ala mamma, men nå har Dorthe Skappel sluppet en bok med mange nye oppskrifter, "Skappelstrikk", og dermed ble det en genser ved navnet Dorthegenseren på meg i år. Den er litt annerledes enn de andre strikkegenserne i garderoben min, og med en litt mer spennende vri. Det er det jeg liker med den! 

Jeg har blitt veldig glad i dyp v-hals denne sesongen, så det passet perfekt med en slik genser i silkemykt garn og i en av mine favorittfarger. Denne kommer jeg til å bo i, det er jeg sikker på! Dessuten er jeg veldig fornøyd med lengden, den er ikke så altfor lang som mange av mine andre knits er. Eneste "ulempen" med en så dyp utringning er at man må ha noe under, og da elsker jeg denne blondetoppen fra Lindex. Svarte blonder er jo også lekkert! 

Hva syns du om genseren? 

// Every year my mum knits me a new knit or two for autumn, and the last couple of years I have wanted "Skappelgenseren" and "Skappeljakken". This year on the other hand, I wanted something a bit different and when my mum got the book "Skappelstrikk" by Dorthe Skappel, I found the perfect v-neck knit. I love that it is grey, not that long and of course the long v-neck. It is so soft and in my favourite autumn colour- grey! 

What do you think? 

By Christina Marie Marble Scarf

Begynner dere å bli lei av DIY-innlegg? Hehe, jeg håper ikke det! Jeg skal prøve å spare noen til litt fremover i tid for å variere, men jeg har jo lyst til å bruke det jeg syr i antrekk også, dilemma dilemma. I dag skal jeg komme med et ganske enkelt DIY-tips til dere som jeg selv har gjort. Jeg har siklet på Holzweiler sine skjerf denne sesongen, de er såå fine. Og jeg har ikke klart å finne noen tilsvarende på kjedebutikkene.. Men da jeg kom over dette stoffet på Stoff og Stil falt jeg pladask, men visste ikke hva jeg skulle lage av det. Og da slo tanken meg, hvorfor ikke bare bruke det som skjerf? Jeg kjøpte 100cm, og stoffet er 130cm, dermed et skjerfet 130 x 100 cm stort. Litt lite, skulle ønske jeg kjøpte mer stoff, men det funker. Og jeg syns det ble så fint! Easy as that, men vær obs på at du kanskje på sy inn kantene på stoffet så det ikke rakner ;-) 

Hva syns du om skjerfet og ideen? 

// I hope you're not bored with my DIY-projects? Today I have such a great and easy DIY-tip for you guys. I have been craving a scarf from Holzweiler for a while, but they're too expensive for my wallet at the moment, so when I saw this fabric at Stoff og Stil I had a great idea; use it as a scarf! I bought 100cm of fabric, and now I have a scarf which is 100 x 130 cm big. Genious, right? I love it! 

What do you think, you like? 

DIY by Christina Marie powder coat

En beige / pudderfarget kåpe er et must i garderoben, et klassisk plagg du kan ha resten av livet. Og tenk, jeg har aldri hatt en lys kåpe. Derfor bestemte jeg meg for at denne høsten skal jeg ha det, og jeg har sydd meg en selv! Jeg ble helt forelsket i både mønsteret og stoffet jeg fant på Stoff og Stil, så da var det ingen tvil om at jeg ville sy en selv :-) Her finner du mønsteret. 

Kåpen er ganske tynn, men i mykt og deilig stoff som i tillegg faller pent. Den går til under knærne, noe jeg elsker. Gleder meg til å bruke denne masse i høst, og til å vise dere den bedre i et antrekk! 

Hva syns du om kåpen?

// A powder coat is a must in your wardrobe this season, a classic piece you can have for the rest of your life. And it was missing in my wardrobe, therefore, I decided to sew one myself! I fell completely in love with both the model and the fabric for this coat which I found at "Stoff og Stil", so I just knew I had to make it myself instead of buying a coat like this. It's knee lenght, and I can't wait to use it a lot this season, and to show you better pics in outfits soon! 

What do you think of the coat?

By Christina Marie leopard wool coat

Mitt aller nyeste DIY-prosjekt er denne ullkåpen i leopard! Den er, i likhet med den grå ulljakken, sydd i ullfilt, men med leopardmønster. Jeg har tatt utgangspunkt i denne jakken fra Stoff og Stil, men droppet knapper. Derfor er dette en veldig enkel jakke å sy, og selv om jeg ikke har noen bilder med steg-for-steg, vil jeg ta dere kjapt gjennom stegene i tekst!

01. Klipp ut alle delene etter mønsteret.
02. Sy sammen skuldrene og sy ermet fast i jakken.
03. Sy deretter jakken sammen fra nederst og opp ermet. 
04. Sy på lommer.

Ja, det er faktisk så enkelt! Når du syr med ullfilt trenger du ikke å sy inn noen av kantene, noe som gjør hele jobben utrolig mye enklere. Denne jakken kan du dessuten sy for ca 250 kr, litt avhengig av hvor mye stoff du må kjøpe. Jeg kjøpte 140 cm og stoffet koster 179 kr pr meter. Høstens fineste og billigste ullkåpe, uten tvil! Jeg er utrolig fornøyd med den, og kommer til å bruke den masse. 

Hva syns du om jakken?

 

 

// This is my latest DIY-prosject, a wool coat in leopard pattern! I love it already! It is made of wool felt, just like the grey cardigan I made a few weeks ago. You can make this jacket for about £25, which is really cheap, don't you think? This seasons cheapest coat, without a doubt! I think it looks so chic, and I love the leopard pattern so much. Can't wait to use it alot! 

What do you think? 

DIY Ripped vintage Levi's 501

Nå kommer det til å bli mange DIY-innlegg på kort tid her, men jeg håper dere syns det er greit! Jeg hadde en skikkelig kreativ onsdag i går, og jeg har lagd så mye gøy som jeg gleder meg veldig til å vise dere. Derfor klarer jeg ikke å vente og viser dere det første i dag; nemlig en ripped vintage Levi's 501 bukse! Jeg skulle egentlig bleke den, men bestemte meg for ikke å gjøre det. Da passer den bedre til høsten tror jeg. Hvis du er nysgjerrig på hva de andre prosjektene er, så kan du følge meg på instagram på @christinaparringon ;-) 

Det er superenkelt å lage hull i en bukse, men jeg har noen små tips jeg vil dele med dere for å få den til å bli ekstra kul. Kanskje jeg til og med har noen triks du ikke har hørt om før! 

01. Ta på deg buksen og marker med tusj der du vil klippe hullet.
02. Klipp på streken. På høyre ben har jeg klipt kun èn strek, mens på venstre har jeg klipt to "streker".
03. Det høyre hullet gjør jeg ikke noe med. Du kan dra litt i de hvite trådene med en pinsett for en ekstra slitt look, men det er ikke nødvendig. Det venstre hullet derimot, skal få gjennomgå litt.
04. Se nøye på stoffet, så ser du at det går hvite tråder horisontalt og blå tråder vertikalt. De blå trådene skal du dra ut med en pinsett. Det tar litt tid, men det er her hemmeligheten ligger!  
05. Siste tips er å kjøre buksen en runde i vaskemaskin og evt. tørketrommel, da blir kantene i hullene dine ekstra slitte og mye av jobben gjør seg selv!!

Det eneste jeg syns er dumt med denne modellen, er at den er litt vid nederst. Enten får jeg sy litt på den, eller så bretter jeg den bare inn og opp som på disse bildene. Uansett elsker jeg denne vintage Levi's buksen, og 501 er definitivt den kuleste modellen! Jeg kjøpte min på eBay, og husk at dersom du vil gjøre det samme, så er størrelsene annerledes enn dagens størrelser. Jeg er vanligvis 24 / 25 tommer i bukser, og har denne i W27 (kunne hatt W28 også). Det samme gjelder selvfølgelig shortsene. Det er fordi den er vintage! Bare et lite tips, hihi. 

// 

I hope you're up for a DIY-bonanza, as I have so many creative things I want to show you! I had a creative Wednesday yesterday, and made a lot of things, including this ripped vintage Levi's 501 jeans. It's not very hard to do, but I think it makes the jeans look so much cooler. I am loving it! I got my vintage Levi's at eBay, and I definitively think that the 501 is the coolest model of them all. If you want to purchase your own vintage Levi's 501 online, I can tell you that the sizes run really small. I am usually a 24 / 25 in jeans, but I got this in a W27 (and W28 would have fit me as well). That's because it's vintage! 

Hva syns du om buksen? 

DIY Wool Cardigan

- the perfect wool cardigan for autumn -Som jeg har nevnt et par ganger så har jeg en del DIY-prosjekter på gang, og nå har jeg fullført enda ett av de! Av det grå ullfiltet ble det altså en ulljakke, eller cardigan om du vil, som er perfekt til høsten. Den kan brukes både som ytterjakke og som en cardigan med bare en tynn t-shirt under. Den ble ganske langt ifra hvordan jeg planla at den skulle bli, men jeg ble fornøyd allikevel! Jeg har sydd den på frihånd uten noe mønster, så jeg har ingen steg-for-steg bilder til dere denne gangen. Kanskje neste gang! 

Hva syns du om jakken?

DIY leopard two piece

Dette brukte jeg fredagskvelden min på! Stoffet viste jeg dere jo her om dagen, og det var altså skjørt det skulle bli. Jeg elsker det, mønsteret er så fint og materialet er veldig deilig. Stoffet er i jersey, men litt tykk jersey så det føles helt perfekt til høsten. Med restene av stoffet bestemte jeg meg for å lage en matchende crop top, selv om det ikke var planen. Men det er vel bedre å bruke opp stoffet, syns hvert fall jeg! Om jeg kommer til å bruke de så mye sammen er en annen sak, men toppen er jo veldig kul til noe helt svart også da. 


 

- diy leopard matching skirt and crop top -Jeg tok ingen steg-for-steg bilder, men det er veldig enkelt. Jeg klipte skjørtet etter et annet skjørt jeg har, sydde sammen og la inn en strikk øverst slik at det sitter litt bedre. Stoffet er jo stretchy, så man trenger ingen glidelås. Dermed blir det veldig enkelt å sy! Det samme har jeg forsåvidt gjort med toppen; brukt en av mine andre selvlagde crop tops som utgangspunkt. Jeg syns det er veldig gøy å sy uten mønster, for da føler jeg virkelig at jeg har lagd noe selv hvis du skjønner? Hehe :-) 

Hva syns du om skjørtet og toppen? 
Be creative!

my diy-projects this autumn! God morgen!

Jeg har en travel helg i vente med mye jobbing, men allikevel har jeg presset inn litt tid til å være kreativ. Som jeg nevnte så vidt i gårsdagens siste innlegg var jeg en tur på Stoff og Stil hvor jeg fant mange fine stoffer til høsten. Det er så mye jeg har lyst til å sy meg, men jeg begrenset meg til tre ting foreløpig. Jeg ser jo at fargene er litt kjedelige, hehe, men jeg er veldig glad i grått og svart om høsten. Man kan jo mikse det med farger, heldigvis! Leopardstoffet syns jeg var helt amazing, både det i jersey og det i ull. Noen som vil gjette hva det skal bli? Jeg skal vise frem om ikke så altfor lenge! Dette er nok fort gjort å sy, så fort jeg får tid :-) 

Også har jeg begynt på grenserprosjektet mitt. Jeg har aldri strikket noe i hele mitt liv, men jeg kan strikke selv om det går litt tregt. Håper jeg kommer i mål med denne genseren, for jeg elsker garnet og fargen! Den kommer til å bli kjempegod, det er jeg helt sikker på. Og gjett hvor stolt jeg blir om jeg klarer å strikke min helt egen genser da, hihi. 

Hva syns du om stoffene og garnet? 
God helg, til både deg som har fri og deg som skal jobbe! 

DIY Dior pearl earrings

Jeg har verdens enkleste DIY å dele med dere i dag! Jeg har siklet på Dior sine øredobber med dobbel perle lenge nå, så jeg tok rett og slett saken i egne hender og lagde mine egne. Det er gjort på 1-2-3, og er kanskje det enkleste i hele verden! Også er det superfint til et enklet antrekk, spesielt for meg som elsker perler. 


 

- du trenger -
to store perler med hull
ett par perleøredobber
gummi stoppere til å ha bak på øredobbene 

Dytt gummi stoppene ned i de store perlene og bruk som stoppere bak på perleøredobbene. Vanskeligere er det ikke! Eventuelt kan du bruke litt superlim for å feste gummi stoppene ekstra godt nedi de store perlene, slik at du er sikker på at de holder seg der. 

- diy double pearl earrings -

 


 

Hva syns du om øredobbene? 
Husk konkurransen min her!  

DIY pearl choker and bracelet

Wohooo, ENDELIG en ny DIY-guide på bloggen!! Hvor lenge siden er det siden sist? Det tør jeg nesten ikke å tenke på engang.. Det er en skam, jeg elsker jo å drive med dette. Men i London blir det bare nedprioritert, både fordi jeg ikke alltid vet hvor jeg skal få tak i materiale til prosjektene mine, og fordi jeg vil prioritere andre ting. Men til gjengjeld er det da ekstra gøy å komme hjem til Norge og drive med dette! Denne uken har jeg vært kreativ med noe omtrent hver dag, og det er jo så gøy. Jeg gleder meg masse til å vise dere alt jeg har lagd, og i første omgang skal jeg vise en liten guide på en slags perle choker og et matchende armbånd. Fremgangsmåten er så enkel at det nesten er latterlig!


 

 

Du trenger: 
Ståltråd i sølv eller gull
Smykketang til å klippe av ståltråden, og evt. til å forme den
Fire store perler (to til armbånd og to til halssmykke)
Superlim

Slik gjør du:  
01. Mål opp hvor lang du trenger ståltråden til å være rundt håndleddet ditt og rundt halsen din.
02. Klipp til med en tang og form i ønsket form.
03. Ha superlim i hullene på perlene, før du trer de på endene av ståltråden. La ståltråden være litt nedi perlen, ikke la den gå helt igjennom. Da kommer du til å se enden på tråden, og det er ikke særlig pent.
04. La tørke i minst ett døgn slik at perlene holder seg ordentlig på plass.

- DIY pearl choker and cuff bracelet -


Easy peasy, eller hva? Og jeg elsker det simple og rene uttrykket både armbåndet og halssmykket gir! Jeg elsker perler og kommer alltid til å bruke det, uansett hva som er på moten, men dette er jo en veldig trendy vri på et perlesmykke og et perlearmbånd. Minimalistisk, men samtidig ikke. Jeg elsker det! Neste på planen er å prøve meg på en ring i samme stil og med samme fremgangsmåte, jeg må bare få tak i noen passende perler. 

Hva syns du? 

DIY Acne Octave Knit

Happy Monday! Yey, ny uke, og denne uken skal bli BRA! I natt reiser vi jo til Zakynthos, så i dag må jeg pakke og stå i. Jeg må innrømme at jeg kanskje ikke fikk gjort så veldig mye av det jeg skulle i går, men er ikke det typisk da? Så lenge jeg får gjort det i dag, så gjør det vel ikke noe :-) Det ligger klær utover hele rommet mitt nå, så det er vel bare å komme i gang med pakkingen, så går det unna i en fei tenker jeg. Er det noen som vet om det blir kjølig på kveldene der nå, forresten? Genser og bukse-kaldt, liksom? Trenger litt tips akkurat der, altså! 


 

- diy striped knit -


 

Men over til hva innlegget skulle handle om; den nye genseren mamma har strikket til meg. Den er inspirert av Acne sin Octave genser som er strikket i mohair og nylon, mens mamma sin er litt tykkere i garnet og er laget av alpakka. Med andre ord er den supermyk og god! Originalt kommer Acne sin versjon av denne i hvit og mørkeblå, samt hvit og rød tror jeg. Min derimot, er hvit og rosa, perfekt til sommer og vår! Mamma driver også med enda en til meg, i hvit og lyseblå / jeansblå :-) Tror den blir veldig fin også! 

Jeg gleder meg til å vise dere denne på i et antrekk, den er så kul til denimshorts- enten hvit eller til en vintage Levi's shorts. Kanskje jeg får den på i dagens antrekk, til og med! Vi får se hvor varmt det blir i løpet av dagen, haha, jeg orker ikke å ha den på meg hvis det er supervarmt.. Men jeg gleder meg til å bruke den både på kjølige sommernetter og utover høsten! Jeg håper og tror at pasteller blir like hot i høst som det var i fjor, og hvis ikke, så kommer jeg fremdeles til å bruke den ;-) hehe. 

Hva syns du om genseren? 

DIY bodycon dress with a twistGod søndag! Vil bare vise dere den nyeste kjolen jeg har sydd. Inspirasjonen fant jeg i nettbutikken Tobi.com da jeg fant en kjole ganske lik denne, men jeg tenkte at det hadde vært mye morsommere å sy den selv enn å bare kjøpe den. Så da gjorde jeg det! Jeg er superfornøyd og den ble akkurat sånn jeg ville ha den :-) Dessuten er den skikkelig comfy, i deilig jersey stoff. Tror denne kommer til å bli masse brukt fremover! 

I dag får vi faktisk besøk av de to jentene som skal flytte inn hos oss til høsten! Gleder meg, vi kjenner de jo ikke, så det blir veldig koselig å hilse på :-) Ellers består søndagen min ikke overraskende av eksamenslesing. Gleder meg sånn til å bli ferdig, selv om det ikke er før 15.mai. Det virker uendelig lenge til akkurat nå, men vi er vel flere som har det sånn. Remember why you startet; det prøver jeg å tenke på hver gang det virker litt tøft og vanskelig!

Hva syns du om den nye kjolen min? 

DIY lace top x 2

- diy lace crop top -- diy lace top -


Her ser dere to av mine nyeste syprosjekter! Blondegenseren hadde jeg planlagt og det er faktisk den første genseren jeg syr, ever. I tillegg er den sydd uten mønster, så den er lagd ganske freestyle. Syns det ble veldig bra, spesielt i og med at det er min første genser :-) Også ble den sånn jeg hadde sett for meg, så da er jeg fornøyd. Crop topen hadde jeg ikke planlagt, men jeg hadde litt mer stoff igjen etter å ha sydd genseren, så da ble det det. Jeg elsker crop tops, både til hverdags og fest, og blonder slår virkelig aldri feil! 

Hei og god tirsdag, forresten. Er det bare jeg som føler at det er mandag i dag? Hehe! Jeg tok meg en liten pause i går, for det var min siste dag i Norge for ferien; i dag er det reisedag og jeg drar til London i ettermiddag. Gårsdagen brukte jeg i solsteken i Drammen sammen med Line. Åh, som vi koste oss i solen med Prosecco, en god tapasrett og frozen yoghurt ved vannkanten til slutt. Utrolig deilig, og jeg har fått enda flere fregner og blitt enda mer solbrent. Akkurat sånn det skal være! Nå i dag før jeg drar har jeg litt på planen; en tur i solariumet, en tur innom matbutikken for å handle norske matvarer som skal med i kofferten, og så må jeg lese litt før vi drar til flyplassen i halv 4-tiden. Og for ikke å snakke om pakke! Herlighet, jeg har ikke pakket et eneste plagg enda.. Det går fort, håper jeg! 

Hva syns du om de to nye toppene jeg har sydd? 
Tror de kommer til å bli brukt mye i sommer, jeg eeelsker blonder!  

DIY two piece dress

- diy two piece dress / twisted skirt and crop top -


God kveld! Har dere reist på påskeferie alle sammen, eller? Det er fryktelig stille her inne om dagen.. Jaja. Tenkte jeg bare skulle titte innom og vise dere mitt siste syprosjekt! Kvelden i går skulle gå med til lesing, men i stede ble jeg sittende foran symaskinen, woopsi. Men det resulterte i et twisted skjørt (HER har jeg forklart hvordan du kan sy ditt eget) og en matchende crop top som kan brukes hver for seg eller sammen. Fargen er helt nydelig syrin / pastellfarget lilla, og jeg tror den blir superfin når jeg blir litt brunere til sommeren. Jeg har planer om å sy samme settet i en lys ferskenfarge også :-) Sånn bortsett fra at skjørtet er bittelitt for stort, er jeg veldig fornøyd. Det krymper litt i vask første gangen, men hvis det ikke krymper nok må jeg bare sy det inn litt. Det ser litt løst ut på bildene her ser jeg, og jeg liker best at det sitter helt stramt. 

Nå kom jeg nettopp inn døren her etter harry-tur til Sverige. Det ble ikke akkurat storshoppingen for meg, men det var greit å gjøre noe annet enn å bare sitte foran bøkene også. Jeg kjøpte massevis av stoff i går på Stoff & Stil, så jeg lurer på om jeg skal bruke kvelden på å sy meg en genser. Det har jeg aldri sydd før, og jeg har ikke noe mønster, så det kan bli spennende. Stoffet er hvert fall nydelig, så jeg håper det blir bra!

Hva syns du om "kjolen"?

DIY: Print out calendar

- calendar by jasmine dowling -


Etter tips fra June har jeg printet ut min egen kalender! Ble det ikke utrolig kult? Noen ganger syns jeg det enkle er det beste, og jeg har begynt å få sansen for enkle print i svart / hvitt. Med rosa bakgrunn ble den litt mer meg, og passer perfekt inn på rommet mitt. Genialt, ikke sant? En kalender trenger ikke å koste så mye! Du kan jo selvfølgelig pynte den opp litt og gjøre den enda mer personlig med litt bånd, tråder og kanskje klistremerker, men jeg liker den enkel inntil videre. Perfekt å ha stående på skrivebordet eller på nattbordet! 

Og pssst! Dette er en super gaveidè :-) 

Hva syns du? 
Du finner dette printet
HER!  

My kinda art

- framed shoppingbags -


Husker dere jeg viste dere denne veggen i DETTE innlegget? Vel, nå har den fått to nye tilskudd! Jeg samler stadig på poser som jeg kan henge på veggen min, men den begynner å bli full, så det er litt begrenset hvor store de kan være. Derfor var disse to små perfekte; en turkis fra Tiffany&Co og en svart fra Chanel. Jeg har enda plass til et par små poser til, jeg må bare finne de perfekte først. Jeg har kjempemange som jeg har samlet på en stund nå, men de blir for store for denne veggen. Kanskje en gang i fremtiden, når jeg får min egen leilighet eller hus med walk-in closet *drømmer*.

I dag våknet jeg til regn, noe som var litt av en nedtur.. Vi som har hatt så mye fint vær i det siste! Kanskje vi fortjener det. Håper bare ikke det varer så lenge uansett. Nå skal jeg straks hoppe opp av sengen og gjøre meg klar for en ny dag på uni :-) Og forresten, så fikk jeg den jobben jeg hadde intervju med forrige mandag! Så nå blir det sommerjobb på meg, hurra!! Spent på å få vaktlistene så jeg får planlagt ordentlig, men det kjennes deilig å ha det i boks. 

Hva syns du om kunsten min? Hehe.. 

DIY julekrans

God morgen og god søndag! Jeg vet at bloggingen er litt dårlig om dagen, men etter at eksamen er over på tirsdag er jeg tilbake for fullt. I dag derimot, har jeg forberedt noen innlegg til dere så det ikke skal bli så kjedelig her! I fjor hadde vi juleverksted, og da lagde jeg denne kransen som jeg ikke har vist frem på bloggen før. Dette er jo en god idè å gi bort i gave også, og jeg syns absolutt ikke det er for sent og lage en krans nå, det er jo bare 8.desember!

Det er veldig enkelt, og du trenger bare: en krans og diverse pynt (jeg har brukt blondebånd, stjerner, kongler og tre "anheng").

 

Konglene og båndene kjøpte jeg i en pakke på Panduro, og det samme med anhengene som var i en egen pakke. Kransen husker jeg ikke helt hvor er fra, men som sagt lagde jeg jo denne i fjor, så alle disse sakene er fjorårets. Tipper man kan finne noe lignende på Panduro i år også, da!Alt du gjør er å tvinne båndene rundt kransen, feste stjernene der du vil, det samme med konglene og til slutt henge på engelen, englevingene og hjertet. Enklere blir det jo nesten ikke! Du kan selvfølgelig bruke andre pynteting også; her er det bare fantastien som setter grenser. Litt grønt og rødt på i form av blomster og planter kan også være fint, dersom du heller liker den tradisjonelle julepynten. Jeg har hengt denne på ytterdøren, og det ble såå fint! 

Så vil jeg bare nevne at pappaen min har bursdag i dag, så GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN PAPPA!♥

Hva syns du om kransen? 

Konkurranse: DIY julekalender

Denne konkurransen MÅ jeg bare tipse dere om! Det virker som at det er veldig populært med DIY-innlegg, både her på min blogg og på andre blogger, så nå vil jeg utfordre dere alle til å melde dere på denne konkurransen og være litt kreative selv. Det er TerraCycle som holder konkurransen, og de ønsker at flere skal se verdien i gjenbruk. Konkurransen går derfor ut på å lage en kreativ adventskalender av materialer og avfall som ellers ikke blir gjenvunnet. Jeg syns dette hadde vært et utrolig kult DIY-prosjekt, og jeg skulle gjerne meldt meg på selv, men det får jeg dessverre ikke gjort midt oppi eksamensperioden. (Jeg vil også bare nevne at jeg ikke får noe for å tipse om denne konkurransen, men jeg syns den var så kreativ og bra at jeg vil tipse dere om den :-) )Dere kreative sjelder der ute, derimot, dere må melde dere på! Slik kan du vinne: 

"Vi oppfordrer deltakerne til å lage en advendskalender ut i fra mest mulig "ugjenvinnbart" søppel, som vanligvis kastes i restavfallet (feks penner og kaffekapsler). Her gjelder det å være så kreativ som mulig. Trenger du inspirasjon? Ta en titt på fjorårets deltakere eller DIY-prosjektene til TerraCycle. 

Send inn bilder av den ferdige kalenderen og gjerne bilder fra prosessen da du laget den til konkurranser@terracycle.no. Skriv litt om materialene du har brukt og ideen bak kalenderen. Bidragene sendes inn i perioden 1.november-1.desember. Kalenderne vil bli lagt på TerraCycles konkurranseside 2.desember hvor man kan stemme på det beste bidraget. Avstemningen varer til 8.desember."

Og premien? En Tassimo Joy! Maskin, i tillegg til 10 000 TerraCycle poeng. Dessuten får 2. og 3.plass en premie også; en slitesterk kameraveske. Amazing premie, ikke sant? En kaffemaskin er jo en perfekt premie, men dersom du ikke drikker kaffe selv kan jo dette være en flott julegave til noen du er glad i. Hvis du melder deg på, så legg igjen en kommentar i kommentarfeltet, så skal jeg stemme på dere alle sammen med GLEDE :-D Skulle så gjerne meldt meg på selv, som sagt, men jeg rekker ikke å være kreativ i disse dager dessverre. Bildene fant jeg forresten på Weheartit, de er ikke nødvendigvis laget av ugjennvinnbart materiale, men jeg syns de var fine! Du kan jo ta utgangspunkt i en "vanlig" kalender du finner, og bare være litt kreativ i hva slags materiale du bruker. Lykke til hvis du melder deg på! Hva syns du om konkurransen? Husk å si fra hvis du melder deg på :-) 
I kveld kommer det oppskrift på verdens beste dessert, så følg med!  

Shake it like a polaroid pictureEndelig har jeg fått hengt opp resten av polaroidbildene mine! Husker dere at jeg bestilte disse før jeg dro til London? Kort fortalt er jo dette bilder som jeg har bestilt via en app i AppStore som heter Printic. Jeg syns den er helt genial og bildene ble såå fine! Jeg skulle henge de opp på oppslagstavlen min, men haha, der var jeg litt vel opptimistisk da jeg bestilte 33 bilder. På tavlen fikk jeg nemlig plass til 11 bilder og jeg satt igjen med 22 andre jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av.. Nå har jeg derimot bare hengt de rett på veggen med vanlig teip, og det syns jeg ble kjempefint! Jeg elsker å ha ting på veggene, jeg syns det blir så mye mer hjemmekoselig, så nå er alle veggene på rommet mitt fylt med koselige ting. Skal vise dere det i et eget innlegg engang, jeg må bare rydde først. Jeg er veldig fristet til å bestille flere bilder fra Printic, blant annet av vofsen min (savner han sånn♥), familien min, fra Paris og fra Londonlivet hittil i år, men jeg skal vente til hvert fall jul tenkte jeg. Det er hvert fall utrolig koselig å ha slike bilder hengene på veggen, og jeg kan absolutt anbefale Printic! 

Hva syns du om bildeveggen min? 

DIY oppslagstavle pt. 2

Husker dere at jeg lagde en oppslagstavle i sommer? Fine roomie Thea syns det var en så god idè at hun ville gjøre noe lignende selv, men hun har gjort det litt annerledes så jeg tenkte jeg skulle vise dere det også! Så dersom noen vil prøve seg på en oppslagstavle, kan dere jo bestemme selv hvilken av disse to dere vil lage :-) Denne versjonen er nok litt enklere for de som er litt utålmodige, hehe. 

Det hun rett og slett har gjort er å kjøpe et bilde med en fin ramme, malt rammen hvit og fjernet bildet helt. Med andre ord er det ikke noen bakgrunn der, så hun har festet litt hyssing med en spiker bak på rammen for å ha noe å henge bildene på. Kult, ikke sant? Klypene har hun bestilt på eBay, og i likhet med meg er bildene fra den geniale appen Printic som du finner i appstore :-) 

Hva syns du om resultatet? 

DIY framed shoppingbags

GOD MORGEN! Endelig kan jeg vise dere en idè jeg har hatt en stund nÃ¥, men av forskjellige Ã¥rsaker har jeg ikke fÃ¥tt gjort det ferdig før nÃ¥. Jeg husker ikke helt hvor jeg sÃ¥ dette første gangen, men jeg har altsÃ¥ rammet inn fine poser. Jeg har alltid tatt vare pÃ¥ poser jeg syns er litt ekstra fine, men som regel blir de jo bare liggende i en skuff eller støver bort et annet sted. SÃ¥ hvorfor ikke ramme de inn og henge de opp pÃ¥ veggen? Jeg syns det ble dødskult og det virker som at dere pÃ¥ instagram likte ideen ogsÃ¥! 

Jeg har hengt posene litt tilfeldig, men samtidig ikke. Syns det ble kulest sånn! Hittil har jeg poser fra Mulberry, The Hummingbird Bakery, PINK, Louis Vuitton, Victoria's Secret og Ladurèe. Ønsker meg en liten fra Chanel og en liten fra Tiffany's, da tror jeg veggen blir komplett :-) 

Hva syns du om ideen? 

DIY peplumskirt

Jeg elsker denne typen skjørt, men i stede for å gå til innkjøp av et, bestemte jeg meg heller for å sy et selv. Hvorfor? Det er mye morsommere å ha på seg noe man har lagd selv, og det ble mye billigere enn å kjøpe ett! Dette skjørtet kom på ca 9 pund (85 kr) i materiale, og så har jeg jo brukt litt tid på å sy det, men absolutt ikke altfor mange timer. Jeg lagde det nesten ferdig på søndag, mens i går brukte jeg bare en times tid på å gjøre det ferdig. Sånn bortsett fra at jeg trenger litt trening i å sy glidelåser, er jeg veldig fornøyd; jeg elsker stoffet og det ble akkurat sånn jeg hadde sett for meg! Jeg lovet jo egentlig at jeg skulle lage et steg-for-steg innlegg neste gang jeg skulle sy et skjørt, men fordi jeg nå prøvde meg på en variant jeg ikke har lagd før, ville jeg ikke gjøre det. Men neste gang lover jeg at jeg skal få det til :-) Jeg har tatt utgangspunkt i samme mønster som skinnskjørtet mitt er i, men jeg har lagt glidelåsen på siden, lagd baksiden av skjørtet lengre og litt avrundet, i tillegg til å sy på en peplum / volang. Jeg ser for meg at dette skjørtet er perfekt til alt fra strikkegenser til sweatshirts til en kul t-shirts til finere topper. Åh, gleder meg til å bruke dette til både fest og hverdags! Jeg er jo så glad i å gå med skjørt og kjoler om høsten og vinteren, så et skjørt som passer perfekt inn i garderoben min er alltid velkommen. Her ser du et eksempel på hvordan jeg vil style det i dagens høstvær. Kan jo fint brukes om sommeren også, med en magetopp for eksempel. 

Hva syns du om skjørtet? Og hvordan ville du stylet det? 

DIY FWSS lue

God lørdag♥ Se hva pappa hadde med til meg da han kom på torsdag! Før jeg dro til London fant jeg et deilig garn og sa til mamma at jeg ønsket meg lue i det, men de hadde ikke fargen jeg ville ha akkurat da. Men mamma har fått tak i en fin mørkeblå farge og strikket verdens deiligste og fineste lue til meg! Den er inspirert av FWSS luene som er så populære, men jeg syns det er mye mer stas å gå med en lue som mamma har lagd i stede for en lue fra samme merke alle andre har. 

Luen er strikket i to forskjellige garn; en tråd alpakka og en tråd Plum fra Raumaull som er 70% super kid mohair og 30% polyamid. Den er med andre ord skikkelig god og varm selv om den ikke er så tykk! Helt perfekt til både høst og vinter, spør du meg. Akkurat nå er det jo ganske varmt i London, men det skal visst ikke vare lenge, og da blir denne en livredder. 

Det pleier å være populært når jeg blogger om strikk, sånn som Skappelgenseren og Skappeljakken, så da håper jeg dere likte luen også! Bare å sette i gang å strikke lue, jenter :-D

Hva syns du om luen min? 

Video: DIY twisted jersey skirt

HUSK Ã… SETTE PÃ… 1080 px!

Håper dere liker videoen og at dere kanskje forstår litt mer nå! Jeg filmet helt selv uten hjelp fra noen, så derfor har jeg litt problemer med fokusen noen få steder. Er det forresten noen som vet hvordan jeg kan redigere filmer litt finere? Bruke mine egne fonter feks :-) Legg gjerne igjen link til youtube-videoer som forklarer godt, jeg er jo helt ny på dette, men syns ikke at iMovie har de fineste fontene og mulighetene så vidt jeg klarer å forstå..

Hva syns du om videoen? 

Vintage notebook

Jeg vet ikke om jeg har nevnt det før, men jeg ELSKER notatbøker. Jeg kjøper alle søte notatbøker jeg kommer over, noe som resulterer i at jeg har veldig mange jeg ikke bruker, haha. Men jeg elsker å kjøpe det, og ikke minst elsker jeg å skrive lister, så sånn er det bare! For litt siden fant jeg frem en helt plain svart notatbok jeg kjøpte for mange år siden (ser at jeg har skrevet noe der som er datert 2010) og bestemte meg for å endre utseende på den litt. Resultatet ble en vintageinspirert notatbok! 

Jeg har malt den med hvit maling, og deretter malt på bokstaven C samt stemplet på mønsteret rundt bokstaven. Jeg tror jeg må gjøre det en gang til for å forsterke det, men det syns bedre i virkeligheten enn på bilder. Jeg ville at den skulle se litt slitt og gammel ut, så at den sprekker opp i kantene så det svarte syns litt igjennom gjør ingenting. Jeg syns den ble veldig fin og annerledes enn alle andre notatbøker jeg har!

Nå har jeg denne med meg i vesken hvor enn jeg går, og skriver opp alt og ingenting. Alt fra budsjett til lønn til middager, innlegg til bloggen og antrekk. En notatbok er greit å ha med seg, slik at man kan skrive ned ideer med en gang man får de slik at de ikke går i glemmeboksen! 

Hva syns du om notatboken? Er det noen flere som eeeelsker notatbøker? ♥