The London Girl

Lindos

Da vi kom til Rhodos og fikk en brosjyre fra Startour om utflukter var jeg kjapp på å ville besøke Lindos. Byen står på UNESCOS verdensarvliste, noe som vil si at det ikke er lov til å bygge noe nytt der, og dermed er Lindos vel bevart og typisk gresk uten noen moderne bygninger. Gatene er så smale at kun mopeder og esler er eneste fremkomstmiddel, og rundt hvert gatehjørne finner du små butikker; noen veldig søte, blant annet gullsmeder og håndlagde smykker, og mange turistbutikker som ikke er fullt så spennende. Vi dro på egenhånd, altså ikke som en utflukt i samarbeid med Startour, men vi tok rett og slett rutebussen fra Rhodos by. Den koster 5 euro èn vei og tar ganske nøyaktig en og en halv time. 

Vi tilbragte første delen av dagen på denne lille, skjønne stranden. Stranden er delt opp i to, men jeg syns denne delen så mye finere ut enn den større delen. Sanden her er silkemyk og solsengene hel himmelsk gode med tykk madrass, og man ligger nedenfor en rekke beach barer. Vi lå nedenfor Skala Taverna, hvor vi også spiste litt brød, tsatziki og hummus til lunsj sammen med en smoothie. Her har de dessuten også free wifi ;-) 

Etter noen timer på stranden tok vi en dusj, fikset oss og satte kursen opp mot sentrum av Lindos igjen. Vi knipset mange fine bilder i solnedgangen på veien, så jeg har så mange jeg vil vise dere! Men jeg må nesten dele opp litt, ellers blir det virkelig bilde boom her. Som om ikke dette var nok bilder. Vi tittet i de mange små gatene, på jakt etter greske skatter, og jammen fant vi oss litt fint hver. Jeg skal vise dere alt, kanskje i morgen! Det bugner virkelig av vakre smykker her i Hellas, håndlagde sølv-og gullsmykker som man absolutt ikke får tak i hjemme i Norge. Så da kan dere jo gjette hva jeg har kjøpt, hehe..

Da det var tid for middag satt vi oss ned på Acropolis Roof Garden, og det er absolutt en restaurant jeg kan anbefale sterkt. Maten så fantastisk ut da den ble servert, og det var den også. Jeg fikk en deilig biff med kremet soppsaus, ris og ovnsbakte poteter. Herlighet, NAM! I Lindos er det tusenvis av roof garden restauranter å velge i, og prisene er ca det samme overalt, så her må man nesten ta en sjanse. Men prøv å finn en restaurant som ikke har en innkaster, det er som regel et godt tegn. Acropolis hadde ikke det, og det var noe av det som gjorde den restauranten ekstra fristende ;-) 

Dersom du er på Rhodos må du besøke Lindos en dag. Sett gjerne av en hel dag, ta rutebussen (det er billigst) og få en hel dag i Lindos med både strandliv og byliv! Lindos er utrolig vakkert og veldig gresk, mye finere enn Rhodos by, definitivt. Det er kanskje ikke så mye å finne på i Lindos i lengden, men jeg er veldig glad for at vi prioriterte å dra dit, for det var virkelig et fint sted. 

Hva syns du om bildene? Har du vært i Lindos før? 

// Yesterday, we went to Lindos! Such a beautiful place, I absolutely loved it. Much prettier than Rhodes town, that's for sure. You'll have to go here if you're ever in Rhodes! 

Have you been in Lindos before? 

Comments

Loading comments...
Show all comments
Form is loading