The London Girl

Falafel med couscous og hummus

God onsdag! I dag byr jeg på en ordentlig god og hjemmelaget middagsrett som kanskje ikke er så veldig vanlig i de norske hjem enda. Men du verden så godt det er! Både falafel og hummus er veldig vanlig i England, men det er egentlig fra Midt-Østen begge deler. Utrolig gode smaker, tenker du sikkert da. Og det har du helt rett i! Retten krever litt å lage, men du kan fint lage en stor porsjon og fryse ned falafel så du har liggende til neste gang du vil ha det på menyen :-) 

 


 

 

- dette trenger du: falafel -

· to bokser kikerter 
· en halv kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)
· en sjalottløk
· litt fersk persille
· litt fersk koriander
· en halv rød chili
· en teskje salt
· en teskje spisskummen 
· en teskje bakepulver
· litt hvetemel 
· olje til steking


Hell vannet av kikertene og skyll godt i kaldt vann før du tørker de på et kjøkkenhåndkle. Del opp alle ingrediensene og ha i en bolle. Jeg brukte stavmikser for å lage deigen. Til slutt har du oppi hvetemel til du har ønsket konsistens: deigen skal klebe litt. Jeg trengte kun èn spiseskje hvetemel, men du får prøve deg frem. Stekes i en panne med masse olje! Lag deigen til små boller som du trykker litt ned med en gaffel i pannen. Dersom deigen detter fra hverandre under steking kan du tilsette et egg neste gang, slik at deigen holder seg bedre. 


 

- dette trenger du: hummus -

· en boks kikerter
· 1-2 teskjeer natron
· 50 gram tahini (fåes på innvandrerbutikker, et must å ha i!)
· litt sitronsaft
· litt hvitløk
· litt salt
· paprikakrydder til pynt

Her brukte jeg igjen stavmikser. Hell vannet av kikertene og skyll godt i kaldt vann før du tørker de på et kjøkkenhåndkle. Ha alle ingrediensene oppi en bolle. Smak til med både hvitløk, salt og sitronsaft. Jeg syns den ble supergod, akkurat som jeg er vant til å spise den! Pynt med litt paprikakrydder og en god olivenolje på toppen. 


 Hele retten serveres med couscous, pitabrød og valgfri salat. Mmm, utrolig godt :-) Du kan enten ha alt inni et pitabrød eller bare på tallerknen som vist over på bildene. Det er også vanlig å lage både falafelsalat og falafelwrap, så her er mulighetene mange! En utrolig god rett som er litt utenom det vanlige. 

Har du smakt falafel og hummus før? 
Husk konkurransen min her!  
Comments

Loading comments...
Show all comments
Form is loading